Tekradan başlayacağım, bir çok konuda sorum var

Merhaba arkadaşlar,
Öncelikle forumun kendine has bir kuralı vs. varsa maalesef sticky posts kısmında göremedim. O yüzden bir yanlışım varsa affola.
Yaşım 24, 199 boyundayım. 1 yıl önce işten ayrıldım ve çoğunlukla evdeyim. Hareketsizlik ve fastfooddan dolayı 15 kilo kadar kilo aldım ve güncel kilom 115. Daha önce basketbol oynadım, o yüzden güç olarak iyi durumdayım ama vücudumda ciddi yağlanma ve büyüme var. Amacım 95-100 kilo civarlarına inip biraz da kas kütlesi kazanmak. Bacak ve karın bölgem güçlü, kol ve omuzlar güçsüz sayılır. Tişört giydiğimde belirgin olacak şekilde fit bir vücut hedefim var, çok abartma planım yok. Bu soruları detaylıca cevaplayacak ve güzel bir beslenme/antrenman programı çıkartacak üstün bilgi sahibi bir hocamıza talep etmesi karşılığında ücret de verebilirim çalışmıyor olsam da :) Sonuçta özenli bir cevap istiyorsam bunun karşılığı olması kadar doğal bir durum yok.
Sorularıma geçecek olursam;
1. Oturduğum yer İstanbul/Seyrantepe, etrafta iyi bir spor salonu var mı, hocaları ne kadar bilgili bilmiyorum. Abimin evde mevcut kas kütlesini korumak için ağırlık setleri ve ağırlık sehpası var ama evde dikkat dağıtacak unsurlardan dolayı üşendiğim de doğrudur. Sizce kötü de olsa bir spor salonuna mı gitmeliyim yoksa evde çalışarak da fazla kilolarımdan kurtulup kas yapabilir miyim?
2. Abi kardeş yaşıyoruz ve yemek yapan yok, bu yüzden beslenme programına çok sağlam uyabileceğimi sanmıyorum. Bu nedenle çeşitli takviyeleri baştan almak istediğimi düşünürsek markalarıyla birlikte önerilerde bulunup + ve -lerinden bahseder misiniz?
3. Boy ve kilomu düşünecek olursak evde çalışacaksam sağlam bir vg programı ve bu programa uygun olarak sağlam bir beslenme/diyet programı da yazabilir misinz?
İlgilenen hocalarıma şimdiden çok teşekkür ederim. Umarım forumun kurallarını ihlal etmiyorumdur :)
Sevgiler.

Back
Yukarı