Supplementler sivilce yaparmı?

Bu konu çok tartışıldı ama sonuca ulaşılamadı. Ben 4 tane dermatolog ile konuştum. Steroid ve iğne kullanmadıktan sonra HİÇBİR supplement (protein tozu, aminoasit) sivilce yapmaz dediler. Dermatologların dedikleri şu:
- Bu tip ek kimyasal maddeler karaciğer ve böbreği yorar. Ama sivilcenin iç organlar ile alakası yoktur. Halk arasında karaciğer ile sivilce arasında ilişki olduğuna dair yanlış bir inanış varmış.
- Sivilce olayı tamamen psikolojikmiş. Yenilen içilen ile alakası yokmuş. Sivilce = 100% psikolojiymiş.

Bunlar üzerine ben dedim, supplement kullanınca veya yağlı şeyler (çikolata, fındık) artıyor. Cevap: Alakası yok bunların sivlce ile, sen artacak diye kendini şartlıyorsun.

Bence mantıksız. Siz de internette araştırırsanız, sivilce ile yenilenlerin alakasının olmadığı doktorlar taradfından savunulur. Ama bence doğru değil.

herkesin cildi birbirinden farklıdır.bazı insanlarda ergenlikte çok sayıda sivilce çıkarken bazılarında hiç çıkmaz.ben kendi deneyimimi paylaşayım yoğun bir şekilde supplement kullandığım dönemler yüzümde çok sayıda sivilce çıkıyor ancak aynı supplementleri kullandığım arkadaşımda neredeyse hiç çıkmıyor..

eğer yüzün mayın tarlası gibi değil ise isotrexin veya da benzamicin kullanabilirsin..sivilce konusunda en etkili ilaç roacuttanedır ancak çok ciddi sivilce problemi olan insanlar tarafından kullanılır.

ben hardline bipro kullanıyorm gerçekten daha önce kullandığım tozlara göre daha fazla sivilce yapıyor.ama bunu direk kullanılan supplementlerle bağdaştırmamak lazım . beslenmen ve antrenmanların sonunda artan testesteron da bunun sebebi olaiblir.

bendede aynı sorun var kullandıktan sonra dikkatimi cekti sırtımda sivilce doldu bırakmak zorunda kaldım bende şimdilik doğal besleniyorum

hocam deatlıfter ısımlı arkadasın dermatoologu dıplomasını nerden almıs cok merak ettım karacıgerde eger asırı karbonhıdrat tuketırsen yaglanma oluyor ve buda kandakı alt olarak gecen karacıger degerınde bellı oluyor gaıner kullandıktan sonra cogu ınsanda sıvılce cıkabılır ben gaıner kullanırken yuzumde cıkan sıvılcelerın haddı hesabı olmadı gaıner karacıgerı yoruyor bu nun ıcın devedıkenı hapı ve cholıne ınosıtol kullandıgın zaman karacıger saglıgın duzelıyor

Aynı sorun bendede var.Nedense amino asit kullanınca alında cıkmaya başlar bırakıncada gene kaybolur sivilceler.

Merdiven altı üretilen ürünlerin sivilce yaptığı doğrudur.

Ben nitro-tech kullanıyorum hani baya çıktı. Kazein kullanmak durumunda olursan ve allerjin varsa vay haline..

Back
Yukarı