Tereyağlı Yumurta 1000 kalori doğru mu ?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan kc551
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

kc551

Üye
Milliyette çıkmıştı haber aynen yazıyorum.

En lezzetli yemeklerin sağlığa en zararlı yemekler olduğu ortaya çıktı. Amerikan Forbes dergisi dünyanın lezzetli yemeklerini sıraladı. Ama hepside sağlığa zararlı. İşte o liste....

Tereyağlı yumurta
Sabah kahvaltılarının vazgeçilmezi tam bir kolesterol deposu. Çift yumurtadan hazırlandığında 1000 kalori bulunuyor.

1 yumurta zaten 80 kalori, 2 yumurta etti 160 kalori...
28 gr tereyağ 206 kalori...

Nasıl etti bunlar 1000 kalori anlamadım. Aslı astarı var mıdır ?

Yazış.. Ki eğer tereyağı doğal ise sağlıklı olur içerdiği doğal CLA sayesinde.
Zeytinyağı ile de sağlıklıdır tabiki. Uzunca bir süre zeytinyağı ile yaptım ben kızartma yumurtalarımı. Artık doğal tereyağı ile yapıyorum çünkü zeytinyağı kızartmaya pek elverişli değil. Yapısı çabuk bozulan bir yağ zeytinyağı. Az miktarda doğal tereyağı ile hem lezzetli, hem sağlıklı tavada yumurta yenilebilir.

zeytın yagı bılınenın aksıne kızartmak ıcın dıger yaglardan daha uygundur 210 derece yanar dıger sıvı yaglar 140 derece cıvarında yanıyorlar

Ben ketojenik diyetteyim ve sabahları 4-5 sarılı 8-10 adet yumurtayı tereyağında kızartıp yiyorum ve buna rağmen kilo veriyorum nasıl iş :) İşin sırrı karbonhidrat alınmadığı sürece kan şekerinin düşük tutulması ve insülin seviyesinin arttırılmaması. Ayrıca kolestrol o kadar korkulucak birşey değil. Tıp dünyasında hala tartışmalara zemin hazırlayan, bir grup doktorun zararlı dediği, bir grubunda zararsız dediği bir durum. Ama sonuçta kolestrol testesteron seviyesinin öncüsü ve zaten düzenli spor yapıp kaliteli beslenen bir sporcu için bir sorun oluşturmuyor.

herşeyden önce "kalori "değil!...kcal olacak birimler 8yani kilokalori)...))

hesaplayalım:

2 orta boy yumurta 120 -130 gr...kabuğu atıvre kaldı 100 gr ...yaklaşık ortlama (sarı ve beyaz) % 75 i su dur, ynai kalır 25 gr "protein ve yağ"toplamı ...bu da yaklaşık 120 -130 kcal ...tereyağı 1 gr = 6.5 kcal...50 gr koysanbu da 325 kıcal yapar ...kısaca , 2orta yumurta ve 50 gr tereyağı yaklaşık "450-500 kcal....

kalori arttırımı daha ziyade "yağdan "kaynaklanıyor...

En zararlı yemek listesinin başında tereyağlı yumurta var aman ne ilginç gazetede çıkan diyetlerin verdikleri zararlı-yararlı besin listelerinin %90 ı palavra ve rant sağlamak için yazılan şeyler inanmayın şunlara geçende posta gazetesinde günde 1 kadeh şarap içmek sağlığa faydalı b vitamini var yazıyordu sanki b vitamini alıcak başka kaynak yok .

Kalorisi fazla diye sağlığa zararlı mı oluyor bu nasıl bi mantık kaldıki tereyağı en sağlıklı yağlardan yumurtadan bahsetmiyorum bile

Ben ketojenik diyetteyim ve sabahları 4-5 sarılı 8-10 adet yumurtayı tereyağında kızartıp yiyorum ve buna rağmen kilo veriyorum nasıl iş :) İşin sırrı karbonhidrat alınmadığı sürece kan şekerinin düşük tutulması ve insülin seviyesinin arttırılmaması. Ayrıca kolestrol o kadar korkulucak birşey değil. Tıp dünyasında hala tartışmalara zemin hazırlayan, bir grup doktorun zararlı dediği, bir grubunda zararsız dediği bir durum. Ama sonuçta kolestrol testesteron seviyesinin öncüsü ve zaten düzenli spor yapıp kaliteli beslenen bir sporcu için bir sorun oluşturmuyor.
Helal olsun hocam bende keto düşünüyorum peki gün içinde nasıl besleniyorsun .. sıklıkla yediğin protein ihtiyacını nasıl karşıladın ..

150 gr tereyağına 2 yumurtayı kırarsan 1000 kalori yapar,doğrudur.

Back
Yukarı