Summer 7-Keto.......7-Oxo Dhea İle Sağlıklı Kilo Vermenin Sırrı

Konusu 'Diğerleri' forumundadır ve bilge1 tarafından 13 Nisan 2010 başlatılmıştır.

Watchers:
Başlığı izleyen kişi sayısı 1 user .
  1. bilge1
    Offline

    bilge1 Üye

    Katılım:
    13 Nisan 2010
    Mesajlar:
    1
    Beğenileri:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    Yaz geliyor, kilo sorunu olan herkesi ‘nasıl kilo vereceği’ telaşı sardı. İnsan vücudunun doğasında bulunan 7-oxo DHEA adlı maddenin kilo vermede yardımcı olduğu çeşitli araştırmalarla kanıtlanmıştır. Ayrıca 7-oxo DHEA, ısı üretimini artıran 3 önemli enzimi aktive ederek, metabolizmayı %5,4 oranında hızlandırır; böylelikle diyet ve egzersize göre 3 kat daha fazla kilo kaybı sağlanabilir.
    Uzman Diyetisyen Turgay Köse
    Sağlıklı kilo vermek isteyenler için Uzman Diyetisyen Turgay Köse’den zayıflama ve gıda takviyeleri konusundaki görüşlerini aldık.
    1-Yaz mevsimi yaklaşırken kilo problemi yaşayanlar hızla forma girebilmek için farklı yöntemlere başvuruyor. Bilinçli ve sağlıklı kilo nasıl verilebilir?
    Aşırı besin alımı, hareketsiz yaşam, genetik, hormonal nedenler, psikolojik sorunlar, sigarayı bırakma, alkol kullanımı vb. faktörlere bağlı olarak gelişen şişmanlık tek başına olduğu gibi komplikasyonları ile de yaşam süresini kısaltan ve düşüren ciddi bir hastalıktır. Komplikasyonları arasında ilk akla gelenler: Kalp-damar, hipertansiyon, safra kesesi, şeker ve eklem hastalıkları, bazı kanser türleri, solunum rahatsızlıkları, karaciğer yağlanması, adet düzensizlikleri, kısırlık şeklinde sıralanabilir.
    Bir hastalık olan şişmanlığın tedavisinde multidisipliner bir yaklaşım gerekmektedir. Doktor tarafından yapılacak muayenenin ardından elde edilen kan tahlil sonuçları yorumlanarak, kişi diyetisyen eşliğinde diyet programına alınmalıdır. Egzersiz ve yaşam tarzı değişikliği hayata geçirilmelidir. Ayrıca tedaviye destek amaçlı olarak gıda takviyeleri, ilaç tedavisi ve/veya cerrahi tedavi uygulanabilir. Ardından kişi kilo koruma programına alınmalıdır.
    2-Basında yer alan ‘2 haftada 8 kilo’ gibi haberler ne derece doğrudur?
    Bu tip diyetlerin çoğu başlangıçta hızlı kilo kaybı sağlasa da, kısa bir süre sonra bu kilolar fazlasıyla geri alınmaktadır. Bu şekilde hızlı ağırlık kaybı sağlayan diyetler sağlığa zarar vermekte, metabolizmayı bozmakta, ömrü kısaltmaktadır. Gerçek anlamda zayıflama, vücuttaki yağ kitlesinin azalması ile mümkündür. Kas ve su kitlesindeki kayıplar hem sağlık açısından risklidir hem de kalıcı ağırlık kaybına neden olmamaktadır. Dengeli diyetlerde genelde yağ, çok düşük oranlarda karbonhidrat içeren diyetlerde su ve açlık durumunda kas kaybı olmaktadır.
    Sonuç olarak; zayıflama programı kişiye özel, bireyin benimseyip yaşam tarzı haline getirerek uygulayabileceği, yeterli ve dengeli beslenme alışkanlığı kazandırabilecek özellikte olmalıdır.
    3-Vücut mekanizmasında kilo vermeye yardımcı olan maddeler var mıdır?
    Vücudun metabolizma hızını dengeleyen bazı maddelerin varlığı bilim adamları tarafından ortaya koyulmuştur. Bunlardan önemli bir tanesi insan vücudunun doğasında bulunan 7-oxo DHEA’dır. Bu maddenin kilo vermede yardımcı olduğu çeşitli araştırmalarla kanıtlanmıştır. DHEA düzeyleri yaşla birlikte azaldıkça obezite insidansı artarken; bazal metabolizma hızı azalır. Pek çok araştırmacı yaşa bağlı olarak gelişen bu durumun önlenmesi adına diyetin DHEA ile desteklenmesini savunmaktadır.
    4-Kilo vermede 7-oxo DHEA vücut metabolizmasına nasıl yardımcı oluyor?
    Özetle 7-oxo DHEA, “kaybedileni yerine koyma” mantığı ile yaşla birlikte azalan 7-oxo DHEA düzeylerini aktive eder. Metabolizmayı %5,4 oranında hızlandırarak diyet ve egzersize göre 3 kat daha fazla yağ kaybı sağlamaya yardımcı olur. Yapılan bilimsel çalışmalar 7-oxo DHEA’nın toksik olmadığını ve çok yüksek dozlarda bile vücutta herhangi bir organda bir değişiklik yapmadığını göstermiştir. Bunlardan daha da önemlisi, 7-oxo DHEA bir diyet desteği olarak 1998’den beri piyasada satılmaktadır ve bu süre içinde hiçbir ciddi yan etkiyle arasında herhangi bir bağ kurulmamıştır.
    5-Kilo vermede egzersizin önemi nedir?
    Yakın bir tarihte Avrupa’da 3000 kişi üzerinde yapılan bir çalışmada sadece diyet yapanların %10, sadece spor yapanların %1, buna karşılık diyet ve sporu bir arada sürdürenlerin ise %89 oranında başarı sağladığı saptanmıştır. Bunu destekleyen, kanıta dayalı pek çok çalışma ile karşılaşmak mümkündür. Nasıl olur da bir mum oksijen varlığında yanar ve üzerine bir bardak ters çevrilip kapatıldığında sönerse, vücutta depolanan yağlar da oksijen varlığında yanar. O nedenle kilo vermek için oksijen tüketimini artırmak, yani hareket etmek şart. Dünya Sağlık Örgütü, günde 10 bin adım atmanın gerekliliğinden bahsetmektedir. 1 Dakikada 10 kkal üzerinde harcama yapmayı sağlamak mümkün değil; oysa 1 dakikada kişinin 200 – 300 kkal enerji alması mümkün. O nedenle şişmanlık tedavisinde sadece alınan enerjiye değil harcanan enerjiye de odaklanmak önemlidir.
    6-Kilo vermek ile ilgili piyasada çeşitli ürünler yer almaktadır. Bu ürünler hakkındaki düşünceleriniz nedir?
    Light ürünlerden zayıflama ilaçlarına, aktarlarda satılan karışımlardan estetik operasyonlara, spor aletlerinden zayıflama çaylarına kadar oldukça büyük bir pazar söz konusudur. Buna paralel olarak pek çok insanın çantasına, beslenme destek ürünleri girdi. Bu tür ürünlerin hemen hepsinin üzerinde “%100 Bitkisel” veya “%100 Doğal” gibi ibareler yer almaktadır. “Doğal olan her şey zararsızdır” görüşü kesinlikle kabul edilemez, bu tür ürünlerin doktor ve/veya diyetisyen tavsiyesi olmadan kullanılması insan sağlığını tehdit edebilir.
    Bir kısım beslenme destek ürünleri metabolizma hızını artırarak, yağ yakımını hızlandırarak, iştahı baskılayarak vs. kilo vermeye yardımcı olmaktadır. Genel yaklaşım bu ürünlerin zayıflattığı yönündedir.
    Bu tip ürünlerin gebelerde, emziren annelerde, vücut kitle endeksi* 18,5’in altında olanlarda ürünün kullanımı önerilmemektedir. İçeriğindeki maddelerden herhangi birine alerjisi olan, reçeteli ilaç kullanan veya 18 yaş altındaki bireylerin doktor ve/veya diyetisyene danışmadan kullanmaları önerilmez. Genel anlamda her kutudan sonra 1 hafta ara verilmesi daha faydalı olacaktır.
    Esas tedavinin diyet, egzersiz ve yaşam tarzı değişikliği olduğu unutulmamalı; ancak destek olarak da klinik çalışmalarla desteklenen ürünlerin doktor ve/veya diyetisyen kontrolü altında kullanılması gerektiği bilinmelidir.
    * Vücut (beden) kitle indeksi, vücut ağırlığının boy uzunluğunun metre cinsinden karesine bölünmesi ile hesaplanır (kg/m²).
     
    Son düzenleyen: Moderatör: 13 Nisan 2010
  2. iris
    Offline

    iris Üye

    Katılım:
    17 Mart 2010
    Mesajlar:
    181
    Beğenileri:
    120
    Ödül Puanları:
    53
    Yer:
    İzmir
    bu yazı rengiyle bu başlığı kimse okumaz, sen de reklamını yapamazsın benden sana söylemesi.

     
    Son düzenleme: 13 Nisan 2010

Sayfayı Paylaş