Superset Set Sayısı?

Arkadaşlar Superset'te ben Full Body yaptığım için merak ettiğim ve anlayamadığım bir olay var. Mesela Göğüs çalışıyoruz diyelim Agonist Superset (Aynı kas grubu çalıştıran superset) Bench Press/Push Up yapıyorum diyelim. Bunları 3x8 yapıyorum. Şimdi bu Superset ile 3 set mi oluyor? Yoksa farklı iki egzersizi yaptığım için 6 set mi oluyor? Belki sorum mantıksız olabilir ama merak ettiğim için soruyorum.

Arkadaşlar Superset'te ben Full Body yaptığım için merak ettiğim ve anlayamadığım bir olay var. Mesela Göğüs çalışıyoruz diyelim Agonist Superset (Aynı kas grubu çalıştıran superset) Bench Press/Push Up yapıyorum diyelim. Bunları 3x8 yapıyorum. Şimdi bu Superset ile 3 set mi oluyor? Yoksa farklı iki egzersizi yaptığım için 6 set mi oluyor? Belki sorum mantıksız olabilir ama merak ettiğim için soruyorum.
Ilk başta 8 tekrar Bench Press yaptın sonra super set şeklinde Push upa geçtin 8 tekrar da bunu yaptın. Ve bunu 3 kez tekrarladın.
6 set şeklinde düşünmelisin.

Peki bunun overtraining olma sorunu varmı? 6 set 8 tekrar yapıyorsak. Sizce set sayılarını iki egzersizinde 2 set mi yapmalıyım? yani toplam 4 set olması için?

Peki bunun overtraining olma sorunu varmı? 6 set 8 tekrar yapıyorsak. Sizce set sayılarını iki egzersizinde 2 set mi yapmalıyım? yani toplam 4 set olması için?
Örnek verebilir misin ? Gögüs calışırken toplamda kaç hareket yapıyorsun ? Tüm vücut çalışırken bir günlük antreman akışın nasıl ? Mesela bir bölge yi çalıştırırken 3 hareketten biri için bunu uygula ıkı ayrı hareketi birleştir drop set yap fazladan üc set yapmış olursun bu da sıkıntı bi durum değil aksine güzel bi yöntem :) Gün içinde çalıştığın bölgelerdeki hareket sayısına göre bunu ayarla hepsi için en az bir drop set güzel bir tercih :)
Uzun saatler boyunca kas gücünün üzerinde agırlıklarla yanlış şekilde tamamladığın hareketler sonucu overtraining olur ama ; sen 3 hareketten birine drop set koyarsan bu kasları bir tık fazladan uyarılmasını sağlar :)

Antrenman türünü söyleyeyim Agonist Superset yapıyorum. Bacak için Squat - Deadlift 3x8, Göğüs için Bench Press - Push Up 3x8, Sırt için Pull Up - Chin Up 3x8, Omuz için Military Press 3x8 şeklinde yapıyorum Full Body Antrenmanı'mı. Yarışmacı kişilere sordum, 3.sette aşırı yorulmuyorsam sorun olmaz dediler düşürmene gerek yok dediler. Bende 3.sette yorulmadığım ve rahat yaptığım için 3 set yapıyorum tüm egzersizlerimi. Siz ne düşünüyorsunuz lütfen yazın?

Antrenman türünü söyleyeyim Agonist Superset yapıyorum. Bacak için Squat - Deadlift 3x8, Göğüs için Bench Press - Push Up 3x8, Sırt için Pull Up - Chin Up 3x8, Omuz için Military Press 3x8 şeklinde yapıyorum Full Body Antrenmanı'mı. Yarışmacı kişilere sordum, 3.sette aşırı yorulmuyorsam sorun olmaz dediler düşürmene gerek yok dediler. Bende 3.sette yorulmadığım ve rahat yaptığım için 3 set yapıyorum tüm egzersizlerimi. Siz ne düşünüyorsunuz lütfen yazın?

Açıkcası şimdiye kadar bütün vücut çalışmadım o yüzden verimliliği artısı eksisi yönünden net birşey söyleyemeyeceğim yazdığına göre her bölge için 2 hareket calısıyorsun değil mi ? Her hareketide 3 set 8 tekrarla yapıyorsun ? Drop set diyip durdum aslında kastettiğim bileşik setti :) Bileşik sete uyarlayabileceğin her bölge için bir hareket seç ve yap sorun olacağını sanmıyorum :) Sadece Bacak hareketlerin squat ve deadlif oldugu için drop seti tercih edebilirsin

Aynen her kas grubu için 2 egzersiz seçip superset yapıyorum 3x8 şeklinde. Birleşik set sevmiyorum açıkcası 3 egzersizi arka arkaya yapma ve en önemlisi o aletlerin boş olması lazım. Drop seti bildiğim kadarıyla fazla yapmamak gerekiyordu. Drop seti yapmıyorum ona gerek yok ya.[DOUBLEPOST=1505218454][/DOUBLEPOST]Maksimum Kas Gelişimi için en iyisi Superset.

yani sen farklı iki kas grubunu ard arda calısmaktan bahsediyorsun ?

Aynen Agonist Superset yapıyorum. Üst taraflarda yazdım görmüş olmalısın. Örnek veriyorum Göğüs için Bench Press - Push Up (Şınav) 3x8 şeklinde superset yapıyorum.

Superset programı mı şöyle yapacam Bacak için Squat - Deadlift 3x8, Göğüs için Bench Press - Push Up 2x10, Sırt için Pull Up - Push Up 2x10, Omuz için Military Press 2x12 şeklinde yapacağım. Bileşik egzersizler yaptığım için yaptığım egzersizlerin hepsinde biceps ve triceps kasları çalışıyor ve gelişiyor o yüzden egzersiz eklememe gerek yok. Zaten Sırt ve Göğüs egzersizlerinde toplam 4 set oluyor. Set sayısı en fazla 4 olduğu için ve 4'ten fazla set sayısı kaslara zarar verdiği için kaslara zarar vermemek için 4 set yapıcağım. Bacak ise en büyük kas grubu olduğu için o yüzden 1 set fazla ekledim.

Bacak gününde belini çok zorlamış olursun. Bence squatla leg curl superset yap. Deadliftle yaparsan belini bi süre sonra istediğin düzlükte koruyamayabilirsin.

Squat üstüne deadlift vücudu mahveder. İkisi de tüm vücudu etkileyen ve çok yoğun güç isteyen hareketler olduğundan performans düşüşü olur hatta sakatlığa kadar gidebilir. Önce squat yapıyorsan en sona deadlift koy yada en azından arada biraz zaman geçsin. Aynı gün squat yapıyorsan deadlift tekrar ve set sayını düşür.
Squat sonrasına lunge, leg curl olabilir angonist sistemde. Ben olsam ilk 1 sene civarı squat yanına süper set koymazdım. Ama tabi herkesin kendi tercihi.

Moto G (4) cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Ulaire superset yapmayacam çünkü kalori düşüklüğüme yol açtı. Normal full body yapıcam ama bacak da 2 egzersiz yaptığım için squat deadlift superset yapmak istiyorum sence squat 3x10 deadlift 2x10 nasıl olur?

Ulaire superset yapmayacam çünkü kalori düşüklüğüme yol açtı. Normal full body yapıcam ama bacak da 2 egzersiz yaptığım için squat deadlift superset yapmak istiyorum sence squat 3x10 deadlift 2x10 nasıl olur?
Deadlift i bacak hareketi olarak görüyorsun sanırım, o yanılgıdan bir uzaklaş önce :) bencesini kendime göre söylerim ki o da sana uymaz. En iyisi kendi vücudunu dinlemen, en doğrusunu o söyler sana.

Moto G (4) cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Deadlifti bacak için görmüyorum da bacak için en etkili egzersizlerden 2.cisi deadlift o yüzden bacak için ekledim. Ama haklısın kendimle alakalı bir durum ben bacak için 2 egzersiz superset yapicam 2 egzersiz olduğu için göğüs sırt omuz ise 1 egzersiz o da bileşik egzersizler. Deadlift ve squatı 3x8 şeklinde superset yapıcagım.[DOUBLEPOST=1505306963][/DOUBLEPOST]Ek olarak bacak bittikten sonra yorulmuyorum ve enerjim çok fazla oluyor inşallah böylede devam eder.

Agonist diye bir şey yok. Antagonist(zıt), sinerjist(Aynı) demek.

Back
Yukarı