Taze Kekik “zahter” Salatası Tarifi

Konusu 'Yemek tarifleri' forumundadır ve adige57 tarafından 17 Aralık 2020 başlatılmıştır.

Watchers:
Başlığı izleyen kişi sayısı 1 user .
  1. adige57
    Offline

    adige57 Üye

    Katılım:
    7 Aralık 2020
    Mesajlar:
    3
    Beğenileri:
    0
    Ödül Puanları:
    1
    Cinsiyet:
    Bay
    Meslek:
    WebMaster
    Yer:
    İstanbul
    Kolayca yapacağınız Şifalı Zahter Salatası (Kekik Salatası) tarifi
    Taze Kekik Salatası İçin Malzemeler

    * 1 Demet taze kekik
    * 2 Orta by domates
    * 2-3 dal taze soğan
    * 1 diş sarımsak
    * Mazydanoz
    * Zeytinyağ
    * 1 yemek kaşığı nar ekşisi ve biraz limon suyu
    * Tuz
    Taze Kekik Salatası Hazırlanış Tarifi
    Kekiğin yaprakları kopartılır ve bol suda yıkanır.
    Az tuzla birkaç saniye ovulur ve bir kez suda yıkanıp süzülür.
    Doğranmış domatesi, maydanozu, soğanı ve ezilmiş sarımsağıda eklenir.
    Damak tadınıza göre zeytinyağı, tuzu ve limon suyuda ilave edildikten sonra karıştırılır ve servis edilir.

    Zahterin Faydaları Nedir?

    Güçlü bir antioksidan özelliğine sahip olan zahterin faydaları saymakla bitmez. İlk defa duyanlar için zahterin faydaları nelerdir diye bakıldığında bunun cevabını aşağıda bulabileceksiniz. Doğal yollarla birçok hastalığa çözüm bulabilmek için mutlaka önerileri dikkate almanızda fayda vardır.

    Zahter bitkisi sindirim sistemi üzerinde oumlu etki gösteren b ir bitki olarak tüketimi sağlanmaktadır. Ayrıca antioksidan özellikte olması ile birlikte sindirim problemlerinde oldukça etkilidir. Kabızlık sorununa ve idrar yolu iltihaplanmalarına karşı inanılmaz güçlü bir etkiye sahip olduğu görülür. Hazmı kolaylaştırması nedeniyle sindirim probleminin ortadan kalkmasını sağlar.

    Yukarıda da bahsedildiği gibi antioksidan bir içerik olması nedeniyle vücutta birikmiş olan toksinleri yüksek oranda temizleme olanağına sahiptir. Aynı zamanda da bunların yeniden vücuda girmesini engelleyerek rahat bir dönem geçirmenizi sağlar. Bu nedenle vücutta birikmedikleri için kendinizi daha rahat hissedebilir ve şikayetçi olunan yorgunluk hissini ortadan kaldırır.

    Aynı zamanda bağışıklık sisteminin güçlenmesini sağlayarak sizin bu konuda rahat etmenizi sağlar. Özellikle kış aylarında en çok şikayet edilen grip ve nezle gibi durumlarda kullanıldığında etkisini çok çabuk göstermektedir. Hatta bağışıklık sisteminin zarar görmesi ile ortaya çıkabilecek olan hastalıklardan koruma sağlamaktadır.

    Böbrek hastalığı olan kişiler için kullanımı öngörülmektedir. Mide ve böbrek problemleri ile ortaya çıkan şikayetlerinizi ortadan kaldırarak rahatlama sağlamaktadır. Hazmı kolaylaştırmasının yanında bağırsakların rahatlamasını sağlayarak sıkıntıları ortadan kaldırmaktadır.

    Antioksidan içeriği ile vücuttan toksinleri uzaklaştırarak cildin sağlığına kavuşmasını ve yeniden parlaklık kazanmasını sağlar. Kurutulmuş hali sıcak su içinde bekletildikten sonra süzülerek oluşan su saçlara maske olarak kullanılmaktadır. Bu nedenle de saç dökülmesini önlemektedir.

    Günümüzde tüketimi yapılan birçok yiyecek nedeni ile karaciğerde oluşan yağlanmanın önüne geçmeyi sağlar. Bu özelliği ile bakıldığında vücut direncinin artmasını sağlayarak birçok hastalığa çözüm olarak görülür. Mantar şikayetlerine karşı duyarlı olarak bilinmektedir. Bu nedenle mantar hastalığının önüne geçerek oluşmasını engeller.
    Zahter Çayı Nasıl Yapılır?

    Zahterin faydalarını okuduktan sonra çayı ile ilgili zahter çayı nasıl yapılır şeklinde sorular gündeme gelmektedir. Kokulu ve aromalı bir bitki olan zahter birçok hastalığın önlenmesinde ve tedavisinde kullanıldığı anlatılmıştır. O yüzden yeşil bitki olarak tüketilmesinin yanında çayı da tüketilmektedir.

    Aktarlardan alacağınız ya da kendinizin kurutup öğüteceği zahterden 1 tatlı kaşığı, bir su bardağı kaynamış su, bir dilim kesilmişi limon ve bir tatlı kaşığı bal malzemeler arasında bulunmalıdır. Malzemeler hazır olduktan hemen sonra artık çay yapımına geçilir.

    Öncelikle bir süzgeç yardımı ile zahteri süzgeç yarımı ile sudan geçirin. Daha sonrasında da bir su bardağı kaynamış suyun içerisine koyun. 10-15 dakika kadar bekledikten sonra iyice demlenmiş olan çayın içindeki zahterleri süzün. Süzülme ile ortaya çıkan demlenmiş çayın içerisine limon ve balı ekleyerek tüketimini sağlayabilirsiniz.

    Birçok hastalığa birebir faydası dokunan zahter için çay yapımı bu şekilde olmaktadır. Cilde ve birçok organa faydaları olan zahteri tüketirken aşırı tüketiminden de kaçınılmalıdır. Çay karışımı yaptıktan hemen sonra çok soğumasını beklemeden tüketebilirsiniz. Afiyet olsun.
    Kaynak: https://www.tariflezzeti.com/taze-kekik-zahter-salatasi-tarifi/
     

Sayfayı Paylaş