Uzun boylularda vücut geliştirme ve kilo alma. (Yardımınıza ihtiyacım var)

3 ay 4 kilo dan 12 kilo almak mı? 6 ayda 12 kilo almak mı?

• 3 ay 12 kilo

Votes: 0 0,0%
  • 6 ay 12 kilo

Votes: 7 100,0%

• Total voters
    7

wanKo

Üye
Selamlar,

Boyum 185 kilom 77 hedef kilom 90.

Yağ oranım şuan %13.6

Günlük almam gereken kalori değerim: 3850 kalori

Kahvaltı ve öğle yemeğiyle : 1000 kalori alıyorum fakat, öğle arası okul oldugu için genellikle 2 tost veya 2 döner ekmek yiyorum.

Sabahları ise ne varsa, yanında da haşlanmış yumurta sayısı değişiyor. Min:2

Spordan sonra akşam yemeğinde de pilav, tavuk gögsü veya pilav, fırında tavuk veya kırmızı et.

Burda da 1000 kalori alıyorum.(hesaplıyorum)

Sabah+Öğle+Akşam 2000 kalori aldım.

Geceleginde cicibebe den de 1000 kalori alıyorum

3000 kalori yapıyor, bunların yanında Hardline Progainer ve kuruyemiş kullanmayı düşünüyorum.

Bi ay bunları full kontrol ederek yaptığım da ay da 4 kilo aldım hafta da 1 kiloya geliyor.

Bunları yaparak 3 ayda 12 kilo alırsam eğer;

Çok yağlanır mıyım?

Ayda kaç kilo almam gerekli?

4 kilo fazla mı?

Ve bu 3 ayda 12 kilo olmayı 6 ay mı yapsam?
1 ay 4 kilo alıp, 1 ay mevcut kilomu koruyup, diğer ay 4 kilo alıp, gene mevcut kilomu koruyup, böyle devam etmeyi de düşünüyorum.

(Protein tozu, gainer, bcaa kullanıyorum.)

4 bence fazla , acele etmeni gerektirecek bir sebep yoktur diye düşünüyorum. Elinde güzel bir şans var , temiz büyüyüp sonrasında uğraşmak zorunda kalmazsın yağ yakmaya. Bence cicibebe ve gainer kullanma , kuruyemişe abansan daha faydalı onlar yerine. Ki şunu da sor kendine , 3850 kaloriyi hak edecek şekilde idman yapıyor muyum? Çünkü bazen kendimizi iyi antrenman yapıyor sanıyoruz fakat o kaloriyi hak edecek kadar iyi olmadığı da olabiliyor.

Ayrıca 1 kilo yaklaşık 7500 kalori derler. Sen günde 1000 kalori yaktığından fazlasını alırsan fazla kaçabilir buna da dikkat et. Normalde 300-500 kalori fazlasını almayı tavsiye ederler.

Son düzenleme:
ben hızlı kilo aldığımda belimin kenarları yağlanmıştı.büyük ihtimal organlarımı da yormuşumdur,sağlık sıkıntılarım çıkmıştı sonrasında
arada 7 yıl geçti tekrar büyümeye çalışıyorum ve bu sefer daha kontrollü.benim seçimim 6 ayda 12.
kendim için hedefim haftada 700gr almak,bu da fazla aslında

Almam gereken kalori değeri 3500 bende 3850 almayı düşünüyorum. Hafta da 5 gün spor yapıyorum. Bu ay gidemedim, tatildeydim dönünce bomba gibi dönücem spora. Onun planını yapıyodum.

[DOUBLEPOST=1564519148][/DOUBLEPOST]
4 bence fazla , acele etmeni gerektirecek bir sebep yoktur diye düşünüyorum. Elinde güzel bir şans var , temiz büyüyüp sonrasında uğraşmak zorunda kalmazsın yağ yakmaya. Bence cicibebe ve gainer kullanma , kuruyemişe abansan daha faydalı onlar yerine. Ki şunu da sor kendine , 3850 kaloriyi hak edecek şekilde idman yapıyor muyum? Çünkü bazen kendimizi iyi antrenman yapıyor sanıyoruz fakat o kaloriyi hak edecek kadar iyi olmadığı da olabiliyor.

Ayrıca 1 kilo yaklaşık 7500 kalori derler. Sen günde 1000 kalori yaktığından fazlasını alırsan fazla kaçabilir buna da dikkat et. Normalde 300-500 kalori fazlasını almayı tavsiye ederler.
[DOUBLEPOST=1564519354][/DOUBLEPOST]
ben hızlı kilo aldığımda belimin kenarları yağlanmıştı.büyük ihtimal organlarımı da yormuşumdur,sağlık sıkıntılarım çıkmıştı sonrasında
arada 7 yıl geçti tekrar büyümeye çalışıyorum ve bu sefer daha kontrollü.benim seçimim 6 ayda 12.
kendim için hedefim haftada 700gr almak,bu da fazla aslında

Peki bu 700 gr alımını nasıl hesaplıyorsun?

Haftada en 1 kilo alıyorsan bunun çoğu su ve yağdır. İlaç kullanan adamlar haftada 1 kilo kas ekleyemiyor.
Yeni başladığın için kas kazancı azami olacaktır.
Zamanla yılda 12 kilo kas almanın bile mucize olduğunu öğretecek bu spor sana.
Cicibebe ile temiz hacim alamazsın.
insandan insana değişmekle birlikte senin kilonda biri için o kaloriler çok fazla.
Benim de boyum1.90 kilom 100 günde 3000 kaloriyi geçince 1 ay sonunda bana yağ kazandırdığını görüyorum.
Genelde hareketli bir insansan gün içinde belki alınabilir.
Soruna cevabım uzun vadeli planlar yap mesela 12 ayda 12 kilo gibi.

Kahvaltı: 3 haşlanmış yumurta (235 kalori), ezine peynir (155 kalori - 50gr), kaşar peyniri (175 kalori - 50gr),

4 dilim tam tahıllı ekmek (225 kalori), fıstık ezmesi (295 kalori - 50gr) + 50 gr yulaf ezmesi (195 kalori)

Öğlen: 360gr pirinç pilav (600 kalori)

Akşam : 300 kalori badem (50gr ), 685 kalori pilav (410gr), 3 çorba kaşığı yoğurt (80 kalori)

Yatmadan önce: pilav (350gr 535 kalori), badem (50gr 300 kalori), 3 çorba kaşığı yoğurt (80 kalori)

75 er gr tavuk gögsü + öğlen ve akşam pilavına.

Protein:20+9+13+13+26+10+10+40=211g

3860 kalori / günlük

Bu beslenme nasıl ? Gene fazla mı?

Haftada en 1 kilo alıyorsan bunun çoğu su ve yağdır. İlaç kullanan adamlar haftada 1 kilo kas ekleyemiyor.
Yeni başladığın için kas kazancı azami olacaktır.
Zamanla yılda 12 kilo kas almanın bile mucize olduğunu öğretecek bu spor sana.
Cicibebe ile temiz hacim alamazsın.
insandan insana değişmekle birlikte senin kilonda biri için o kaloriler çok fazla.
Benim de boyum1.90 kilom 100 günde 3000 kaloriyi geçince 1 ay sonunda bana yağ kazandırdığını görüyorum.
Genelde hareketli bir insansan gün içinde belki alınabilir.
Soruna cevabım uzun vadeli planlar yap mesela 12 ayda 12 kilo gibi.

Selamlar,

Boyum 185 kilom 77 hedef kilom 90.

Yağ oranım şuan %13.6

Günlük almam gereken kalori değerim: 3850 kalori

Kahvaltı ve öğle yemeğiyle : 1000 kalori alıyorum fakat, öğle arası okul oldugu için genellikle 2 tost veya 2 döner ekmek yiyorum.

Sabahları ise ne varsa, yanında da haşlanmış yumurta sayısı değişiyor. Min:2

Spordan sonra akşam yemeğinde de pilav, tavuk gögsü veya pilav, fırında tavuk veya kırmızı et.

Burda da 1000 kalori alıyorum.(hesaplıyorum)

Sabah+Öğle+Akşam 2000 kalori aldım.

Geceleginde cicibebe den de 1000 kalori alıyorum

3000 kalori yapıyor, bunların yanında Hardline Progainer ve kuruyemiş kullanmayı düşünüyorum.

Bi ay bunları full kontrol ederek yaptığım da ay da 4 kilo aldım hafta da 1 kiloya geliyor.

Bunları yaparak 3 ayda 12 kilo alırsam eğer;

Çok yağlanır mıyım?

Ayda kaç kilo almam gerekli?

4 kilo fazla mı?

Ve bu 3 ayda 12 kilo olmayı 6 ay mı yapsam?
1 ay 4 kilo alıp, 1 ay mevcut kilomu koruyup, diğer ay 4 kilo alıp, gene mevcut kilomu koruyup, böyle devam etmeyi de düşünüyorum.

(Protein tozu, gainer, bcaa kullanıyorum.)

Aldığın kilonun %80 i kas ise sıkıntı yapma ama kaslar büyümeden yağlarda artış oluyorsa beslenme planını tekrar düzenle

Back
Yukarı