uyku ?

s.a

ben 12 e yatıyorum 7 de kalkıyorum. bu vücüdumu negatif olarak etkiler mi ?
birde bişi duydum. uyurken kolun üstüne yatarsak kola kan gitmez kol kası küçülebilirmiş. doğrmu ?

en az 9 saat mi :) nereden edindiniz bu bilgiyi,neye göre söylüyorsunuz..

uyku süreci çok çeşitli fazların birbiri içerisinde seyretmesi ile ve kişinin bu fazları efektif bi şekilde uygulayabilmesi ile ilintili konudur...

bu nedenle "kimisine 4-5 saat yeterken , kimisine 12 saat bile yetmez..."

fazların effektif seyri durumunda, bunları efektif , verimli geçiren kişiler için 3-4 saatlik uyku / gün yeterli olabilir...)

ama , genelde bu ekstrem bir konudur ve dünya ortalaması olan 7-8 saat tavisye edilir hep...

doğru yatma şekli:

**sırt üstü
**ya da sağ tarafa cenin pozisyonuna yakın
**yüz üstü yatmamak !...

Melatonin hormonu havanın kararmasıyla birlikte faaliyete geçiyor ve özellikle 22.00 ile 03.00 saatleri arasında en üst seviyeye çıkıyor. Sabahın ilk ışıklarıyla birlikte de insana yaşama sevinci veren serotonin hormonu devreye giriyor. Bu denge, insan sağlığı için büyük önem taşıyor. Gece uyumayıp ertesi gün geç saatlere kadar uyumak ise dengeyi bozuyor. Vücudumuz uyku sırasında iyileşip yenilendiği için antioksidan görevi yapan uyku, birçok hastalığı da tedavi ediyor.

Alıntı.

Benim Yasadigim En Byuk Sikinti Bu Uykusuzluk . 11 - 12 Arasi Kafayi Koyuyorum Yataga Ama Uyumam 2 -3 u Buluyor , Bir Turlu Asamadim Bu Olayi .

bu uyku konusunda bizzat deneyimlerim oldu benimde çok sorunum var uykuyla ilgili eğer vucut uykusuz sa o ğün performans düşük oluyor moral bozukluğu ğünün sıkıcı geçmesi hırsınızın az olması çok etkiliyor uykunuzu almışsanız vucudunuz yeterince dinlenmiş güne güzel mutlu başlamış spora da hırsla başladıysanız dikat edin uçuşa geçer gibi çalışıp yorolmak bilmiyorsunuz.

tabi uyuya bilsek te hep böyle olsak :D

Back
Yukarı