Tek dumbbell ile omuz çalışabilirmiyim?

Arkadaşlar merhabalar.
Ben evde çalışıyorum. Gelirime göre bir salona yazılma lüxüm yok. Bir kaç tane dumbbell'im var. Ama Çift değiller. Mesela Omuz Press ve arnold press hareketlerini önce sağ sonra sol kol ile sırayla yapabilirmiyim. Yani Tek dumbbell ile çalışabilirmiyim yoksa bu iki hareketi çift dumbbell ile yapmak şartmı?
Teşekkürler.:o

Tamam belki salona yazılamayabilirsin ama seni zorlayan ağırlıktan bir tane daha edinmeni öneririm. Simetrik gelişim açısından önemli.

Leaning lateral rise, netten arattır yapılışını, çok etkili bir harakettir. Orta deltoit bölgesini geliştirmek için en etkili haraketlerin başında gelir.

Bu Leaning lateral rise vücut öne eğilmiş konumda, bir el, sabit bir yere tutunurken diğer elle lateral raise (yana açma) yapma hareketidir. Doğru mu biliyorum acaba?

Bu Leaning lateral rise vücut öne eğilmiş konumda, bir el, sabit bir yere tutunurken diğer elle lateral raise (yana açma) yapma hareketidir. Doğru mu biliyorum acaba?

Yok o değil, aşağıdaki şekil;

Lateral-raise_380.jpg

Ben vinyl dunbbell yerine flansh almayı tercih ettiğim için biraz daha pahalıya mal oluyor. 2 tane 3kg, 2 tanede 5kg'lık 4 adet flansh aldım 2 kısa barbell ile 100 tl civarı tuttu. Flansh'lar biraz pahalı olduğu için çoğunu kısa zamanda temin etmek güç oluyor. O yüzden bu başlığı açmıştım.
İlginiz için teşekkür ederim CYPER arkadaşım..

Tek dumbell bazı hareketler dışında çok sakıncalı. Özellikle de omuz gibi önemli bir kas grubunu riske atmamak adına çift dumbella çalışmanız faydalı olur...

Back
Yukarı