ton balığı süzülmeli mi

arkadaşlar boyumun uzaması için omega 3 iyi olduğu için ton balığı yiyorum ama yağını süzüp mü yemeliyim yoksa süzmeden mi ? ve ekmekli mi yemeliyim ekmeksiz mi omega 3 almak için ?
 
Ekmeksiz yiyebilirsin. Light olandan da tuketebilirsin yagini suzerek de. Light yagsiz oluyor.

SM-N920C cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
 
Aycicegi yaglisindan uzak durmak lazim.

Zeytinyaglisi tercih edilebilir ama sonucta yag. Gunluk ihtiyacin uzerine cikmamak gerekir.

Bir de deigim gibi light olanlar var. Icinde su var. Ben suzu suzup limon sikip yanina domates maydanoz vs koyup tuketiyorum. Tek basina yemek cok kuru ve tatsiz oluyor.

SM-N920C cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
 
Cok tuketme, hafta da 1 hatta 15 te bir...mumkunse deniz vahsi somonu vs yemeye bak.. Ton baliklarinda ne yazik ki agir metaller cok oluyor...

Omega 3 e cok kafayi taktiysan da omega 3 kapsulleri kullanabilirsin.
 
Cok tuketme, hafta da 1 hatta 15 te bir...mumkunse deniz vahsi somonu vs yemeye bak.. Ton baliklarinda ne yazik ki agir metaller cok oluyor...

Omega 3 e cok kafayi taktiysan da omega 3 kapsulleri kullanabilirsin.
Hocam bu dediğinizi bana soranlara bende söylüyorum, haftada 1 veya 2 haftada 1 tüketilmeli diye söylüyorum. Civa gibi ağır metaller içerdiğini söylüyorum, ancak burada ki suç ton balığında değil, ton balığının konservelerde muhafaza edilmesinde diye söylüyorum.. Forumda bu şekilde okumuştum, soranlara da bu cevabı veriyorum, doğru mudur verdiğim cevap? Yani ton balığı normalde sağlıklı ancak sorun konserve şeklinde satılmasında diye cevap veriyorum, yaklaşımım doğru mu?
 
Hocam bu dediğinizi bana soranlara bende söylüyorum, haftada 1 veya 2 haftada 1 tüketilmeli diye söylüyorum. Civa gibi ağır metaller içerdiğini söylüyorum, ancak burada ki suç ton balığında değil, ton balığının konservelerde muhafaza edilmesinde diye söylüyorum.. Forumda bu şekilde okumuştum, soranlara da bu cevabı veriyorum, doğru mudur verdiğim cevap? Yani ton balığı normalde sağlıklı ancak sorun konserve şeklinde satılmasında diye cevap veriyorum, yaklaşımım doğru mu?
Benim bildigim konservede saklanmasindan degil ton baligi gibi baliklarin et kutlesi buyuk oldugundan diger kucuk baliklara oranla vucutlarinda daha cok metal birikmesi.

Lakin bana mantikli gelmiyor.

1incisi acik denizde ne metali.

2incisi tamam ton baligi buyuk balik ama biz kucuk bir kismini yiyoruz. Dolayisiyla etle beraber aldigimiz metaller de kucuk miktardadir diye dusunuyorum.

3uncusu ton baligina gelene kadar tukettigimiz o kadar zararli gidalar var ki...

Endustriyel tavuk, ciftlik baligi yiyoruz mesela kim ne kadar sorguluyor.

Fakat yine de ben haftada 1-2 defa tuketiyorum degisiklik olsun diye.

SM-N920C cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
 
Hocam bu dediğinizi bana soranlara bende söylüyorum, haftada 1 veya 2 haftada 1 tüketilmeli diye söylüyorum. Civa gibi ağır metaller içerdiğini söylüyorum, ancak burada ki suç ton balığında değil, ton balığının konservelerde muhafaza edilmesinde diye söylüyorum.. Forumda bu şekilde okumuştum, soranlara da bu cevabı veriyorum, doğru mudur verdiğim cevap? Yani ton balığı normalde sağlıklı ancak sorun konserve şeklinde satılmasında diye cevap veriyorum, yaklaşımım doğru mu?
Hayir yanlis, burada sikinti ton baliginda :) ton baligi dip baligi agir metallerin oldugu bolgelerde yasiyor. civa bunyesine girdiginde atamiyor..

Su habere bir gozat...
https://seyler.eksisozluk.com/gunlu...ak-tukettigimiz-ton-baligi-aslinda-zararli-mi
 
Hocam bu dediğinizi bana soranlara bende söylüyorum, haftada 1 veya 2 haftada 1 tüketilmeli diye söylüyorum. Civa gibi ağır metaller içerdiğini söylüyorum, ancak burada ki suç ton balığında değil, ton balığının konservelerde muhafaza edilmesinde diye söylüyorum.. Forumda bu şekilde okumuştum, soranlara da bu cevabı veriyorum, doğru mudur verdiğim cevap? Yani ton balığı normalde sağlıklı ancak sorun konserve şeklinde satılmasında diye cevap veriyorum, yaklaşımım doğru mu?

Mercury levels in fish diye aratırsan grafikleri göreceksin, bir sürü şey karşına çıkar. Yetişkinler için haftalık tüketim önerileri filan da var.

Cıva zehirlenmesi mesela çok ciddi bir şey, dikkatli olmak lazım. Ben sınav dönemlerinde yemek filan uğraşamadığımdan bulunduğum yerde ucuz olduğu için 1 hafta boyunca günde 300-400 gram ton balığı tükettiğim olmuştu. ağır metallerin belirtilerini yaşamıştım sonradan uyandım meseleye. cidden rezil bir şey. ateş, mide bulantısı, hafıza bulanıklığı, halsizlik uyku hali, agresiflik, irritasyon vs. ama yemeyi kesince kardiyo filan vücuttan atabilirsen kısa sürede düzeliyor.
 
Arkadaşlar, içinde yoğun civa olan ton balığı albacore olandır, özellikle chunk white albacoredaki civa oranı 3-4 kat daha fazladır diğer ton balığı türlerine göre.
İ
fnd_canned-tuna-primer_s4x3.jpg.rend_.snigalleryslide.jpeg
 
Back
Yukarı