Tek Dumbell ile ağırlık artırdırdım Sorun olur mu?

selam arkadaşlar;
bu sporu 1 senedir düzensiz olarak zaman buldukça kafama estikçe yapmaya çalışırıyorum evde.ilk aldigim dumbeller 2 tane 4 kg lik idi.Arkadaşımdan geçenlerde eklemeli 8 kg lık dumbellerini aldim ama 1 tane war sol kolumu 4 kg lar la çalıstırıyorum Bir Sorun olurmu diye merak ediyorum yada 2 taraf arasında belirli bir fark

Yani solu 4 sagi 8 mi calisiyorsun ayiptir sorması.

Sakın oyle bırsey yapma benım yarımkılodan fark ettı bende duzensız yapıyordum sımdı duzenlı sısteme gecınce cok fark ettı. Senın kı %100 fazla bi yük yanı sakın yapma bi set sagi bi set solu sirayla yap...

Yapacağınız böyle bir fark , zaten güçsüz olan solunuzu iyice geride bırakacaktır ve bu sporu düzenli olarak yapmaya başladığınızda size büyük sorun yaratacaktır. Her konuda ve özellikle barbell hareketlerinde sıkıntı çekersiniz. Barbell curl'de çalışırken en fazla 30 kilo girebiliyorsanız bu solunuz zayıf olduğundandır , sağınız bu dönemde gelişmez ve solunuz sağınızı yakalar vakit kaybedersiniz. Gittiğinizde alternative dumbell curl'de aynı ağırlıklarla yapmanız gerektiğinden ve öyle olması gerektiğinden , sağınıza göre geride bir kiloyla başlarsınız ve sağınız yine solunuz yakalayana kadar yerinde sayar.

Görüntü olaraksa ciddi farklar yaratabilir zaman içerisinde. Lütfen bundan kaçının. İki kolunuzunda kaldırabildiği ortalama ağırlığı bulun ve bununla çalışın iki kol birbirini yakalayana kadar. Eğer zaten çok fark yoksa kendi kendinize bir fark yaratmak istemezsiniz bence.

Back
Yukarı