Blind Guardian ve Iced Earth gibi Hammerfall, Gamma Grey, Stratovarius power metal denildi mi en başta adı yazılacak gruplardır.
The Beatles 1957'de, Pink Floyd 1965'de, Deep Purple 1968'de kurulan birkaç kuşağın efsanesi olduğu için 80'lerde kurulup 90'larda patlama yapan gruplara göre elbette daha fazla insana ulaştığından, o denli de birçok insanı etkilemiştir.
Otoritelerin Stratovarius hakkında düşünceleri iyi midir kötü müdür bilemem ama power metal dendi mi beş grup sayacak olsalar sayacakları gruplar bellidir. Demek ki metal müziğe bir ivme kazandırmışlar, müzikal kalite olarak da değerli bir şey yapmışlar.
Bu arada Blind Guardian'ın iki kere konserine gitmiş birisi olarak şöyle söyleyeyim. İkinci gittiğimde 350 kişi vardı ya da yoktu. Ancak bugün Rammstein denen grup Manowar'dan daha değerli görülüp de headline olarak insanlara sunuluyor. Yemişim böyle otoriteyi, yemişim böyle kitleyi o halde diyesi geliyor insanın.
Stratovarius, hani gençliğin her yönüyle üstüne konuşabileceği süper bir grup değildir. Pink Floyd gibi bir döneme damga vurup The Wall gibi yasaklanan bir şarkıları yoktur. Ya da The Beatles gibi bir dünya hareketinin başlangıcı da olmamıştır. Sosyolojik yönden bir şey arıyorsanız pek bir numarası yoktur ama müzik olarak yukarıda anlattığım gibi bir şeyler vermiştir yine de. Hi, ben dinler miyim? Aklıma gelirse dinlerim ama çok da aramam.
Bu arada ana konuyla ilgili olarak eklemek gerekirse gitarda hız denildi mi aklıma ilk olarak Yngwie Malmsteen gelir. Teknik olarak iyi olsa da gaz verse de gönül telimi benim pek titretmez. Benim için grubun hası Queen, gitarist de Brain May'den başkası değildir.
Son düzenleme: 30 Nisan 2010