** supplement kombinasyonu**

Konusu 'Supplementler' forumundadır ve espoir tarafından 14 Kasım 2011 başlatılmıştır.

Watchers:
Başlığı izleyen üye sayısı: 10 üye.
  1. espoir
    Offline

    espoir Üye

    Katılım:
    5 Mart 2008
    Mesajlar:
    47
    Beğenileri:
    11
    Ödül Puanları:
    18
    Meslek:
    Philip Morris
    Yer:
    İzmir,Hatay
    ilk başta güzel bir beslenme programı ile tabiki de bir gelişme kaydedersin. Öğünlerinde bol protein ve düzenli karbonhidrat tüketebilirsen üstünede bu ürünleri kullanırsan uyku sisteminede dikkat edersen sonuçları gayet olumlu olur, ama benim sana tavsiyem hem yaşın itibariyle hemde spor geçmişin açısından ilk 6 ay vücuduna destekleyici bir ürün sokma.Vücudun antrenman programına alışsın birazcık hacimlensin bir bak bakalım eksiklerin neler ondan sonra bu ürünleri kullanacaksan kullan ama sen daha ilk aylarında bu ürünleri kullanmaya başlamışsın.Hem sana tavsiyem bence benim kendi görüşüm bu ürünleri kullanman için yaşında erken.Biraz daha zaman geçip öyle başlasaydın daha iyi olurdu diye düşünüyorum:).
     
  2. baris_kus
    Offline

    baris_kus Üye

    Katılım:
    12 Ekim 2010
    Mesajlar:
    6
    Beğenileri:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    daha zaten başlamadım :) bu gün aldım aminoasit ve protein tozunu sizin yorumlarınıza göre hareket etmeyi düşünüyodum :)
     
  3. ekselanss
    Offline

    ekselanss Üye

    Katılım:
    16 Kasım 2011
    Mesajlar:
    2
    Beğenileri:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    Amino Asitler Hakkında Adminerden Yada bilgili Olan üyelerden Birisi varmı acaba ?? Konu anlatımım İçin Yarıne kadar bi kac sayfalık konu bulmam lazım
     
  4. espoir
    Offline

    espoir Üye

    Katılım:
    5 Mart 2008
    Mesajlar:
    47
    Beğenileri:
    11
    Ödül Puanları:
    18
    Meslek:
    Philip Morris
    Yer:
    İzmir,Hatay
    Aminoasitler proteinleri oluşturan temel yapı taşlarıdır.
    Kimyada bir aminoasit hem amin hem de karboksil fonksiyonel gruplar içeren bir moleküldür. Aminoasitlerin kovalent bağlarla uç uca eklenmesiyle oluşturdukları kısa polimer zincirler "peptid", uzun polimer zincirler ise "polipeptid" veya "protein" olarak adlandırılırlar. Hücre içerisinde ribozomlar, mRNA moleküllerini kalıp olarak kullanarak aminositleri uç uca ekleyerek proteinleri sentezlerler. Bu işleme translasyon (çeviri) denir.
    Bahsedilen amino asitlerin hepsinin aynı anda herhangi bir proteinin yapıtaşında bulunması gerekmez. Ayrıca hepsi eşit miktarda da değildir. Proteinlerde bunlardan çok daha farklı amino asitler de bulunabilir. Farklı amino asitler, 20 temel amino asitle oluşturulmuş polipeptidlerin daha sonra “farklılaşmaları” ile oluşur. Bu tür amino asit farklılaşmaları, proteinin özelliklerini ve işlevlerini oldukça fazla değiştirir. Örneğin çözünürlüklerini arttırabilir veya azaltabilir, ya da diğer molekülerle etkileşmelerini düzenleyebilir.
    Amino asitlere ek olarak proteinler, çok daha farklı gruplar da barındırabilirler. Amino asit dışında, yapısında farklı türler barındıran amino asitlere, “konjuge proteinler” denir. Konjuge proteinler, kovalent veya non-kovalent bağlarla, nükleik asitlerle nükleoproteinleri, lipidlerle lipoproteinleri, karbonhidratlarla glikoproteinleri ve daha birçok küçük molekül kütleli maddelerle, metallerle ve metal içeren gruplarla kompleks yapılar oluşturabilirler.

    Amino Asitlerin Yapısı

    Her amino asitin, bir karboksil ve bir de amino grubu vardır. Bu gruplar birbirlerinden α-karbon adı verilen tek bir C atomuyla ayrılırlar. Nötral sulu çözeltilerde α-karboksil grubu bir protonunu kaybeder ve eksi (-) yüklü hale geçer (-COO-). Aynı şekilde α-amino grubuysa bir proton kaybederek artı (+) yüklü olur (-NH3+). Amino asitlerin asimetrik merkezleri (kiral karbonları) vardır. Örneğin Glisin’de, amino asitin α-karbonu dört farklı gruba bağlanabilir. Bu sebepten her amino asit D veya L formunda bulunabilir. Ribozomlar üzerinde amino asit sentezinde her zaman L amino asit kullanılır. Sadece mikroorganizmalar, belli küçük peptidlerin sentezinde D amino asitlerini kullanırlar. İlginç bir örnek olarak, Güney Amerika ağaç kurbağasının derisinde sentezlenen bazı peptidler verilebilir. Bu peptidlerde D amino asitleri bulunmuştur. Bu peptidlerden “dermorphin” , sıçan beynindeki opiate reseptörleri (beyindeki uyuşturucu madde reseptörleri) ile etkileşime girerek oldukça güçlü bir ağrı kesici etki göstermiştir. Bu kurbağaların sentezlediği peptidlerdeki D amino asitleri, peptidde daha önceden bulunan L amino asitleri ile birleşerek enzimleri aktive edebilmektedir.

    Amino Asit Yan Gruplarının Özellikleri

    Polipeptidin ana zinciri, her amino asit için aynı olan grupların birleşimidir. Yan zincir veya R grubu ise, α-karbonuna bağlıdır ve 20 amino asitin her birinde farklıdır. Bu farklılık, proteinin kendine özgü oldukça değişik yapıları ve aktiviteleri kazandırır. Tüm amino asit yan zincirleri bir arada düşünüldüğünde, artı veya eksi yüklüden hidrofobiğe kadar oldukça fazla çeşitli yapısal özellikler gösterirler. Ayrıca bu yan zincirler, oldukça farklı çeşitlilikte kovalent ve nonkovalent bağların yapısına katılabilirler.
    Bir enzimin “aktif bölgesi”, birçok farklı organik reaksiyonu katalizleyebilir. Yan zincirlerin çeşitli karakteristiği, molekülün yapısını ve aktivitesini belirleyen molekül içi (intramoleküler) etkileşimlerden, peptidin diğer polipeptidler gibi moleküllerle aralarınddaki ilişkiyi belirlerleyen moleküller arası etkileşimlere kadar birçok şeyi etkiler.

    Apolar aminoasitler

    Apolar aminoasitler, yan zincirlerinde hidrofobik özellik gösteren radikal grup bulundururlar. Elektrostatik bağlar yapamayan amino asitlerdir. Yan zincirlerinde, genellikle oksijen veya azot yoktur. Öncelikli olarak (bir proteindeki özel bir boşluğa hangi amino asitin en iyi şekilde uyabileceğini belirleyen) büyüklük ve şekillerine göre ayrılırlar. Van der Waals kuvvetleri ve hidrofobik etkileşimler sayesinde bir arada tutunurlar.
    Glisin
    Alanin
    Valin
    Lösin
    İzolösin
    Fenilalanin
    Triptofan
    Metiyonin
    Prolin
    Prolin bir iminoasittir, yani amino grubu değil imino grup taşır. Bunu kâğıt kromatografisinde farklı renge boyandığından da anlayabiliriz. Her zaman proteinlerin merkezinde gömülü olan aminoasit izolösin'dir.

    Polar yüksüz aminoasitler

    Polar yüksüz aminoasitler, nötral pH'da yüksüzdürler. Bu gruptaki amino asitlerin yan zincirleri zayıf asit ve bazlardır. Fizyolojik pH’da tamamen yüklü değildirler, ancek kısmi artı (+) ve eksi (-) yükler içerirler. Bu sebeple, su da dahil olmak üzere, diğer moleküllerle H-bağı yapabilirler. Genelde oldukça reaktif amino asitlerdir.
    Serin
    Treonin
    Asparagin
    Sistein
    Glutamin
    Prolin
    Polar asidik aminoasitler

    Polar asidik aminoasitler, fizyolojik pH'da negatif yüklüdürler ve asidik özellik gösterirler.
    Aspartik asit
    Glutamik asit
    Polar bazik aminoasitler

    Polar bazik aminoasitler, yan zincirlerinde proton alıcı moleküller taşırlar.
    Lizin
    Arginin
    Histidin
    Besin maddesi olarak aminoasitler

    Proteinlerin yapısını oluşturan 20 amino asit arasında 10 tanesi temel amino asitler olarak adlandırılır. Bu amino asitler insan vücudu tarafından ihtiyacı karşılayacak düzeyde sentezlenemedikleri için dışarıdan beslenme yoluyla alımları zorunludur. Sistein, tirozin, histidin ve arginin çocuklar için yarı zaruri aminoasitler olarak kabul edilmektedirler çünkü bunların sentezlenmesini yürüten metabolik reaksiyonlar çocuklarda tam olarak gelişmemiştir.

    Sadece özel durumlarda beslenme açısından dışarıdan alımı zaruridir.(Yenidoğanlarda ve üremili hastalarda)

    Özellikler

    Prolin bir iminoasittir.
    Histidin kanda tamponlama görevinde kullanılır.
    Tirozin; vücudun rengini veren melanin pigmentinin yapımında, katekolaminlerin sentezinde kullanılır.
    Triptofan serotonin sentezinde rol oynar.
    Aspartat üre döngüsünde ürenin azotlarından birine kaynaklık eder.
    Glutamin toksik amonyağın toksik olmayan depo şeklidir.
    Protein yapısına sadece L-alfa amino asitler katılır.

    Kaynak: http://www.msxlabs.org/forum/kimya/304401-amino-asit-nedir.html#ixzz1dwZquwVs

    Faydası olur diye düşündüm.
     
    sultanmehmed bunu beğendi.
  5. ekselanss
    Offline

    ekselanss Üye

    Katılım:
    16 Kasım 2011
    Mesajlar:
    2
    Beğenileri:
    0
    Ödül Puanları:
    0


    supplamet olarak kullanımı lazım hocam amıno asitlerin
     
  6. espoir
    Offline

    espoir Üye

    Katılım:
    5 Mart 2008
    Mesajlar:
    47
    Beğenileri:
    11
    Ödül Puanları:
    18
    Meslek:
    Philip Morris
    Yer:
    İzmir,Hatay
    bu üründen ürüne değişir yanlız.Bence bu yolladığım makalenin altına idmandan önce 6 sonra 6 diye ekle biri'de sorarsa üniversal 2700'den baz alındı dersin :D :lol:

    Bu arada bugün Ultimet Nutrition protein isolate aldım 1400 gr bu ürünü idmandan sonra kullanmak istiyorum isole protein olduğu için yani,

    idmandan önce : muscltech nitro alacam
    İdmandan sonra: Ultimet Nutrition kullanmayı düşünüyorum

    Sizce bu kombinasyon nasıl ?
     
    Son düzenleme: 17 Kasım 2011
  7. sultanmehmed
    Offline

    sultanmehmed Üye

    Katılım:
    31 Mart 2010
    Mesajlar:
    1.205
    Beğenileri:
    2.514
    Ödül Puanları:
    123
    Yer:
    İstanbul/Fatih
    Nitrotech i idman öncesi alma bence , ürün hem pahalı hemde whey den farklı olarak pek çok kimyasal içeriğine sahip...

    Ant.öncesi yeterli beslenemediysen protein tozuna yönel , ama rutine bağlama bunu...

    Bunun yerine sabahları uyanınca ultimate , ant.sonrası nitrotech , ant.öncesi de bol karbo lu ve proteinli bir yemek en makul olanı...
     
  8. espoir
    Offline

    espoir Üye

    Katılım:
    5 Mart 2008
    Mesajlar:
    47
    Beğenileri:
    11
    Ödül Puanları:
    18
    Meslek:
    Philip Morris
    Yer:
    İzmir,Hatay
    peki kardeşim sana altın değerinde bir sorum olacak :)Ultimate Nutrition protein isolate'mi Ultimate Nutrition Iso Sensation 93 ile değiştirsem idmandan önce nitro idmandan sonra bunu kullansam sence nasıl olur makul bir kombinasyonmu peki :)yoksa hiç gerek yok Ultimate Nutrition protein isolate ile yola devam etmi dersin :)
     
  9. sultanmehmed
    Offline

    sultanmehmed Üye

    Katılım:
    31 Mart 2010
    Mesajlar:
    1.205
    Beğenileri:
    2.514
    Ödül Puanları:
    123
    Yer:
    İstanbul/Fatih
    ultimate iso 93 fiyat yönünde çok pahalı bir protein , ben sadece ant.sonraları kullanıyorum..
    Eğer maddi durumun elveriyorsa kullanabilirsin , ama bence ant.öncesi whey yerine doğal protein kaynakları tüketmelisin ...

    En mantıklı olan , sabah kalkınca iso 93 , ant.öncesi protein karbo öğünü, ant sonrası nitrotech ...
     
    espoir bunu beğendi.
  10. Bodyturkey
    Offline

    Bodyturkey Üye

    Katılım:
    18 Ekim 2010
    Mesajlar:
    794
    Beğenileri:
    243
    Ödül Puanları:
    53
    Meslek:
    Organizatör
    Yer:
    İstanbul/Kadıköy
    BCAA-GLUTAMİNE-PROTEİN TOZU-CREATİN-MULTİVİTAMİN vazgeçilmezimdir

    Mesajınız otomatık olarak birleştirilmiştir---------- mesajın eklendiği saat 15:56 ---------- ilk mesajın gönderildiği saat 15:53 ----------

    Proteinde OPTIMUM %100 Whey al
     
  11. espoir
    Offline

    espoir Üye

    Katılım:
    5 Mart 2008
    Mesajlar:
    47
    Beğenileri:
    11
    Ödül Puanları:
    18
    Meslek:
    Philip Morris
    Yer:
    İzmir,Hatay
    dediklerin güzel kombinasyonlar zaten aldığım ürünlerin içeriğindede burda yazdığın şeyler mevcut.Yanlızca protein bakımından nitrotech tek geçerim thums: içerisinde bir çok uyarıcı madde olduğu için vücudu iyi tetikliyor :)
     
  12. sultanmehmed
    Offline

    sultanmehmed Üye

    Katılım:
    31 Mart 2010
    Mesajlar:
    1.205
    Beğenileri:
    2.514
    Ödül Puanları:
    123
    Yer:
    İstanbul/Fatih
    Optimum son 1 sene içerisinde aldığı üst üste zamlarla avantajını yitirdi bana göre ...
    Onun yerine gaspari , ultimate , universal whey ler tercih edilebilir..
     
  13. espoir
    Offline

    espoir Üye

    Katılım:
    5 Mart 2008
    Mesajlar:
    47
    Beğenileri:
    11
    Ödül Puanları:
    18
    Meslek:
    Philip Morris
    Yer:
    İzmir,Hatay
    optimum'u oldum olası pek beyenmiyorum belki de genel olarak hep nitrotech kullandığım içindir.Malum Nitrotech içindekiler açısından biraz farklı içeriğe sahip olduğu için daha iyi performans sağladığını düşünüyorum.
     
  14. tolgahanç
    Offline

    tolgahanç Üye

    Katılım:
    25 Haziran 2011
    Mesajlar:
    72
    Beğenileri:
    6
    Ödül Puanları:
    18
    Cinsiyet:
    Bay
    Yer:
    Antalya
    kapsül olarak kullan.Toz'un tadı genelde acı oluyor.Proteinde bile zorluyor adamı içimi.Kapsül şeklinde alırsan daha iyi olur.Oranlarına bak markaların.Kapsül sayılarına bak.Fiyat tabi bi de.ona göre ver bi karar.Önerim:weider bcaa kapsül.

    ---------- Post added at 01:50 ---------- Previous post was at 01:48 ----------

    Nitrotech konusunda da:ben beğendim.Gayet başarılı hazırlanmış bi ürün.Amino asit profili de doyurucu rakamlar içeriyor.İçimi kolay.
     

Sayfayı Paylaş