Tecrübeliler bakabilirmi birkac sorum varda?

Merhaba bu hafta spora baslıyacagım.Vücuduma 1 senedir bakmıyorum o yüzden hafif göbek oldu az bişey ve yağlandım.Birde lordoz oluştu aynadan rahatça belli oluyor farkedebiliyorum.Sorum şu : 1-) Bazı sitelerde okudum ve bölgesel yağ yakımı diye birşey yok yazmışlardı açıkçası bu benim biraz moralimi bozdu çünkü göbeğim varaz bişey ve kalçam normale göre büyük.Spora basladıgımda bırakmıyacagım ama bu belirttiğim bölgelerde değişim olmaya başlamaz diye korkuyorum.Sizce spor yaptıkça yağ oranı düşünce göbek ve kalça erimiş olurmu eskiye göre? 2-) Lordoz oldugu için spor yapmama herhangi engel olurmu? (Lordoz kalçanın dısarıya dogru kavis alması gibi bişey) Tesekkürler simdiden. Not:Yaş 20 . Birde esenlerde oturuyorum spor salonu 10 dk yürüme mesafesinde 10 dklık yürüyüş hiç bi faydası olmaz değilmi :) ?

1) Bölgesel yağ yakımı diye bi şey yok ama vücut yağ yaktıkça illa sıra basen ve göbek çevresine de gelicek. O yüzden sabırla diyet ve antrenmana devam.
2) Lordoz la ilgili en doğru şeyi doktor bilir. Fizyoterapist e falan da sorabilirsin. Ama yine de beline yüklenme çalışırken.
3) Her gün 10 dk gidiş, 10 dk dönüş 20 dakika eder. Haftada 4 gün gitsen 80, ayda 320 dakika. Yani 5.5 saate yakın. O yüzden küçümsememek lazım.

1) Bölgesel yağ yakımı diye bi şey yok ama vücut yağ yaktıkça illa sıra basen ve göbek çevresine de gelicek. O yüzden sabırla diyet ve antrenmana devam.
2) Lordoz la ilgili en doğru şeyi doktor bilir. Fizyoterapist e falan da sorabilirsin. Ama yine de beline yüklenme çalışırken.
3) Her gün 10 dk gidiş, 10 dk dönüş 20 dakika eder. Haftada 4 gün gitsen 80, ayda 320 dakika. Yani 5.5 saate yakın. O yüzden küçümsememek lazım.
Cevap için tesekkürler.Lordoz u internetten araştırdım iyi gelen hareketleri varmış mekik çeker gibi tam değil ama o tarz yani.Evde o tarz hareketleri düzenli yaparak bunun üstesinden gelinebilir mi yoksa doktor şart mı ?[DOUBLEPOST=1498753381][/DOUBLEPOST]Birde vücudumda en çok göbek ve kalçada yağ toplanıyor demekki ozaman senin dediğin gibi yağ yakarsam onlar gidicek cogunlukla dogrumu anladım usta?

Cevap için tesekkürler.Lordoz u internetten araştırdım iyi gelen hareketleri varmış mekik çeker gibi tam değil ama o tarz yani.Evde o tarz hareketleri düzenli yaparak bunun üstesinden gelinebilir mi yoksa doktor şart mı ?[DOUBLEPOST=1498753381][/DOUBLEPOST]Birde vücudumda en çok göbek ve kalçada yağ toplanıyor demekki ozaman senin dediğin gibi yağ yakarsam onlar gidicek cogunlukla dogrumu anladım usta?
Her ne olursa olsun önce doktora git bence. Hareketleri de ona danış. Büyük ihtimal o onaylar, sonra duzenli yaparsan lordoz azalır

Evet, eğer yağ yakmaya devam edersen o bölgelerdeki yağlar da eninde sonunda eriycek

Back
Yukarı