Taekwondocu Var mı?

Arkadaşlar yaklaşık 2 senedir taekwondo yapıyorum ama ne zaman il dışına gitsem ilk maçımda eleniyorum antreman da yaptığım maçı başka yerde yapamıyorum öz güven eksıklıgı sanırım rakipten korkuyorum istediğim taktıklerı atamıyorum nakavt olur korkusuyla napıcam bılmıyorum antremanlar da hızlıyım teknikler güzel kendime güvenim bi türlü kazanamadım.Bir de 5 gün antreman yapıyoruz 2 saat okuldan çık antremana git zaten antreman da halsiz oluyorum bi şekilde haftayı kapatıyorum :D sanırım motivasyon eksıkliği de var..

kendini fazla kasma yenip yenilmen önemli değil odağını belli bir yere topla
rakibinde de korkmana gerek yok kimse sporcu olarak doğmuyor sen çalışmalarına devam et öz güven eksikliği varsa psikolojik destek al konuşmak iyi gelecektir.

arkadaslar bende tkd ile uğrasıyorumda sizce tekme hızını nasıl arttırabilrim ağırlıkla filan vursam yada o tekme lastiklerinden kullansam faydası olurmu

Kendi hastalığının doktoru kendin olacaksın.. Bende kick boks & muay thai yaptım ve maçlarına çıktım.. Dediğin gibi durum bende de vardı, hatta maça tam çıkıcaz tamam kesin yenilicem vs. gibisinden düşük motivasyonla çıkıyordum.. Kendime güvenim yoktu çünkü zayıftım, güçlü değildim ve güçlü olduğumuda düşünmüyordum zaten.. Sonra bu sorunun üzerine gittim ve artık daha iyiyim, yumruklarımın zayıf olduğunu düşünüyordum çünkü kollarım 25 cm civarıydı, bileklerim çok inceydi.. Tekmelerimin güçsüz olduğunu düşünüyodum çünkü quadriceps 45 cm di çevresi.. Yani özgüveninin düşük olmasının sebebini kendi iç dünyanda bulup sen sorunun üzerine gideceksin, başka çözümü yok..

Back
Yukarı