Tecrübelerinize ve Bilginize Güvenerek Bilgi Almak İsterim.

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Bobit
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

Bobit

Üye
Merhabalar
Spor ile alakalı geçmişim cocuk yaşlar haricinde pek olmadı tabi vücut geliştirme olarak salon seçimlerimin kendimce yanlış olmasından sebebiyet kayıt olup bir kaç ay içinde pes etmemle son buldu.

4 ay öncesine kadar 99 kiloydum agırlıklı protein ve düzgün beslenerek tabi neredeyse 0 spor ile şuanda 74 kiloya kadar indim kilo verememe gibi bir sorunum yok. Hedefim 68 kiloya kadar düşmek tabi bu kiloları verirken sadece yag degil kas kaybımda oldu dogal olarak.

Şuanda 176 boy 74 kilodayım. Hedef belirledigim 68 kiloda daha iyi bir spor salonuna kayıt olup süreklilik alacak halde spora başlamak istiyorum. Vermiş oldugum bilgiler dogrultusunda sorularım aşağıdaki gibidir şimdiden teşekkür ederim.

1. Amacım yağ oranımı düşürüp kas oranımı arttırmak ancak bununla birlikte aşırı hacim istemiyorum nelere dikkat etmeliyim ?

2. Spora başladıgım andan itibaren beslenme olarak agırlıklı protein diyetime devam etmelimiyim ? (Çabuk kilo alan bir yapıya sahibim)

3. Spora başlar başlamaz yada belli bir süre sonra ise ne zaman yag yakıcı vb gibi şeyler kullanmalımıyım ? Gerek ise nedir ?

4. Yag yakımım ile beraber kas kütlesinin belirgin şekilde arttırmak içinde sadece yemekdeki aldıgım protein yeterli olacakmı ? Takviye almalımıyım eger almam gerekirse o nedir ?

5. Bir gün spor bir gün off olarak mı spor yapmalıyım ? Yoksa hergün gidip bir gün yazılmış programı uygulayıp diger gün sadece cardio olarak mı ?

Vereceğiniz cevaplar için şimdiden teşekkür ederim.

Back
Yukarı