ton balıklı makarna( bu farklı:)

Arkadaşlar kilo almak için idealdir kendisi..önce makarnamızı klasik haşlıyoruz..bu sırada orta boylarda bi kaba. 2 tane ton balığını yağını süzerek( tercihe göre) boşaltıyoruz..kaşıkla parçalıyoruz...içine mayonez göz kararı avuç dolusu olacak kadar mayonezi boşaltıyorz..ve mayonezin 2.5 katı kadar da yoğurt koyuyorz..sonra iyice karıştırıyoruz..ve sosumuzu hazırlıyoruz...ve makarna piştikten sonra üzerine dökme suretiyle afiyetle yiyoruz

yoğurt ve ton balığı + mayonez = mide zehirlenmesi ....

gıda mühendisliği yapmakta olan biri olarak..yoğurt balık hurafesini şöyle açıklayayım..yoğurt ya da balık bozuk ise zehirlenme olabilir kaldıki bunun yoğurtla balıkla alakası yoktur herhangi bozuk gıda zaten seni zehirleyebilir...kaldı ki süt ürünü balıkla beraber alındığında zehirli olsaydı...meyhaneden milletin leşini toplardık..mezelerde( peynir,cacık..vb) süt ürünlerinin yanında balık tüketilmektedir..

Peki balık bozuk değil ama , ton balığı zehirlemez mi yoğurtla alındığında , işin içine bir de mayanoz giriyor üstelik ?

Bende merak ettim doğrusu .Birçok yerde okudum tam olarak herkesin birleştiği ortak bir fikir yok.

-Bazıları sizin gibi diyorki yoğurt ya da balık bozuk ise zehirlenme olabilir kaldıki bunun yoğurtla balıkla alakası yoktur herhangi bozuk gıda zaten seni zehirleyebilir.

-Bazılarıda diyorki balık ve süt ve ürünlerinden oluşan gıdaları asla birlikte tüketmeyin hatta o gün bile o gıdaları tüketmeyin.Yani sadece balık tüketin diyor. (Şahsen ben bu yaşıma kadar balık yediğim gün hiçbir zaman süt ve ürünleri tüketmedim)

-Bazılarıda diyorki balık tazeyse hiç bir sorun olmaz.Yani bozukluktan yada sağlamlıktan değilde balığın yeni tutulmuşundan bahsediyor.Mesela bizim fen öğretmeni mersinde bir yere gitmiş , balığı akvaryum gibi bir şeyin içine koyan bir balıkçı varmış , balığı sen kendin seçiyorsun o pişiriyor.Yanında ayran içmişler balık taze olduğu için hiç bir şey olmamış.

Madem bu işin bilir kişisiniz açıklarsanız memnun kalırız...

bişey olmaz ama makarnanın tadı güzel olacağını sanmam mayonez üstüne yoğurt bence makarnaya 1 küçük kutu ton balığı dökmeniz daha iyi yağını süzerek ama light ton balıkları bu durumda daha çok tercih edilir

geçen yaz bende ton balıklı makarna yanında 0,5 lt light süt içiyordum :D
ama burada işin içine mayanoz de giriyor , ondan şüpheliyim biraz..

Teşekkürler dostlar , aydınlattınız beni ve benim gibi düşünen arkadaşları...

Hiç tartışmaya felan girmeye gerek yok
Ton balığını çok küçük şekilde kıyarım,biraz tuz baharat atarım karıştırırım bi güzel
Makarnamı Pişiririm Salçasını Koyarım Karıştırırım.
Makarnayı Tabağa koyduktan sonra tonbalığını üstüne döker karıştırırım.
Yanındada büyük bardakta ayranımı yaparım buzlu buzlu..

Afiyet olsun :D

Dediği gibi balık, bozuk yada bayat ise zehirler ancak ben ton balık 1-2 saat sora yogurt yemiştim 1 hafta siyah ton balıklar kusuyordum kendime gelemedim.
Doktor meyveli maden suyu iç iyi gelir demişti. Deneyenlerin işine yarayabilir bir bilgi :D

Back
Yukarı