Son kullanma tarihi geçmiş, bayatlamış bir tarayıcı kullanıyorsanız. Mercedes kullanmak yerine tosbaya binmek gibi... Websiteleri düzgün görüntüleyemiyorsanız eh, bi zahmet tarayıcınızı güncelleyiniz. Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
Arkadaşlar merhaba mart ayına kadar düzenli olarak sporunu yapan biriydim ancak ani bir rahatsızlık sonucu ameliyat olmak zorunda kaldım. Bugün spora tekrar başladım, başta sporu bıraktığım gün ki gibi hareketlerimi yapabileceğini düşündüm ama 2 ay beni gerçekten çok geriletmiş o yüzden zorlandım. 25 dakika koşu bandından sonra neredeyse mekik çekecek halim bile kalmamıştı. 10 kiloluk dumbell ı bile kaldırmakta güçlük çektim. Genelde spora ilk başlayanlara 2-3 haftalık çok hafif programlar verirler ama ben o kadar gerilediğimi düşünmüyorum eski formuma kavuşmak için kendimi biraz daha zorlamak mı doğru olur yoksa yavaş yavaş zamana yayarak mı ilerlemeliyim bu konuda kafam çok karışık o yüzden sizlere soruyor ve tavsiyelerinizi bekliyorum..
2 ay kısa bir süre değil o derecede zorlanmanı normal karşılaman gerek aslında. Vucudunu zorlamasan iyi edersin yavaş yavaş eski formuna kavuşabilirsin en fazla 1 aya kadar. Daha önceden spor yaptığınıda düşünürsek dahada kısa sürebilir. Dediğim gibi fazla zorlamanı tavsiye etmiyorum. Yeni kendini toparlamışken bir sakatlık daha çıkarmak iyi olmaz
Spordan uzun süre uzak kalmak insanı sadece fizyolojik değil psikolojik olarakta çok etkiliyor dün uzun bir süreden sonra salona girdiğimde bütün hastalığımı stresimi unuttum hemen çok sevdiğim koşu bandıma çıkıp HIIT kardiyoma başladım yaklaşık 45 dakika kardiyodan sonra mekiklerimi çektim ama onda da performans düşüklüğü yaşadım. Serbest bench press'e niyetlendim ama baktım olacak gibi değil bende makinada yapabildiğim kadar yaptım birazda butterflyda çalıştım sonrasında zaten kolumu kaldıracak halim kalmadı . Normalde spora bir gün ara vererek giderdim ama artık hergün gidiceğim bir gün full kardiyo birgün kardiyo+ağırlık yapmayı düşünüyorum. Zaten ağırlık çalışmalarımda çok zorlayıcı olmayacağı için bir sıkıntı çıkmaz diye düşünüyorum. Beslenmeme de dünden beri çok dikkat ediyorum. Zaten ameliyat sonrası doktor bol sebze ve posalı yiyecekler yememi önerdi. Meyve, sebze tarzı şeylerle besleniyorum kabızlığa sebep olacak besinlerden olabildiğince uzak duruyorum. Proteinli besinler tek başlarına tüketildiğinde kabızlığa sebep oluyor o yüzden protein aldıktan sonra posalı yiyecekler yiyorum. Yağ nedir unuttum gibi birşey. Sadece zeytinyağı içeren besinler yiyorum o da çok sınırlı. Hayatımdan şeker çıktı. Belki haftada bir ya da iki kez çikolata yiyorsam oradan şeker alıyorumdur. İnşallah azimli çalışmamın sonucunu kısa sürede alır ve eski kondisyonuma biran önce kavuşurum.