Tekrarlar ve ağırlık

Meraba çalışmada çok ağırlıkla zorlanarak çalışmayı deniyorum ama son tekrarları nizami yapamıyorum ağırlığı küçültüyorum 12 tekrar yapıyorum ama devam edebilecek güç kalıyo bu seferde, ne yapmalıyım az ağırlıkla nizami mi yoksa ağır kilolarla 1-2 tekrarı çöpe atarakmı? arasıda yok tek plaka söküyorum devam edicek güç kalıyo tek plaka takıyorum bu seferde nizami olmuyo.

hacim için genelde yazılan çok ağırlık az tekrar.çalıştırdığın kas grubuna görede değişir.ben hoca değilim ama gördüğüm programlar genelde böyle.hareketleri nizamı yapman önemli çok ağırlık kaldırıcam diye hareketi yarım yapma 7-8 tekrarın altına düşmemeye çalış.8-10-12 ağırlığa göre ayarlarsın.[DOUBLEPOST=1438508987][/DOUBLEPOST]başta yazan sticky konular var hepsi bilgili tecrübeli insanların yazdığı şeyler..onların hepsini okursan kafanda bi soru kalacağını sanmıyorum

Son düzenleme:
vveedi41 arkadaşımızın dediği piramit sistemi diye tabir edilen çalışma sistemi.
Az ağırlık çok tekrar ile başlanıp çok ağırlık az tekrara doğru ilerler. Başlangıç seviyesi için pek uygun bir çalışma sistemi değildir.
Çalışabildiğin maksimum ağırlık ile çalışman tabi ki gelişim için çok daha faydalı. Bahsettiğin gibi bir durum oluyorsa kendine bir antreman arkadaşı edinmen gerek yada spor salonundaki birisinden son setlerin için yardım isteyeceksin.
Son bir iki kaldırmak için dışarıdan bir parmak ile yapılan müdahale bazen hayat kurtarır. :)

Back
Yukarı