Ucuz Protein

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan hsd
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
daha önce casein meselesini sormuştum ama arada kaynadı sanırım, ne oldu vazmıgeçildi caseinden?
egg proteini deneyecem demiştin hsd, denedinmi, görüşlerini yazarsan sevinirim.
tandem gıda kdv ekliyor yazmıştın hsd, peki sattığı ürüne karşılık fatura yada fiş veriyor mu, siz aldınız mı?
bir de onlar bu proteini nasıl muhafaza ediyor bozulmadan, nasıl bir ortamda saklıyorlar?

spyhunter dedi:
daha önce casein meselesini sormuştum ama arada kaynadı sanırım, ne oldu vazmıgeçildi caseinden?
tandem gıda kdv ekliyor yazmıştın hsd, peki sattığı ürüne karşılık fatura yada fiş veriyor mu, siz aldınız mı?
bir de onlar bu proteini nasıl muhafaza ediyor bozulmadan, nasıl bir ortamda saklıyorlar?

caseinattan vazgeçeli yıl oldu sayfa başlarında konuşuldu bu kdv evet fatura veriyor aldım zaten kdv siz asla vermiyorlar hatta biz kdv olmasın teklifi yaptık kabul etmediler yarısını verelim yine olmasın dedik yide kabul etmediler egg denemedim numune var elimde ancak çok iyi olacağına inanıyorum yanlız egg kokusu iğrenç katlanıpta içersem ne mutlu koruma şekli eyüpte depoları var ama ne şekilde korunuyor bilmiyorum aslında sormadık ta

hsd dedi:
spyhunter dedi:

caseinattan vazgeçeli yıl oldu sayfa başlarında konuşuldu bu kdv evet fatura veriyor aldım zaten kdv siz asla vermiyorlar hatta biz kdv olmasın teklifi yaptık kabul etmediler yarısını verelim yine olmasın dedik yide kabul etmediler egg denemedim numune var elimde ancak çok iyi olacağına inanıyorum yanlız egg kokusu iğrenç katlanıpta içersem ne mutlu koruma şekli eyüpte depoları var ama ne şekilde korunuyor bilmiyorum aslında sormadık ta

sağolasın EDİT HSD 15 kilo civarı almayı düşünüyordum,bozulmadan nasıl muhafaza ederim o düşündürtüyordu,
yaklaşık 50ytl kdv tutuyor, kabul etseler fiş almayaym diyecektim, ama kabul etmiyorlarmış...

aslında merak ediyiroum yani kütlelerce protein tozlarını hangi koşullarda saklayıp bozulmasını önlüyorlar.
tamam bir denge var üretici ve tüketici için, arza göre talep ama hiç mi ihtiyaçtan fazlası üretilmiyor, hiç mi ürettikleri mallar ellerinde kalmıyor, bu imkansız tabi mutlaka fazla üretiliyor, hele bir de bu piyasada çeşitli markalar varsa....
peki sporcu gıdları üreten firmaların zamanı geçen protein tozlarını yada diğer ürünleri ne yaptıklarını merak ediyorum,
geri dönüşüme katılabilyormu bir takım filtrelerden geçirilip bu ürünler,
mesela yakın zamanda mega mass 4000 son kullanma tarihi bitecek,
sonra sanırım zamanı geçen ürünleri satan kişiler geri yollayacaklar firmaya bu örnek için weider, peki ondan sonra o 7kiloluk şeyleri çöpe mi atacak weider?(yada firma kabul etmiyorsa geri almıyorsa zamanı geçen ürünlerini, bunu satanlar ne yapıyor bu ürünleri, son kullanma tarihini değiştirmeye mi çalışıyor zarar etmemek için)

Dostum firmaları bilmem ama büyük bir market bünyesinde gıda sektöründe yer alan bir arkadaşım yüksek risk taşımayan(ne demekse)ürünlerin son kullanma tarihlerini değiştirmek için alet satın aldıklarını söylemişti.Çay şeker yağ gibi ürünlerin s.k.t sini uzattıklarını söylemişti.

zagortenay dedi:
Dostum firmaları bilmem ama büyük bir market bünyesinde gıda sektöründe yer alan bir arkadaşım yüksek risk taşımayan(ne demekse)ürünlerin son kullanma tarihlerini değiştirmek için alet satın aldıklarını söylemişti.Çay şeker yağ gibi ürünlerin s.k.t sini uzattıklarını söylemişti.

şimdi bi kaç internet sitesini gezdim önceden de gezmiştiim ürünlere baktım sanki daha evvelden son kullanma tarihi daha önceydi biraz uzamış bir de üstüne ürün indirime girmiş, yani insan ister istemez tedirgin oluyor ki bu piyasada kazıklanma kk atma gibi terimler hiç yabancı değil...
yani söylediğin şey doğru olabilir, bu ürünleri üreten ve üzerine tarih attıkları yerin tercihini iyi düşünmezlerse çakallıklar artar...

örneğin protein tozundaki plastik kutunun yada kovanın üstüne siyah rakamlarla baskı şeklinde olursa çok rahat değiştirirler, ve o bashettiğin makinayı kullanabilirler
özel bir kimyasala bile gerek yok tinerle bile çıkar o boya baskı, yok baskı değil de kabartma şeklinde olursa kutunun altında o zaman değiştiremezler.

yada etiketin yani kağıdın üstünde boş bir alanda ise o son kullanma tarihi, onu çıkaran herhangi bir kimyasal sıvı varmı bilmiyorum varsa bahsettiğin makina ile tkrar bir tarih atabilirler ürüne ama,
örneğin tarihi etiketin üstüne grafiklere ve renklere de gelecek şekilde atarsa firma adam o yazıyı kimyasal ile çözerken etiketteki grafikleri ve renkleri de bozmuş olacak, tarihi değiştiremeyecek...
etiketin parlak jelatin olan gibileri de var, onlar da daha kolay olabilir...

bu arada sen benim hemşoymuşun zagortenay :) nasıl eskişehirde havalar, gelecem bu haftasonu...

yaw arkadallar artık ii güzel de brz sonuçlardan bahsedin yani tamam fşat olarak süper ürün fakat...önemli olan almak değil biliosunuz ne sonuçlar çıkardığı brz anlatın kullan arkadaşlar...lütfen yaw

Ben kısaca şöyle söyleyeyim. Bu protien tozunu aldığımdan beri belki verdiği motivasyondan, belki de direk fizyolojik etkisinden ciddi bir güç artışı yaşadım.

Ben bariz güçlendim .Bide belki psikolojik ama kendimi çelik gibi hissediyorum antrenmanlarda ..

ben naturel tadlardan hoslanmadıgım için 1 kıloluk kakaolu proteın tozunu aldıgım bu urun ıle karıstırarak yaklasık 4 kılo proteın tozu yaptım.süte kasıkla karıstırıyorum ve kesınlıkle beni ugrastırmıyor.ölçü alımım gayet muntazam.diğer proteın tozlarındaki gibi bazen over doz yapıyorum ve 24 saat içinde karaciğer ılk tepkılerı verıyor :)

guardbody dedi:
ben naturel tadlardan hoslanmadıgım için 1 kıloluk kakaolu proteın tozunu aldıgım bu urun ıle karıstırarak yaklasık 4 kılo proteın tozu yaptım.süte kasıkla karıstırıyorum ve kesınlıkle beni ugrastırmıyor.ölçü alımım gayet muntazam.diğer proteın tozlarındaki gibi bazen over doz yapıyorum ve 24 saat içinde karaciğer ılk tepkılerı verıyor :)

ne gibi tepkiler :?:

slm

yaw arkadaşlar bnm tekileri sormamdaki neden ucuz mala pek güven duymadığımdan eskiden başıma 1/2 olay geldide ondan yani:)...neden ucuz bu mal sölediklerinize göre tepkiler etkiler gayet iii...

toptan alındığı için 1.elden, en baş sayfada detaylı bilgi mevcut..

zagortenay dedi:
Guardbody tepkiden kastın sivilce değilmi?

Guardbody yi bilmiyorum ama bendeki tepki alnımda çıkan sivilceler..

ilk tepki sivilceler.yuzde zaten az çıkardı benım ve yıne fazla olmadı ama sırtta ve kolda çıkmaya basladı tek tük.birde yogun proteın kullanımlarında sut bazlı urunlerde ishal olurdum ama bunda oyle bır durum olmadı.aksıne yuksek oranda whey kullanımı yada amıno aldıgımda oldugu gıbı kabızlık basladı.rahatsızlık boyutunda bır yan etkıden soz etmıyorum.bunlar aşırı değil çunki.bu aralar gece çalışıp gunduz uyudugumdan sabah yatmadan once yaptıgım 30 gramlık alım sonrasında uyandıgımda vucudun aç kalmadıgını hıssedıyorum.normal şartlarda kaslarda halsızlık ve açlık baş gosterırdı.ürün güzel lafın kısası.

guardbody dedi:
ilk tepki sivilceler.yuzde zaten az çıkardı benım ve yıne fazla olmadı ama sırtta ve kolda çıkmaya basladı tek tük.birde yogun proteın kullanımlarında sut bazlı urunlerde ishal olurdum ama bunda oyle bır durum olmadı.aksıne yuksek oranda whey kullanımı yada amıno aldıgımda oldugu gıbı kabızlık basladı.rahatsızlık boyutunda bır yan etkıden soz etmıyorum.bunlar aşırı değil çunki.bu aralar gece çalışıp gunduz uyudugumdan sabah yatmadan once yaptıgım 30 gramlık alım sonrasında uyandıgımda vucudun aç kalmadıgını hıssedıyorum.normal şartlarda kaslarda halsızlık ve açlık baş gosterırdı.ürün güzel lafın kısası.

Her türlü işlenmiş gıdanın bir yan etkisi vardır. Örneğin ekmek işlenmiştir çünkü buğday tanesi ezilerek ve lifleri çıkarılarak elde edilen undan yapılır. O yüzden çabuk sindirilir ve şişmanlatır. Yada şeker. Şeker nasıl elde ediliyor? Pancar yada portakal suyundaki şeker harici herşey çıkarılıp suyu atılıyor. Sonuç o da lifsiz olduğu için hızlı şişmanlatıyor.

Whey protein içinde aynı şey söz konusu lor peyniri filtreleniyor. Geriye kalan saf protein tıpkı un yada şeker gibi saf yapılı oldupundan kana hızlı karışıyor ve karaciğere ani yükleme yapıyor. Karaciğer yükünü sivilce gibi yan etkilerle dışarı atıyor.

Nasıl şekeri yada unlu mamülleri fazla tüketmemeye çalışıyorsak bir seferde alınan whey dozajını da az tutmalıyız. Standart ölçekler zaten 20-28 gram arası değişir. Siz bunu "protein lan bu yarar bişey olmaz!" diye abartıp 40-50 gram alırsanız böyle yan etkiler görürsünüz.

Yani özet olarak:
1. Bir besin işlenmişse yada şöyle diyelim hızlı sindirilebilir bir yapıdaysa dozajları sadece ihtiyacınız kadar (az) ayarlayın.
2. Antrenman sonrası yada sabah uyandığınız andaki gibi acil bir besin ihtiyacı yoksa bu tür çabuk hazırlanan ürünlere hemen üşengeçlik edip yönelmeyin!

tamam lıteraturde uygulanış şekli bu ama benım gıbı fabrıka ortamında çalışanlar için mecburen bu turden hazır gıdalara saldırmak zorunda kalıyorsunuz.adamlar oglen yemegınde getırıp onunuze patlıcana benzeyen garıp ısımlı yemekler koyuyorlar ve gozunuzu kapatıp kesınlıkle koklamadan yemenızı beklıyorlar.benım gıbı once koklayanlar ve bakanlarda once yanında güç bela saklayıp getırdıklerı ton balıgını yıyorlar ve 3 saat sonra proteın tozu tuketımıne baslıyorlar.bu porsıyonlardakı 30 gram proteın zaten yetersız kalıyor.gerek vucut yapısı geregı gerekse kullandııgm ilaçlardan dolayı proteın alımımda normal sevıyenın uzerınde seyredıyor.halıyle yan etkılerde kaçınılmaz oluyor.dozu tam ayarlamak bu şartlarda bıraz zor.

guardbody dedi:
tamam lıteraturde uygulanış şekli bu ama benım gıbı fabrıka ortamında çalışanlar için mecburen bu turden hazır gıdalara saldırmak zorunda kalıyorsunuz.adamlar oglen yemegınde getırıp onunuze patlıcana benzeyen garıp ısımlı yemekler koyuyorlar ve gozunuzu kapatıp kesınlıkle koklamadan yemenızı beklıyorlar.benım gıbı once koklayanlar ve bakanlarda once yanında güç bela saklayıp getırdıklerı ton balıgını yıyorlar ve 3 saat sonra proteın tozu tuketımıne baslıyorlar.bu porsıyonlardakı 30 gram proteın zaten yetersız kalıyor.gerek vucut yapısı geregı gerekse kullandııgm ilaçlardan dolayı proteın alımımda normal sevıyenın uzerınde seyredıyor.halıyle yan etkılerde kaçınılmaz oluyor.dozu tam ayarlamak bu şartlarda bıraz zor.

Walla senin gibi bu konuda sıkıntılı çok insan var. Hepsine sabır diliyorum. :D

Ama bazen bu sivilceler fazla abarır dikkatli ol. Ben tecrübesizlik yıllarımda sivilceden koltuğa yaslanamadığım anlarda olmuştu. Bu konuda karaciğere enginar ile destek olunabilir.

CURL dedi:
guardbody dedi:

Walla senin gibi bu konuda sıkıntılı çok insan var. Hepsine sabır diliyorum. :D

Ama bazen bu sivilceler fazla abarır dikkatli ol. Ben tecrübesizlik yıllarımda sivilceden koltuğa yaslanamadığım anlarda olmuştu. Bu konuda karaciğere enginar ile destek olunabilir.
dedıgın dogru.benımde ılk yıllarımda aşırı yumurtadan arabanın koltuguna zor yaslandıgımı hatırlarım.bu durumu apıkobal ıle atlattım (en ginar ve benzeri yeşilleri yiyemediğimden).karsilde faydalı idi ama bulması benım için daha zordu.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
Yukarı