Supplementlerin Şişede Bekleme Süreleri

Merhabalar soracağım soru aslında sanırım çok basit fakat elbet bir çok insanın kafasını rahatlatacaktır. Ben saat 7:00 de işten çıkıyorum. Çıkmadan bir pet şişeye protein+su koyup karıştırsam ve çantaya atsam, sonrasında metroya binsem, metrodan 7:30 da çıktığımda protein'i içsem 8:00 de salonda oluyorum. Supplementlerin şişede bekleme süresi gibi bir durum var mı ? Gainer olsun, protein, bcaa, glutamine creatine olsun herhangi bir supplement için böyle bir durum söz konusu mu ? Bir arkadaşım bu şekilde karıştırdıktan sonra yarım-bir saat beklersem içindeki besin değerlerini kaybedeceğini söyledi. Bu durum da kafamı karıştırdı. Var mı yanıtınız ? :)

Besin değerini kaybetmez ama bozulabilir ve kokabilir. Özellikle plastik pet şişede büyük ihtimal kokma yapar. Bu yüzden su koymadan KURU pet şişeye sadece toz halinde koyup ağzını iyice kapatıp içeceğin zaman suyu eklersen problem olmaz.

Aranel'in de dediği gibi yaparsan daha iyi olur. Bunun için shaker alabilirsin. İçeceğin zaman su ile karıştırıp içersin. Bir de creatine'in bekleme süresi daha azdır. Ona su eklediğin zaman bekletmeden kullanman gerekiyor.

ağzını sıkı kapattığından emin bekledikten sonra içmesi bir dert oluor ben bazen unutuorum içmeyi ordan biliorum ama bir sorunla karsılasadım hava almasın[DOUBLEPOST=1399924967][/DOUBLEPOST]shaker içinde aynı şey gecerli tabi olayın stabil instabil kısımlarınıda arastırmak lazım yabancı forumlarda şimdiye kadar hiç aklıma gelmemişti ama kreatin de bu dğru sanırım bakteri bakımında da önemli bekletmemek ama 20 30 dakıkadan birşey çıkıcağını sanmıorum

Back
Yukarı