TRAPEZ KASLARINDAKİ ŞEKİLSİZLİK DÜNYADA TEK BENCE

Arkadaşlar mrb . sağ omzum sol omzuma göre daha aşagıda sağ trapezim sol trapezime göre daha gelişmiş muhtemelen bu yüzden daha aşagıdadır ve muhtemelen bu yüzden daha geniş görünüyordur gelelim sol omuza sol omuz daha dik ve daha daha dar bununda sebebi muhtemelen sol trapezimin hiç gelişmedigindendir birde en önemli nokta sol trapezmi deyim boyun kasımı deyim boşluk bir görüntü var sağ taraf ise yani gelişen taraf ise dolu bir görüntü var çok ilginç acaba sol gelişince sağ gibi dolacakmı yani acaba benim trapez veya bpyun kası anatomim sağ taraftaki gibimidir bu soruları cevaplayabilecek yardımcı olabilecek birileri varmı skolyoz degilim film çektirdim domtora durumu izah ettim hiçbişey anlamadı oda haklı resimlerden daha belli oluyor yada benim bildigim muhtemelen sebebini söylediğin herşeyi yanlış biliorum ve orası düzelmez öylemi kalır ve bu olay doğuştan yoktu 16-17 yaşında aşırı fitness çalıştıktan sonra ve sürekli sağ elle basketbol 4-5 sene gibi oynadıktan sonra oldu diye tahmin ediyorum bunun sebebi nedir benden başka olan arkadaş varmı saygılar

Eklentiler

• 02A95052-4381-47C5-88B4-52D63EB34BA1.jpeg
    02A95052-4381-47C5-88B4-52D63EB34BA1.jpeg
    45,9 KB · Görüntüleme: 765
  • 6D9BBDC3-AC3F-4B8B-BD36-C32298FB30E6.png
    6D9BBDC3-AC3F-4B8B-BD36-C32298FB30E6.png
    413,7 KB · Görüntüleme: 799
Hocam bence artık bu oran düzelmez sadece gelişir ama omuzların bu şekilde gelişir bu senin fizyolojin sol tarafının trapezi daha küçük belkide bebek iken devamlı soluna yatırdılar ve sol tarafa kayma oldu belkide doğuşdan bu şekilde gelişti ama spor yaparsan her yerin orantılı gelişir. Bence sen düzenli sporunu yap devam et o kadar çok anlaşılacak bir fark görünmüyor tabi sana rahatsızlık veriyorsa orasını bilmem geçmiş olsun .

Hocam bence artık bu oran düzelmez sadece gelişir ama omuzların bu şekilde gelişir bu senin fizyolojin sol tarafının trapezi daha küçük belkide bebek iken devamlı soluna yatırdılar ve sol tarafa kayma oldu belkide doğuşdan bu şekilde gelişti ama spor yaparsan her yerin orantılı gelişir. Bence sen düzenli sporunu yap devam et o kadar çok anlaşılacak bir fark görünmüyor tabi sana rahatsızlık veriyorsa orasını bilmem geçmiş olsun .
bi spor yapıp ordaki kasları geliştirip gidişatı gözlemlemek lazım işin entresan tarafı bana asla hareket kısıtlılıgı saglamıyor agrı sızı yok birde doğuştan demişsin ya ergenlikten sonra oldu ama ne zaman oldu tam hatırlamıyom çok küçükken yoktu 12-13 yaşlarımda yoktu sorunu az çok anladım trapezde degil dolu olan taraftaki boyun kaslarım gelişmiş ve orayı doldurmuş sol tarafa boyun çalışıp gidişatı izlemek lazım saol cevap için

Bundan dolayı doktora göründünmü? Bende de var aynj sorun. Bende slap lezyonu ve boyun düzleşmesi varmış. Sende bu ikisi değil sadece biri veya başka birşey olabilir. Boynundaki sinir sıkışmasından dolayı kaslar uyarılmaz ve diğer tarafı kadar gelişmeyebilir. Yani ne kadar çalkşırsan çalış bir omzun diğeri kadar olmayabilir. Ortopedi sinir cerrahi ve fizik tedavi sorunu çözebilir. Yaşın gençse tedaviden sonra simetri sağlanabilir

Back
Yukarı