Sucuklu Yumurtalı Alabalık

Konusu 'Yemek tarifleri' forumundadır ve cmrsmr tarafından 2 Temmuz 2013 başlatılmıştır.

Watchers:
Başlığı izleyen üye sayısı: 5 üye.
  1. cmrsmr
    Offline

    cmrsmr Üye

    Katılım:
    10 Mart 2013
    Mesajlar:
    568
    Beğenileri:
    303
    Ödül Puanları:
    73
    Cinsiyet:
    Bay
    Meslek:
    2.kademe Vücut Geliştirme antrenörü
    Yer:
    Trabzon
    Dün akşam yaptığım kolay bir balık tarifini paylaşmak istedim.

    Malzemeler

    3 tane kırmızı benekli alabalık
    2 tane köy yumurtası
    mısır unu
    Ve vücut geliştirmeye ters düşen köy tereyağı :)
    Sucuk

    Önce dereye indim 3 tane kırmızı benekli alabalık tuttum. Eve geldim temizledim. Daha sonra mısır ununda gezdirdim. Tuzladım. Tavada tereyağı attım erittim balıkları koydum pişmeye yakın bir süre kala yumurtaları attım beyazlarını balıkların diplerine doğru sürükledim ki balıkları yapışsın diye. Daha sonra yumurtalar da pişmeye yakın sürede sucukları attım. Afiyetle yedim. Mükemmel bir lezzet oldu. Hele ki ekmeği yağa sürdüğümde ki o lezzeti unutmuşum. :)

    Ne yazık ki fotoğraf çekmeyi akıl edemedim. Tekrar balık tuttuğumda bu tarifi uygulayacağım ozaman fotoğrafı sizlerle paylaşabilirim.

    Alabalığın besin değerleri 21 gram olarak gösteriliyor. Buradan yola çıkarsak

    2 yumurta 12 gram protein 3 alabalık 63 toplam 75 gram protein tabi bu tarifin yağ oranı da bi hayli fazladır yağ sorunu olmayanlar tereyağı yerine zeytintağı kullanabilir fakat ben önermiyorum. Tabi kırmızı benekli alabalıkta ne kadar protein vardır bilemem bence daha fazla olması lazım malum lezzeti bile farklı :)
     
    Son düzenleme: 2 Temmuz 2013
  2. brhmcr
    Online

    brhmcr Guest

    Tereyagi abartilmadikca cok da ters degil, saglikli bir yag cesidi, testoya da katkisi coktur :)

    Yemegi gozumde canlandiramadim :)
     
  3. cmrsmr
    Offline

    cmrsmr Üye

    Katılım:
    10 Mart 2013
    Mesajlar:
    568
    Beğenileri:
    303
    Ödül Puanları:
    73
    Cinsiyet:
    Bay
    Meslek:
    2.kademe Vücut Geliştirme antrenörü
    Yer:
    Trabzon
    Ozaman tereyağını biraz daha hayatıma katayım. Bu arada yemeği tavsiye ederim. :)
     
  4. 3mr3
    Offline

    3mr3 Üye

    Katılım:
    28 Ekim 2009
    Mesajlar:
    310
    Beğenileri:
    184
    Ödül Puanları:
    53
    Meslek:
    Endüstri Mühendisi
    afiyet olsun , bekliyoruz merak ettim görüntüsünü :)
     
  5. boksbody
    Offline

    boksbody Özel Üye

    Katılım:
    9 Şubat 2012
    Mesajlar:
    4.471
    Beğenileri:
    2.870
    Ödül Puanları:
    123
    Cinsiyet:
    Bay
    acıksammı tiksinsemmi bilemedim
    sucuk yumurta ve balığı bir arada hayal edemiyorum :)
     
  6. cmrsmr
    Offline

    cmrsmr Üye

    Katılım:
    10 Mart 2013
    Mesajlar:
    568
    Beğenileri:
    303
    Ödül Puanları:
    73
    Cinsiyet:
    Bay
    Meslek:
    2.kademe Vücut Geliştirme antrenörü
    Yer:
    Trabzon
    Kulağa tiksinç geliyor ama lezzeti nefis. Mutfakta yeni tarifler denemeye bayılıyorum. Arada malesef çöpe döktüklerim oluyor ama idare edecez :)
     
  7. Knight5
    Offline

    Knight5 Üye

    Katılım:
    7 Temmuz 2013
    Mesajlar:
    72
    Beğenileri:
    6
    Ödül Puanları:
    18
    yumurtayı yağda pişirsek olmaz mı ? beyazı midemi bulandırıyo haşlayınca.
     
  8. Swager
    Offline

    Swager Üye

    Katılım:
    29 Ekim 2011
    Mesajlar:
    451
    Beğenileri:
    391
    Ödül Puanları:
    73
    Cinsiyet:
    Bay
    kırmızı benekli alabalığı buldukta yemedik mi :) yalnız tarifin adını gören herkes bakacaktır bir fotoğraf ekle mutlaka :)
     

Sayfayı Paylaş