Tecrübeli arkadaşlara selamlar

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Husko
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

Husko

Üye
Arkadaşlar aranıza yeni katılmış bulunmaktayim. öncelikle hepinize merhaba diyorum.üstün bilgi ve tecrubelerinize inanaraktan sizinle bir sıkıntımı paylaşacağım. Ben bu spora 1.5 senemi vermiş bulunmaktayım ama gelmiş olduğum noktada vücudumun yeteri kadar gelişmedigini görüyorum.gorenlerde spor yapmalisin deyince moralim bozulmuyor değil. Kollarim 35 cm aşağı yukarı ve bel bolgemde tisortten belli olmayan simitlerim bulunmakta.göğüs omuz yeterli derecede ancak kol ve genel görünüş olarak sıkıntı çekmekteyim.kilo almaktan da çekinir durumdayım malum yaz ayındayız.boyum 1.86 kilom 88 civarlarinda.fikir ve önerilerinizi bekliyorum.şimdiden ağzınıza sağlık iyi günler.

Antreman programından veya beslenmenden kaynaklanan bir sorun olabilir.Aynı zamanda kaslar antremanda değil dinlenirken gelişir.Vücudunu yeterince dinlendiriyor musun yoksa off günlerinde yorucu aktivitelerde bulunuyor musun ? Aynı zamanda uyku düzenin de çok önemli günde 7-8 saat uyuman gerekiyor.Antreman programın yarışmacılar için değil bizim gibi normal insanlar içinse,beslenmene dikkat ediyorsan,yani kalorilerini hesaplayıp makrolarını tamamlayabiliyorsan,yeterince dinlenebiliyorsan,uykun yerindeyse genetiğinden dolayı görünüşün öyle de olabilir ama her şeyin yerli yerinde olması lazım.Ayrıca kol için compound egzersizlerin yanında (squat+deadlift+bench press gibi birçok kasın aynı anda çalıştığı) antremanlarının sonuna izole egzersiz ekleyebilirsin biceps ve triceps için.Triceps kol büyüklüğü açısından çok önemli bir kas kolun 3 te 2sini kapladığı için.Triceps için rope pushdown,cable pushdown,biceps için barbell curl,hammer curl gibi egzersizler güzel olabilir.Ve haftada maksimum 3-4 gün çalışmalısın ve çalıştığın günler arasında en az 1 gün boşluk olmalı.Mesela ben 5x5 program uyguluyorum ve haftada 3 gün gidiyorum.İlk günün sonunda triceps izole hareketi yapıyorum,2. günün sonunda biceps. 3. günde kafama göre takılıyorum ya karın çalışıyorum ya bacak izolesi.Leg curl gibi.Kasların büyümesi yani hipertrofi açısından curl hareketleri çok önemlidir tabi abartmamak lazım.Compound egzersizler de çok değerli.

Şöyle söyleyeyim aşağı yukarı kilomun 2 katına yakın proteini almaya dikkat ediyorum ancak karbonhidrat ve şekere dikkat ettiğim söylenemez.uyku düzenim falan yerinde ve senin gibi 1 gün ara vererek çalışıyorum genelde.şunu belirtmem lazım acaba önemli detay bu nokta mı bilmiyorum ama off günlerde beslenmeme dikkat etmiyorum spora gidince değerliymiş gibi hissediyorum burda da yanlış yapıyo muyum siz daha iyi bilirsiniz tabi

Antrenman yada beslenmede sıkıntın olabilir. Kendimin de bir zamanlar yaşadığım ve çoğu kişinin dikkat etmediği noktaları yazıyorum. Bunlardan mutlaka birinde hatan vardır.
1. Bir kası haftada en az 2 kere çalıştırmalısın.
2. Antrenman programında bicepsten sonraki gün sırt, tricepsten sonraki gün göğüs yada omuz, omuzdan sonraki gün göğüs çalışmamalısın.
3. Antrenmanın 25 setten ve 1 saatten uzun sürmemeli.
4. Antrenman yaptığın gün en az 8 saat uyumalısın.
5. En önemlisi günlük kalori ihtiyacını hesaplayıp bu değerden en az 200 kalori fazla almalısın. Yeterli kaloriyi almadığın takdirde gelişemezsin ve proteinler de çöpe gider. Çoğu kişi sadece proteine dikkat ediyor ama kalori daha önemli.

Back
Yukarı