Triceps eksikligim

Kollarimda cok bariz bi triceps eksikligi var bunun
Nedeni programimla alakali olabilir mi

3x8 dar press +lying triceps extention
3x8 pushdown
3x8 iple push down

Merhaba Solwied.
Tricepsi iyice ısıttıktan sonra
Lying triceps extention 10-8-8-6-6 (Sakat bir hareket dirseklerde ağri yapabilir)
Push Down 8-8-6-6
Bench Dips 4*12 (Ağirlikli.)

Bu programdan verim aldiğimi söyleyebilirim.. Dar bench pressi defalarca denememe rağmen gerçekten verim alamadım bir çok video izledim denedim ama tricepse vurduğunu hissedemedim.. 2 Push downa gerek yok bence temel harekette fazla ağir girmek daha iyi gibi..

Stolen bende de aynı sorun var c.g.b.p. Yaparken hareket omuza daha çok vuruyor sanki

Stolen bende de aynı sorun var c.g.b.p. Yaparken hareket omuza daha çok vuruyor sanki
Mcan ya biz bir yerde hata yapiyoruz yada harekette sorun var :). Tricepse temel hareket olarak Lying triceps extentiongirmek daha mantikli geliyor bana fakat dirseklerde önemli ağrilar yapiyor sıkı ısınılmadan çalışmak tehlikeli..
Push downu ise avuç içi yüze bakacak şekilde tek elle deneybilirsin. Gerçekten zorluyor ve etkili her hafta değişimli olarak.

bu hareketler tricepste olan 3 kasıda çalıştırıyor yani her birkas için bir hareket bunda bir sorun yok 3x8 olarak yazmışsın bu hacim için bir çalışma tekniği maximum 8 tekrar ise kaldıracağın en yüksek ağırlıkla çalışıcaksın ve en son 8lik tekrarda kaldırabileceğinden biraz daha fazla ağırlık kaldıracaksın fakat yardımla
bu hareketler kası çalıştırmaz diye birşey yok (: en son olarakta iki set kası gevşetme olarak kickback yapabilrsin hafif ağırlıkla kickback tricepsteki 3 kasıda çalıştırır

Hareketleri zaten oldukça yavaş yapıyorum ve tricepste ağır giriyorum diğer kaslara göre ama gel gör nafile

programı

pushdown 3x8
cable triceps extention 3x8
kickback 3x8
dips 3xmax

olarak denicem bide

Solwied tricepsler daha çok 14lü tekrarları sever.ayrıca küçük kas gruplarında 3 hareketten fazlası önerilmiyor.ayrıca yeni uygulayacağin proğramda siralama doğru değil.şöyle olmalı.dips pushdown extension kickback.neden böyle dedim çünkü ilk önce birden fazla kas grubunu çalıştırmalı daha sonra izole hareketlere geçilmeli

Solwied tricepsler daha çok 14lü tekrarları sever.ayrıca küçük kas gruplarında 3 hareketten fazlası önerilmiyor.ayrıca yeni uygulayacağin proğramda siralama doğru değil.şöyle olmalı.dips pushdown extension kickback.neden böyle dedim çünkü ilk önce birden fazla kas grubunu çalıştırmalı daha sonra izole hareketlere geçilmeli

Ama dipsten sonra diger hareketlete enerji kalmiyo kolda

Orası öyle de ne kadar etkili bir hareket olduklarını biliyorsun ben tek bölge çalıştığım için problem olmuyor

Back
Yukarı