Antreman programından veya beslenmenden kaynaklanan bir sorun olabilir.Aynı zamanda kaslar antremanda değil dinlenirken gelişir.Vücudunu yeterince dinlendiriyor musun yoksa off günlerinde yorucu aktivitelerde bulunuyor musun ? Aynı zamanda uyku düzenin de çok önemli günde 7-8 saat uyuman gerekiyor.Antreman programın yarışmacılar için değil bizim gibi normal insanlar içinse,beslenmene dikkat ediyorsan,yani kalorilerini hesaplayıp makrolarını tamamlayabiliyorsan,yeterince dinlenebiliyorsan,uykun yerindeyse genetiğinden dolayı görünüşün öyle de olabilir ama her şeyin yerli yerinde olması lazım.Ayrıca kol için compound egzersizlerin yanında (squat+deadlift+bench press gibi birçok kasın aynı anda çalıştığı) antremanlarının sonuna izole egzersiz ekleyebilirsin biceps ve triceps için.Triceps kol büyüklüğü açısından çok önemli bir kas kolun 3 te 2sini kapladığı için.Triceps için rope pushdown,cable pushdown,biceps için barbell curl,hammer curl gibi egzersizler güzel olabilir.Ve haftada maksimum 3-4 gün çalışmalısın ve çalıştığın günler arasında en az 1 gün boşluk olmalı.Mesela ben 5x5 program uyguluyorum ve haftada 3 gün gidiyorum.İlk günün sonunda triceps izole hareketi yapıyorum,2. günün sonunda biceps. 3. günde kafama göre takılıyorum ya karın çalışıyorum ya bacak izolesi.Leg curl gibi.Kasların büyümesi yani hipertrofi açısından curl hareketleri çok önemlidir tabi abartmamak lazım.Compound egzersizler de çok değerli.