Supplement'e başlangıç? (yardım)

7 aydır düzenli olarak antrenmanlarıma devam ediyorum. Ama okulumdan dolayı beslenmemi istediğim gibi yapamıyorum. Bu yüzden whey+BCAA kullanmak istiyorum. Supplement kullanmak için daha erken mi, yoksa şimdi kullansam daha mı iyi olur? Yaz tatilinde beslenmemi istediğim gibi yapacağım için yaz başında başlamak daha mı mantıklı olur?

Bir şekilde günlük makroları doğal karşılayamıyorsanız yapıcak birşey yok, artısı eksisiyle bir şeklide suplement kullanmak gerekiyor. Tekrar düzgün beslendiğiniz zaman bırakırsınız dediğiniz gibi yaz tatilinde. Bununla alakalı net bir araştırma var mı neye dayanarak söylenir bilmiyorum ama ilk sene suplement önerilmez birde bu var.

SM-G900FQ cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Supplementler beslenmede en sonda kalan %5-10 luk dilimde, yani faydası var ama çok düşük miktarda. Kullanıma başlamak için belirli bir düzeyde olmanıza gerek yok, spor salonuna gittiğiniz ilk gün de kullanabilirsiniz ama önceliğiniz her zaman ihtiyacınızı doğal besinlerden karşılamak olmalı. Öğrenciyseniz ve protein alımınızı yüksek tutamıyorsanız antrenman sonrası 1 porsiyon whey protein iyi bir başlangıç olur.[DOUBLEPOST=1486894109][/DOUBLEPOST]
gerek yok kullanmayın şu kimyasalları.
Bana paketli hiç bir ürün yemediğini söylersen bu yazdığına katılırım ama paketli ürün yiyorsan sana gerek yok yeme o kimyasalları diyeceğim :)

Hocam youtube kanalını inceledim güzel size bilgiçlik taslayamam karın kasıyla ilgili olan videonuz size saygı duymam gerektiğini gösterdi. Elimden geldikçe paketli ürün almamaya da çalışıyorum. Daha çocuk yaştaki hevesli sporculara sizin gibi deneyimli tecrübeli hocalarımız doğru yolu göstermesi gerek. Yazmışşınız ya doğru söyleyeni dokuz köyden kovarlar diye. Belirli bir aşamaya gelmiş sporcu o kaslarını korumak için günde 1 kilo tavuk yemesi işkence olabilir onlar kullanabilir ama daha belirli bir kas yoğunluğuna ulaşamamış en azından 3 yıldır bu sporu yapmayan birine üstelik öğrenciye kullanabilirsin demenizi yakıştıramadım.

Hocam youtube kanalını inceledim güzel size bilgiçlik taslayamam karın kasıyla ilgili olan videonuz size saygı duymam gerektiğini gösterdi. Elimden geldikçe paketli ürün almamaya da çalışıyorum. Daha çocuk yaştaki hevesli sporculara sizin gibi deneyimli tecrübeli hocalarımız doğru yolu göstermesi gerek. Yazmışşınız ya doğru söyleyeni dokuz köyden kovarlar diye. Belirli bir aşamaya gelmiş sporcu o kaslarını korumak için günde 1 kilo tavuk yemesi işkence olabilir onlar kullanabilir ama daha belirli bir kas yoğunluğuna ulaşamamış en azından 3 yıldır bu sporu yapmayan birine üstelik öğrenciye kullanabilirsin demenizi yakıştıramadım.
Yok galiba ciddisiniz

birine üstelik öğrenciye kullanabilirsin demenizi yakıştıramadım.
Kullanmayın dememin bir çocuğa çikolata yememesini söylemekten pek bir farkı olmaz, kaldı ki gerçekten ürünleri zararına göre sıralıyor olsam Supplementlerin büyük kısmı çok çok daha yaygın olan rafine şekerden sonra gelir.

Bir şekilde günlük makroları doğal karşılayamıyorsanız yapıcak birşey yok, artısı eksisiyle bir şeklide suplement kullanmak gerekiyor. Tekrar düzgün beslendiğiniz zaman bırakırsınız dediğiniz gibi yaz tatilinde. Bununla alakalı net bir araştırma var mı neye dayanarak söylenir bilmiyorum ama ilk sene suplement önerilmez birde bu var.

SM-G900FQ cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
İlk sene supplement onerilmeme sebebi gelisim zaten olucak, vucut aliskin olmadigi hareketlere maruz kalıcak sinir sistemi uyarilcak. Gereksiz yani.. ben baslar baslamaz kullandim, ilk 3 ayda gelisim iyiydi, kullanmasaydim kötü olmazdı, çok iyi de olmazdı

MI 5 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Back
Yukarı