Tek el vs. çift el

Merhaba arkadaşlar, merak ettiğim bir konu var. Göğüs ve kanat çalıştığım aletlerde çift elle kaldırdığım kilonun aynısını teker elle de yapabiliyorum. Bu bana biraz garip geldi. Normal midir yoksa tel elle 50 basıyorsam çift elle 100 basabilmem mi gerekir? Teşekkürler.

Merhaba arkadaşlar, merak ettiğim bir konu var. Göğüs ve kanat çalıştığım aletlerde çift elle kaldırdığım kilonun aynısını teker elle de yapabiliyorum. Bu bana biraz garip geldi. Normal midir yoksa tel elle 50 basıyorsam çift elle 100 basabilmem mi gerekir? Teşekkürler.
Nasıl yani bench presste tek kolla 50 kg mi basıyorsun :D:D

Yok hocam bench press işlevi gören bi alet var iki kolu da bağımısz. :) Onda yaparken mesela öyle oluyor.
O zaman çift el ile çalışırken yeteri kadar zorlamıyorsun kendini başka bir açıklaması olamaz.yani kilo sana göre hafif hem çift hem tek kolla kaldrabiliyorsun. daha sert çalışmanı tavsiye ederim.

Makara sisteminin yapısından dolayı tek kolla da çalışsan, ikisini birden de hareket ettirsen bir koluna vuracak gerilim hep aynıdır.

Hangi makinada mesela? agirliklari bi yere mi takiyorsun yoksa ayri taraflarami

Ağırlıklar tek yerde hocam.

Makara sisteminin yapısından dolayı tek kolla da çalışsan, ikisini birden de hareket ettirsen bir koluna vuracak gerilim hep aynıdır.

Ben de öyle düşünmüştüm hocam. Çünkü dün tek kolla bastığımdan 15 kg artırdım, çift elle kaldıramadım.

Back
Yukarı