Su tüketimi spor sonrası 5 kere wcye gitmek

Metehn

Üye
Salondaki su sebiline idman yaparken habire gidip dolduruyorum en az 3 litre tüketiyorum. Antrenman bitince spor salonundan çıkamıyorum cünkü en az 5 kez boşaltım yapmak zorunda kalıyorum. Sizce zararı olur mu? Arada midr yanmam oluyor

1 saat süren ağırlık antrenmanı yapıyorsan 3 lt su tüketmene gerek yok. Miktarı azaltmalısın

fazla su alirsan vucut dişari atar ben sicak su iciyorum peki neden vucutta daha uzun sure kaliyor ayrica soguk suyu vucut hemen disari atar bu arada bizim buralar 44 derecede sicak su icmek nedir bilemezsin bu havada :)

o kadar içmeye gerek yok. su içmek şart ama abartmaya gerek yok. eğer çok fazla su alırsan yararlı minareller idrarla birlikte gidecektir. ortalama 1.5 litre gayet iyi. ki çoğu insan ancak maksimum 1 litre filan içiyor antrenman esnasında. su içimindeki en büyük kriter gün içinde tamamlamak. bazı insanlar vardır. yemekten sonra bi şişe suyu devirir. onun yerine her saat başı 1-2 bardak su içmek daha mantıklı.ayrıca soğuk sebili boğazlarına zarar verebilir. bir diğer sıkıntılı durum da genelde çoğu yerde o sebiller temizlenmiyor. içi leş gibi oluyor. normal pet şişedeki su daha temiz olur.

Back
Yukarı