Trapezlerim büyümeye aşırı yatkın !

major24

Üye
Birçok harekette trapezlerimin kasıldığını hissediyorum. 1 saat önce dershaneden geldim ve şuan bunları yazarken bile trapezlerimin gergin. Fotoğrafları telefon ile az önce çektiğim için kötüler biraz. Daha net gerekiyor ise gündüz foto mak. ile çekebilirim.

Daha doğru dürüst bir vücut yapamamışken bu akdar trapez olursa. 1 sene sonra vay halime. o nedenle trapezin bir çaresini bulmalıyım. Yardımcı olursanız sevinirim.

Programım (1 dolu 1 boş)

İdman öncesi 10dk bisiklet

p.tesi
2x15 şınav
Göğüs
inc. bench press 3x12
inc dumbel press 3x12
Dumbell fly 3x12

Omuz
Enseye press 3x12
lat öne 3x12 (bu sanırım Wide-Grip Front Lat Pulldown )
Lateral Raises 3x12

Triceps
Deps 3x12
Z bar anla press 3x12
Pusdown 3x12 (Üçgen)

Karın
Reverse Decline Crunches 3x12
Cable Crunches 3x12

salı
Dinlenme

Çarşamba
Bacak
Leg press 3x12
Barbell Squat 3x12
Leg extension 3x12
Lying Leg Curll 3x12
Calf raise 3x12

sırt
Lying T-bar rows 3x12
Seated (Cable) Row 3x12
srug 3x12

Biceps
Dumbell curl 3x12
Z-bar Curll 3x12
Alternating Incline Dumbbell Curls 3x12

Ön Kol
Barbell reverse curll 3x12
Dumbell reverse curll 3x12
Barbell wirst reverse curll 3x12

Karın
Reverse Decline Crunches 3x12
Cable Crunches 3x12

aynen kardes snde hıc trapez yok trapez dedıgın bnımkı gıbı olur

Eklentiler

• 06072010179.jpg
    06072010179.jpg
    34,4 KB · Görüntüleme: 377
Arkadaşlarında söylediği gibi extra bir trapezin falan yok belki sana öyle geliyor olabilir. Ayrıca Trapezin extra büyümesinden korkuyorsan omuz hareketlerini çok kontrollü şekilde ağırlıkları savurmadan tamami ile omuzlarını kullanarak yapmalısın. Genelde insanların düştüğü hata omuz hareketlerini , kaldıramayacakları ağırlıklarda deneyip savurmaları ve bununla bağlantılı olarak trapeze yüklenmeleridir.

Trapez boyunu birbirine karıştırmış galiba. Trapaz bende göremedim ama boyun çok kalın geldi bana. boyunun kalın oluşu trapezin fazla gelişeceğine delaletse onu bilemeyeceğim

Gündüz vakti çeksem daha doğru olucak sanırım. çünkü aynada kendime baktığımda o resimdekilerden daha farklı görünüyor.

Trapez kasının sadece önden görünen şekli ile değil arkadanda poz ile çekip foruma koyman bize fikir verme konusunda daha çok yardımcı olacaktır.

Trapezin daha belli değil.Ama şimdiden sıkıntı duyuyorsan trapez hiç çalışmayabilirsin.Selunlu nun dediği yemel nokta.Omuz çalışırken düşük kilolarla ve max.nizami çalış.

Ama ben senin programı da anlamadım.Aynı gün 4-5 bölgeli bir programın var ki bu yanlış.Yeni mi başladın?

Ayrıca göğüs programında da sorun var.İncline bench ve incline dumbell yazılmış.Birincisi aynı bölgeyi vuran 2 press in arka arkaya çalışması bana göre yanlış.Bar daha geniş alana vuruyor diye arkalı çalışanlarda var ama ben katılmıyorum.Senin önce üst göğüs değil,bench press çalışman lazım.

emregunes yorumun için teşekkürler. Trapez bölgelerimi bu günlerde sürekli gergin hissettiğim için (dinlenme günlerinde bile) foruma konu açma gereği duydum. Resimde biraz daha küçük duruyorlar ve şunu da belirteyim kasılmamış hali bu resimdekiler.
Programa gelince bu spora yeni başlamadım. Üst göğsüm hiç olmadığı için göğüs programım bu şekilde oldu. 2 press hareketinin olmasına gelince hocama sormuştum. farklı yerlere vurduğu için bu şekilde yapmış.

Back
Yukarı