Uzak durmamız gereken egzersizler bunlar(mı)?

Merhaba Arkadaşlar,
İnternet bizim için hem bilgi cenneti olurken hem de bilgi çöplüğü olabiliyor. Yaklaşık 4 aydır spor salonuna gidiyorum ve bu arada vücut geliştirme hakkında olabildiğince bilgi haznemi geliştirmeye çalışıyorum. Fakat kabul edersiniz ki işin ehli olmayınca hangi bilgi doğru hangisi yanlış kestirmek zor oluyor ve bu yüzden genel olarak üzerinde yüksek oranda uzlaşılan bilgileri doğru kabul ediyorum. Geçenlerde yine bir web sitesi gezerken uzak durmanız gereken hareketler diye bir konu gördüm ve merakla okumaya başladım. Malum her şeyin başı sağlık. Bir kere sakatlandınız mı toparlanması uzun zaman alabiliyor veya daha kötüsü.

Sitede genel olarak omuzu ters yönde çevirmeye zorlayan, diz eklemlerine ve omurgaya gereksiz yük bindiren (ben sitenin yalancısıyım) hareketleri liste başı yapmışlar ki bunların bazıları çoğu salonda yapılan hareketler.

Hareketler şunlar:

OMUZA ZARARLI HAREKETLER:
Upright row
Enseye çekme/indirme hareketleri
Triceps Dips

DİZE ZARARLI HAREKETLER:
Seated Leg extension

OMURGAYA ZARARLI HAREKETLER:
Mekik
Crunch

Siz bu konuda ne düşünüyorsunuz? Neyin neden zararlı olduğunu ve alternatif olarak ne yapabileceğinizi sitede anlatmış. İlgilenen arkadaşlar için link:
http://www.kasvekuvvet.net/uzak-durmaniz-gereken-egzersizler.html

evet dogru, bunun yazilmasinin nedeni sakatlik riskinin cok yuksek oldugu harektler, en onemlisi de enseye press, o harekette baya sakatliklar olusmakta

cruch en masum harekettir leg ext da öyle ama aşırı mekik bel fıtığı upright da boyun fıtı yapabilir.ama ne yalan söyliyim back sholder pres yapar iken barı neredeyse sırtıma indir semde hiç bir sıkıntı yaşamadım.aslında ben bu yazdıklarından hiç zarar görmedim.çünkü doğru yaptım.

Deneyimli kişiler şu hareket şöyle zararlıdır, şunu yaparken buna dikkat edin gibisinden tecrübelerini paylaşırlarsa biz ve bizim gibi acemiler için çok faydalı olucaktır ve sakatlık riskini bi miktar azaltırız diye düşünüyorum. Faydalı bi konu olur mutlaka

crunch haricindekilerle ilgili araştırmalara rastlamıştım..bunların yanına mesela chest fly , barbell good mornings de eklenebilir..
hatta bazı fizyoterapistlerin yapılmaması gereken hareketler yanında bazı hareketlerin yapılmaması gereken formları da anlattığı videolar var youtube.da..bunların çoğu omuz eklemi bazıları da diz eklemi ile ilgili...
ör: lateral raise hareketinde tam yana açmamak hafif öne doğru açmak, kolları kırmak ve en önemlisi kaldırırken serçe parmak tarafını yukarı doğru çevirmemek yani dumbbell.a rotasyon yaptırmamak gibi..özellikle rotator cuff.lara zararlı..

bunlarla ilgili aslında bir derleme yapma niyetindeyim ama fırsat bulabilirsem..

şu videoda Mike Thurston açıklamalı anlatıyor bazılarını.Bu hareketleri yapanlar %100 sakatlanacak diye bi şey yok fakat yanlış formda ve ağırlıkta yapılırsa diğer hareketlere göre sakatlık riski daha fazla.

Back
Yukarı