UpperLower Body Hareket Sıralaması

SnycnYcl

Üye
UpperLower Body de Örneğin Upper Body (A) idmanında sıralama nasıl gitmeli
Upper Body (A)
Bench Press
Incline Dumbbell Press
Barfiks
Bent Over Barbell Row
Barbell Shoulder Press
Upright Row
Triceps Extansion
Barbell Curl

Şeklinde mi olmalı yoksa

Upper Body (A)
Bench Press
Barfiks
Incline Dumbbell Press
Bent Over Barbell Row
Barbell Shoulder Press
Triceps Extansion
Upright Row
Barbell Curl

1 bölgeyi 2 hareket art arda mı girmeliyim yoksa araya başka bölgeden bir hareket koyup o bölgeyi dinlendirmeli miyim hangisi daha faydalı olur ?

Kaslarına en cok hasar verecek hareket hangisi ise ilk onu yapmanı önerirm bütün enerjini oraya harcaman daha mantıklı olur.

Kaslarına en cok hasar verecek hareket hangisi ise ilk onu yapmanı önerirm bütün enerjini oraya harcaman daha mantıklı olur.
Ya sorum ilk hangi hareket değil bölge sıralaması :D
Büyük kaslar sonra küçük kaslar çalıştırma sırası öyledir..Arka arkaya giriyordum ben daha iyidir bana göre böylesi.
Peki öbürünü hiç denedin mi ? Tabi küçük kasları sonraya atıyorum o kısımda sorun yok.Sırt Kanat Daha büyük kas göğüsten ama göğüs antrenmanında en iyi performansı yapmak istediğim için ilk sıraya aldım.

2 inci variant daha uygun
Niye sence yani fikirlerin neler ne fark var ?

Ben öyle çalışmıştım bana göre avantajı şu mesela bi göğüs hareketi yaptıktan hemen sonra bi sırt hareketi yapabiliyorsun süper set gibi hem idman kısa ve daha yogun oluyor ve göğüsü de sırtıda aynı yogunlukta çalışmış oluyosun yani önce göğüsü bitirip sırta geçsen az da olsa yorulmuş olacan sırt çalışırken performans azalacak. Tavsiyem deneyip karar ver.

Ya sorum ilk hangi hareket değil bölge sıralaması :D

Peki öbürünü hiç denedin mi ? Tabi küçük kasları sonraya atıyorum o kısımda sorun yok.Sırt Kanat Daha büyük kas göğüsten ama göğüs antrenmanında en iyi performansı yapmak istediğim için ilk sıraya aldım.

Niye sence yani fikirlerin neler ne fark var ?
Kusura bakma ben ilk hareket diye algıladim yerlerini değiştirerek yazmışsında :D

Back
Yukarı