Trapez ve Ön Kol Antremanı..?

yavuz61

Üye
4 aydır vg yapıyorum. Bu süre zarfında hiç trapez ve ön kol çalışmadım:
çalışma programım şu sekilde:

Çarşamba = Göğüs - Biceps
Perşembe = Omuz - Triceps
Cuma = Dinlenme (Bazen Biceps Çalişirim)
Cumartesi = Bacak - Sırt
Pazar = Göğüs - Biceps

Trapez ve ön kol için sizce nasıl bi antreman uygulamalıyım??
Yardımcı olursanız sevinirim. İyi vgler ;)

Son düzenleme:
Ön kol için biceps antremanından sonra, palms down wrist curl 4 x 12 ve palms up wrist curl 4 x 12 yeteli olur zira kol ve sırt hareketlerinde de ön kol çalışıyor biliyosun.

Trapezler için ise, omuzdan sonra upright row 3 x 12 girebilirsin. 12 tekrar diyorum çünkü bence iri trapezler omzu dar gösteriyor. Daha da irileşmek istersen üstüne bir de shrug eklersin.

Baktın doyamıyorsun trapez ve önkola o zaman ayrı bir gün girersin 4 gün on 1 gün off sistemine geçersin. 4. gün sadece trapez ve önkol çalışırsın.

Arkadaşlar aslında bu programı görünce birşey aklıma geldi.Arka kol ve ön kol aynı gün çalışılır mı.Yani biceps ve tripecs ? lütfen bunun cevabını öğrenmek istiyorum.

aynı gun hem bıceps hem trıceps calısılması önerılmıyor kucuk kas grubunu geregınden fazla yormus olursunuz.

Arkadaşlar aslında bu programı görünce birşey aklıma geldi.Arka kol ve ön kol aynı gün çalışılır mı.Yani biceps ve tripecs ? lütfen bunun cevabını öğrenmek istiyorum.
Çalışılır çalışılmasına ama diğer kas gruplarını nasıl kombine edeceksin ? Söz gelimi biceps triceps girdin, geriye göğüs,kanat,omuz,bacak kaldı. Göğüs omuz girmen hemen hemen imkansız gibi bir şey (itme gücü), göğüs kanat girsen, iki büyük kas grubu hakkını vererek çalışabilir misin ? bilemiyorum. İleri seviyede her gün tek kas grubu girildiğinde uygulanması daha uygun gibime geliyor. Göğüs-Sırt-Omuz-Kollar-Bacak-Off tekrar başa şeklinde ve göğüs omuz ve bacak günlerinde karın egzersizleri ekleyerek. Sırt gününde de önkol ekleyerek.

Biceps tricepsi haftanın son gününe ekleyerek gayet verimli bir idman yapabilirsin ben öyle yapıyorum pzrtesi gogus salı sırt çarşamba omuz perşembe bacak cuma bicep tricep cumartesi pazarda off 2 aydır bu şekil yapıyorum keşke daha önce başlasaydım diyorum birde ilk triceps girersen daha verimli olur çünkü biceps girdikten sonra önkollarda kavrama gücü kalmıyor

hocam trapez çalışmasanda olur omuz ve sırt hareketlerinin bazıları ister istemez trapezi geliştiriyor..

Back
Yukarı