Tavuk Goğsünü Haşlamak Yerine ?

Tavuk goğsünü haşlamak yerine protein ihtiyacım icin

mantarlı tavuk sote yapsam tavuk goğsünden yağ yakımımda bana bi engel cıkartır mı

tavaya yaklaşık 1 yemek kaşığı kadar zeytinyağı ilave edilecek o kadar ?
 
Hiçbir değeri kaybolmaz ye gitsin afiye tolsun.Hatta ; tavada bazen yağsız şekilde pişiredebilirsin ben öyle yaparım genelde.

Protein değerinde herhangi bir azalma v.s olmaz için rahat olsun.
 
Hiçbir değeri kaybolmaz ye gitsin afiye tolsun.Hatta ; tavada bazen yağsız şekilde pişiredebilirsin ben öyle yaparım genelde.

Protein değerinde herhangi bir azalma v.s olmaz için rahat olsun.
Peki hocam benim salonda bazı kişiler sirke,zeytinyağı,soğan ile marine edip pişiriyorlarmış.Bu şekilde bir değer kaybı olur mu ?
 
Protein değeri icin sormuyorum

yağ icin soruyorum yani pişirirken katılan yağın bana zararı olur mu şuan yağ yakımı diyetine başladım

dediğin gibi yağsız pişirilebiliyosa süper olur cok teşekkürler bu bilgi icin :D
 
1 yemek kaşığı zeytin yağı yaklaşık 5gramdır. Tavaya bunu dökebilirsiniz. Sonra tavukları eşit miktarda yağlanacak şekilde üzerinde gezdirin. Sonra pirişip yiyin. Afiyet olsun. :) Ben hep böyle yapıyorum. Monosaturated yağ yüksek olduğu için günde iki kere yapsanız 10gr zeytinyağının size faydası bile olur.

Başka bir alternatif ise vaporizer ile tavaya yağ sıkmaktır. Yaklaşık 10 sprey, 2gr civarında yağ bırakır tavada. Böyle boş sprey kutuları satılıyor bazı yerlerde. Denk gelirseniz alıp deneyebilirsiniz fakat genelde plastikten yapıldığı için uzun vadede sağlıklı olmaz.
 
Firinda, grillde, sebzeli baharatli her turlu farkliligi yaratabilirsin hatta yaratmalsiin ki sikilmayasin :)
 
Aynen öyle brhmcr'nin dediği gibi farklı farklı şekild eye ki sıkılmayasın çünkü 1-2 gün değil artık hayatının bir parçası olacak yumurta,tavuk ;)

Çok az zeytin yağından pek zarar gelmez,ama dediğim gibi tavada hiç yağsız şekilde yapma için ;

tavuk etlerimi kasaptan alır mesel 3 kilo alıyorum bunları 00'er grmlık olacak şekilde ayrı ayrı sardırıırm ve evde buluğa atarım.

Spora giderken buzluktan çıkartırım gelene kadar çözülür.

Sonra geldiğimde az bişey ezerim pirzola gibi yapar ve tavaya atarım mangalda ızgarea yaptığını varsay ;)

Gerçekten haşlamadan çok çok daha lezzetli olmakta .

Afiyet olsun.
 
bence yağ koymana gerek yok,etin yağı zaten süzülecek ve yağ koymuş gibi olucak.çoğu yemek tariflerinde et yemeklerinde yağ konulmaz bu nedenle.
 
1 yemek kaşığı zeytin yağı yaklaşık 5gramdır. Tavaya bunu dökebilirsiniz. Sonra tavukları eşit miktarda yağlanacak şekilde üzerinde gezdirin. Sonra pirişip yiyin. Afiyet olsun. :) Ben hep böyle yapıyorum. Monosaturated yağ yüksek olduğu için günde iki kere yapsanız 10gr zeytinyağının size faydası bile olur.

Başka bir alternatif ise vaporizer ile tavaya yağ sıkmaktır. Yaklaşık 10 sprey, 2gr civarında yağ bırakır tavada. Böyle boş sprey kutuları satılıyor bazı yerlerde. Denk gelirseniz alıp deneyebilirsiniz fakat genelde plastikten yapıldığı için uzun vadede sağlıklı olmaz.

1 tatlı kaşığı zeytin yağı yaklaşık 4-5 gramdır diye biliyorum. Yemek kaşığı 10-15 gram arası bir şey yapıyor.
 
Back
Yukarı