kaba
Üye
Merhabalar...
Kırmızı et proteinin aminoasit değerlerinin kas gelişimi için ne kadar iyi olduğu hakkında bir çok bilgi paylaşılıyor. Jay Cutler'ın da bir röportajında kırmızı et yemediği zaman gelişemediğini söylediğini okudum. Herhangi bir tecrübe etmememle beraber gerek bu okuduklarım gerek kırmızı et proteini tozu ve aminoasitlerinin supplement olarak satılması kırmızı ete daha çok önem vermeme sebep oldu. Fakat etin Türkiye'de ne kadar pahalı olduğunu hepimiz biliyoruz. Domuz eti ucuz bir alternatif belki ama Elhamdülillah Müslümanız çoğumuz, onu da tüketmiyoruz.
Dün akşam yemeğinde hindi yüreği vardı menüde. Tadı rengi aynı kırmızı et gibi. Bugün markette fiyatına baktım kilosu 10 küsür lira. Şimdi sormak istediğim,
Acaba kümes hayvanlarının yürek etlerinin aminoasit değerleri kırmızı etinkine benzer midir? Bildiğimiz üzere kalp kası normal kaslardan ayrı bir yere sahip fakat aminoasit değerleri hakkında bir bilgi bulamadım . Eğer kırmızı etle birebir ya da benzerse günde 2 öğünün proteinini tavuk göğsünden almaktan cidden bıktım. En azından birini hindi yüreğinden temin etmek istiyorum. Hem lezzet açısından da çok daha güzel geldi bana. Bu konuda bilgisi olan tecrübeli arkadaşlar yardımcı olabilir mi acaba?
Kırmızı et proteinin aminoasit değerlerinin kas gelişimi için ne kadar iyi olduğu hakkında bir çok bilgi paylaşılıyor. Jay Cutler'ın da bir röportajında kırmızı et yemediği zaman gelişemediğini söylediğini okudum. Herhangi bir tecrübe etmememle beraber gerek bu okuduklarım gerek kırmızı et proteini tozu ve aminoasitlerinin supplement olarak satılması kırmızı ete daha çok önem vermeme sebep oldu. Fakat etin Türkiye'de ne kadar pahalı olduğunu hepimiz biliyoruz. Domuz eti ucuz bir alternatif belki ama Elhamdülillah Müslümanız çoğumuz, onu da tüketmiyoruz.
Dün akşam yemeğinde hindi yüreği vardı menüde. Tadı rengi aynı kırmızı et gibi. Bugün markette fiyatına baktım kilosu 10 küsür lira. Şimdi sormak istediğim,
Acaba kümes hayvanlarının yürek etlerinin aminoasit değerleri kırmızı etinkine benzer midir? Bildiğimiz üzere kalp kası normal kaslardan ayrı bir yere sahip fakat aminoasit değerleri hakkında bir bilgi bulamadım . Eğer kırmızı etle birebir ya da benzerse günde 2 öğünün proteinini tavuk göğsünden almaktan cidden bıktım. En azından birini hindi yüreğinden temin etmek istiyorum. Hem lezzet açısından da çok daha güzel geldi bana. Bu konuda bilgisi olan tecrübeli arkadaşlar yardımcı olabilir mi acaba?