Supplement Kombinasyonum [kilo almaya yönelik]

Konusu 'Supplementler' forumundadır ve Tinasoft tarafından 2 Ekim 2014 başlatılmıştır.

Watchers:
Başlığı izleyen üye sayısı: 5 üye.
  1. Tinasoft
    Offline

    Tinasoft Üye

    Katılım:
    4 Ekim 2013
    Mesajlar:
    14
    Beğenileri:
    4
    Ödül Puanları:
    13
    merhabalar yazın bitimine kadar 4 ay spor yaptım ardından 1 ay ara verip şimdi tekrardan başladım 2 aya yakın olucak yani toplamda 6 ay artık beslenme konusunda sıkıntılar yaşıyorum 6 ay boyunca düzenli beslendiğime ve istediğimi aldığımı düşünüyorum bu yüzden supplement kürüne basvurmayı düşünüyorum kafamda bir kür var bunu sizlerle paylaşıp yorum almak istiyorum ;

    Gainer; Sabah uyanır uyanmaz , antreman sonrası , ve yatarken
    Blend bir protein tozu ; Sabah uyanır uyanmaz , antremandan önce ve antremandan sonra , (off günlerde sadece uyanır uyanmaz )
    Creatin ; Antreman günleri ; antreman öncesi ve sonrası (off günlerde kahvaltı sonrası)
    Aminoasit;Anterman önce ve sonrasında.

    Ektomorf bi yapıdayım spora basladıgımda 56 kiloydum suan 66 kiloyum tabi 10 kilo kas olarak aldıgım söylenemez ancak göbeğimde ortaya çıkmadı :) boyum 1.78 olduğu için 77 kiloya kadar cıkmayı düşünüyorum tabi kas olarak o yüzden supplementlerden destek almaya çalışacağım tabi beslenmemi aksatmadan :)

    Sizce supplement için erkenmi yoksa tam zamanımı para konusunda sıkıntım yok %100 verim vericek diye birşeyde yok ama doğal beslendiğim zamandan daha iyi bir artış sağlıyacaksa gerçekten baslıyacağım lütfen önerilirizi bekliyorum çoğu kişi 3. 4. ay başlanan protein tozlarına ya da gainerlere boşa para veriliyor diyor ancak yurt dışında protein tozları bebeklere verildiğini biliyorum yani 0 etki edicek yada %100 etki edecek diye birşey bence yok sizden de görüş almak istedim bu sporda yeni olduğum için gerçekten desteğinize ve bilgilerinize ihtiyacım olacak.

    +GÜNLÜK BESLENME DÜZENİM

    SABAH

    4 YUMURTA
    30 GRAM YULAF
    50 GRAM SÜT
    100 GRAM LOR PEYNİRİ
    2 KÜÇÜK MUZ
    2 YEMEK KAŞIĞI BAL
    5 FINDIK 5 BADEM
    BUNLARIN HEPSİNİ KARIŞTIRIP YİYORUM

    ARA ÖĞÜN

    100 GR YULAF EZMESİ
    SÜT
    CORNFLACKES
    ELMA

    ÖĞLEN

    100 GR BULGUR +YOĞURT

    ANTREMANDAN 2 SAAT ÖNCE

    200 GR BULGUR + 100 GR TAVUK + MUZ

    ANTREMANDAN 30 DK ÖNCE
    1 ADET SADE KAHVE

    ANTREMANDAN HEMEN SONRA
    JELİBON

    ANTREMANDAN SONRA EVE GELDİĞİMDE

    150 GR TAVUK GÖĞÜSÜ
    100 GR BULGUR
    1 KONSERVE TON BALIĞI
    YOĞURT

    YATMADAN ÖNCE

    1 KASE SÜTLÜ YULAF

    NOT:her öğünde yarım litre su içiyorum antremanda 2 litreye yakın su tüketiyorum
    bulgurların ağırlığı pişmiş ağırlıktır.

    Lütfen supplement konusunda bilgilerinizi bekliyorum
     
  2. Tinasoft
    Offline

    Tinasoft Üye

    Katılım:
    4 Ekim 2013
    Mesajlar:
    14
    Beğenileri:
    4
    Ödül Puanları:
    13
    Yardımlarınızı bekliyorum.
     
  3. Tinasoft
    Offline

    Tinasoft Üye

    Katılım:
    4 Ekim 2013
    Mesajlar:
    14
    Beğenileri:
    4
    Ödül Puanları:
    13
    Yardim edicek kimse yok galiba :(
     
  4. khrmn25
    Offline

    khrmn25 Üye

    Katılım:
    21 Nisan 2013
    Mesajlar:
    80
    Beğenileri:
    9
    Ödül Puanları:
    18
    Beslenme programınız gayet iyi bence gainer kullanmanıza gerek yok gunluk alacagınız karbonhıdratı bu besınlerden alabılırsınız dıye dusunuyorum.
     
  5. Tinasoft
    Offline

    Tinasoft Üye

    Katılım:
    4 Ekim 2013
    Mesajlar:
    14
    Beğenileri:
    4
    Ödül Puanları:
    13
    Gainer harici diğerleri ideal ve kullanmalı mıyım sizce ?
     
  6. Candot
    Offline

    Candot Üye

    Katılım:
    23 Temmuz 2014
    Mesajlar:
    428
    Beğenileri:
    125
    Ödül Puanları:
    43
    Cinsiyet:
    Bay
    Sana tavsiyem hic bulasma. Paran madem varsa onu yemek icin harca. Daha hizli olur. Ha illa bir sey olsun az da plasebo etkisi olsun diyosan kompleks protein al. Gunde bir olcek ara ogun olarak al. Ama kreatin olmasin icinde. Anladigim kadariyla uzun surede zararini bilmiyosun kreatinin.
     
  7. Tinasoft
    Offline

    Tinasoft Üye

    Katılım:
    4 Ekim 2013
    Mesajlar:
    14
    Beğenileri:
    4
    Ödül Puanları:
    13
    Uzun zamanda zararlı olan bir ürün neden bu kadar cok satış yapıyor evet zararı vardır ama bi sigaradan daha fazla zararlı olacağını sanmıyorum teşekkürler cevap verdiğiniz için
     
  8. denixex
    Offline

    denixex Üye

    Katılım:
    4 Şubat 2014
    Mesajlar:
    156
    Beğenileri:
    12
    Ödül Puanları:
    28
    Cinsiyet:
    Bay
    hocam şu kreatin hakkında herkes birşey söylüyor , ben gerçekten iyi verim alıyorum kreatinden ama zararları varsa bırakırım , hiçbirşey sağlıktan önemli değil sonuçta ama dediğim gibi gerçekten çok işe yarayan bir supplement
     
  9. Ysf_Dnc
    Offline

    Ysf_Dnc Üye

    Katılım:
    27 Şubat 2014
    Mesajlar:
    95
    Beğenileri:
    38
    Ödül Puanları:
    28
    Cinsiyet:
    Bay
    Yer:
    Kayseri
    Kretain nedir?

    Kreatin, tüm memelilerin vücudunda bulunan bir amino asit türevidir. Dolayısı ile kırmızı et ve balıkta bulunur. Fakat bir örnek vermek gerekirse; 1 kilo ette, 1 gram kadar bulunduğunu söyleyebiliriz. Sporcular için tavsiye edilen günlük Kreatin, kullanım miktarının 5-6 gram kadar olduğu düşünülürse, sadece kırmızı et yiyerek kreatin ihtiyacınızı temin etmeye çalışırsanız, günde 5-6 kilo et yemeniz gerekir ki buna hem çene, hem mide, hem de bütçeniz müsaade etmeyecektir. Varsayalım çene, mide ve bütçeniz müsaade etti ve yediniz, aldığınız aşırı yağ ve kaloriler yüzünden nurtopuna dönüşmeniz kaçınılmaz olacaktır.

    • Kreatin ne işe yarar?

    Kreatin, karaciğer, böbrekler ve pankreasta doğal olarak üretilip daha sonra kan akışıyla kaslarımıza taşınıp, kaslarımıza enerji sağlamak için kullanılan bir bileşiktir. Kreatinin %95 i kaslarda depolanır. Dışarıdan alınan kreatin takviyesi, kaslarımıza ulaşınca, "Kreatin Fosfat"'a dönüştürülür ve bu yüksek güçlü metabolit’in kasların son enerji kaynağı olan ATP'leri üretmek için kullanılır. Kas veya adale dokularında biriken kreatin, dayanıklılık ve kuvvet gerektiren spor aktivitelerinde ani enerji ihtiyacını karşılar. Yapılan araştırmalarla; kreatin'in enerji seviyesini, dayanıklılığı, kuvvet ve dayanma gücünü artırdığı ispatlanmıştır. Üstelik, kreatin yağsız kas miktarını artırırken yağ kaybını da hızlandırmaktadır.

    • Kreatin doping midir?

    Kreatin, anabolik streoidler gibi doping değildir. %100 doğaldır. Yukarıda da belirttiğim gibi kırmızı et ve balıkta bulunmaktadır. Pek çok yiyecek, özellikle ringa, somon ve tuna balığı ile biftek bir miktar kreatin içerir. Bu yüzden sporsal faaliyetlerde kullanılması yasaklanmamıştır. Aksi takdirde kırmızı et ürünlerini yemememiz gerekirdi. 1992 Barcelona Olimpiyatlarından bu yana dünya çapında sporcular tarafından kullanılmaktadır.

    • Kimler kreatin kullanmalıdır.

    Kreatin, için bazı kaynaklar “Koşucu ve yüzücüler için uygun değil, bazı sprint ataklar içeren sporlar (Tekrarlanan anaerobik çember içindeki sporlar: sprinterler vb çalışmalar.) için uygundur.” (Popular sports supplements and ergogenic aids, 2003, Juhn). şeklinde açıklanma yapmasına rağmen dayanıklılık gerektiren sporlarla ilgilenen bir çok atlet kreatine ilgi duymakta ve kullanmaktadır.

    Kreatin'i, yüksek eforlu spor yapanlar, yağ kütlesini azaltıp, kas kütlesini arttırmak isteyenler ile yoğun ve stresli işlerde çalışanlar tarafından performans arttırıcı bir ergojeniktir (kas çalışmasını arttıran dışsal besleyici) olarak kullanılabilir. Amerika’da çeşitli sporcular üzerinde yapılan testlerde 28 gün boyunca düzenli kreatin alan sporcularda yağsız kas miktarında ve kaldırılan ağırlıklarda, kreatin kullanmayan fakat aynı egzersizlere katılan sporculara göre ortalama %51 oranında artış olduğu gözlenmiştir.

    • Kullanım dozu ne olmalıdır?

    Kaslarınızın kullanabileceği günlük doz 5-6 gram kadardır. St Francis Xavier Üniversitesinde yapılan çalışmalarda, vücut ağırlığını her 1 kilosuna karşılık 0, 1 gram kreatin kullanımı sonucunda (100 kiloluk sporcu için 10 gr. kreatin) insan vücudunun bu miktarın %46 sının dışarı attığı belirlenmiş. (10 gr kreatinin, 4, 6 gr dışarı atılmakta)

    Diğer yandan Ball State Üniversitesinin yapmış olduğu başka bir çalışmada ise günlük doz olarak, 5 gram Kreatin monohidrat alımının, yüklemeye gerek kalmaksızın işe yaradığı tespit edilmiş. Dolayısıyla kreatin kullanımı için başlangıçta “Yükleme” yapılması tavsiyesi, tezinin de çürütülmüş olduğunu söyleyebiliriz.

    • Kreatin zararlı mıdır? Yan etkileri var mıdır?

    Kreatin hakkındaki genel kanı; tıpkı diğer besleyici takviyelerde ve anabolizanlarda olduğu gibi böbrek ve karaciğere zarar verdiğidir. 2000 yılında American Collage of Sport Medicine’ının yıllık toplantısında, Dr. Kerry Kuehl, Oregon Health Science Üniversitesinde yapmış olduğu çalışmanın sonuçlarını açıklamış ve bu sonuçlara göre; “Günde 10 gr. Kreatin kullanan 36 kadın ve erkek atletin 12 hafta sonra karaciğer fonksiyonlarının etkilenmemiştir.” şeklinde beyanda bulunmuştur. Uzun dönemde böbrek ve karaciğer yapısında zararlı etkisi var mı?” sorusu ise henüz cevaplanmamıştır.

    Sınırlı sayıda yapılan çalışmalarda kreatinin kronik kullanımlarında böbrek yapısında kayda değer bir değişiklik görülmediği belirtilse de, 2001 yılında Potteiger J.A.nın yapmış olduğu bir araştırma raporunda (Elevated anterior compartment pressure in the leg after creatine supplementation: a controlled case report) alt bacak yuvalarında şişme riskinin arttığını belirtilmiş. Bu tip rahatsızlıklar, dayanıklık sporu yapanlar için dikkate alınması gereken önemli bir konudur.

    Ezcümle, kreatin hakkında derlemeye çalıştığım bu bilgilerin ışığında, dip not olarak şunları belirtmekte fayda vardır.

    Yoğun bir şekilde sporsal aktivitede bulunan sporcular zamanla performanslarını bir üst seviyeye taşımak için bir takım dışşal besleyici vb. şeylere ihtiyaç duymaya başlarlar. Öncelikle kulaktan dolma bir takım bilgiler ışığında tamamen iyi niyetle başlayan bu vb. kimyasalların kullanımı, hem cehaletin etkisi ile hem de ihtiraslarımızın bizi olumsuz yönlendirmeleri sonucu kontrolden çıkabilir. Elbette bu tip durumların istemeyen sonuçlara yol açması kaçınılmazdır. Benim tavsiyem “Asla illegal kimyasalları kullanmayın! ” olacaktır. Bu vb. türden kimyasallar hakkında bilginiz yoksa ve kullanacağınız ürün hakkında bilgi edinmek istiyorsanız, ürünlerin etiketindeki veya prospektüsündeki açıklamalar ile doktor tavsiyesine çok dikkat etmeniz gerekir. Ayrıca bu tip ticari ürünleri alırken güvenilir kaynak ve otorite olarak; ülkemizde Tarım ve Köy İşleri Bakanlığının, Birleşik Devletlerde ise “FDA” nın (Food & Drug Administer Yiyecek ve İlaç İdaresi) onayı olan ürünleri kullanmanızda fayda vardır. Kullanacağınız ürünleri ise, arkadaş tavsiyesi ile değil spor hekimi tavsiyesi ile kullanmak, ürün hakkında araştırma yapmak ve aşırıya kaçmamak şartıyla kullanmalısınız. Bol sporlu günler

    Not: blog.milliyet.com.tr'den alıntıdır

    iPhone'den Tapatalk aracılığıyla gönderildi
     
  10. Candot
    Offline

    Candot Üye

    Katılım:
    23 Temmuz 2014
    Mesajlar:
    428
    Beğenileri:
    125
    Ödül Puanları:
    43
    Cinsiyet:
    Bay
    Yaziyi komple okumadim. Kreatinin uzun kullanimda vucut tarafindan nasilsa var diye uretilmeyi durduruldugunu biliyorum. Kullanmazsan eksikligini yasarsin. Neden vucuda unutturasin ki. Ayrica 1 kg ette 1 kg bulunan bir seyden gunde 10 gr almak biraz abarti bana gore. En buyuk sebep ise vucudu dogal olarak zorlaman gerektigi. Surekli takviyeden kuvvet ummak takviyesiz oldugunda motivasyonu dusurecektir. Kreatinle kuvvet artisu saglarsin, birakinca cok az kaybedersin ama tekrar o guce ulasirsin. O yuden kreatini yillik belli araliklarla alirsan guc artisini birden hissedersin motivasyonun da artar.
     
  11. fitt
    Offline

    fitt Üye

    Katılım:
    25 Ekim 2013
    Mesajlar:
    192
    Beğenileri:
    49
    Ödül Puanları:
    38
    Cinsiyet:
    Bay
    Meslek:
    Sporcu
    Yer:
    Ankara
    Kardeşim daha 6 aydır bu işi yapıyormuşsun bu ne acele supplement kürü yapmak için? En fazla whey+amino alırsın bu sana yeter. 1. Seneni Doldur bi sonradan ne yapacağına karar verirsin.
     

Sayfayı Paylaş