Su içme

Selamlar
Ben her gün 2 şişe 500 ml lik su alıyorum. Birini spordan yarım saat önce içiyorum ve sonra spor sırasında ihtiyaç duydukca diğer 500 ml lim şişeyi içiyorum. Sizce doğrumu yapıyorum yoksa daha azyada fazlamı almam gerekiyor ?

valla mekıkten once hıc ıcme mekık bıttıkten sonra bır yudum fılan ıc benım hocam fazlasına ızınv ermıyor gecen mekık cekıyorum su ıcmıstım mekık ckemıyordum su agzıma gelıyordu resmen

Gunde 2-2.5 litre icmelisin.Antremandan once su icebilirsin ama az ic.Antreman arasinda is su tuketme bence.Antreman sonrasi icersin :)

tam aksine antrenman esnasında su tüketmek çok önemlidir. Vücudun su ihtıyacını karşılyarak aslında daha direnç sağlayıp daha çok egzersiz yapabiliyorsunuz.

birçok suplement firmasının antrenman esnasında kullanılan besin takviyeleri var . ( gaspari size on , bsn volumaize v.b ) bu ürünler yaklaşık 500-600 ml su ile karıştırılarak tüketiliyor.

not : yeni başlayan ve gerçekten yardıma ihtiyacı olan arkadaşlara bence li cevaplar vereip onları yanıltmak yerine ya hiç cevap yazmayın ya da araştırıp doğrusunu yazın lütfen .

bilip bilmeden konuşmayın, 3 günlük geçmişinizle öğüt vermeye kalkmayın, dehidrasyon çok tehlikeli bir şeydir, ne demek o öyle antreman sırasında bişey içme, ne kadar tehlikeli birşey yazdığının farkında bile değilsiniz...

*

antremanda, set aralarında, setler sırasında, periyodik olarak su yudumlanır, yudumlanmalıdır da...hatta suyunuzun içine limon sıkarsanız daha iyi bile olur. mineral ve elektrolit dengesi sağlanır.

Son düzenleme:
Günde ortalama 2 litreden fazla su tüketiyorum. sabah uyanırken kocaman 2 bardak su içiyorum :) bu hem daha rahat olmamı saglıyor hemde metobolizmamı calıstıyor. Antrman sırasında su tüketmen çok önemli bir nokta ama dogru tuketmen gerekıyor. bırden ıcmemen lazım. antrmanım ne kadar uzun ve yorucu olsa bıle 500 ml'lık bir şişe suyu bıle bıtırmem. alacagın her bır yudum 5-10 ml arasında olmalıdır tek yudumla sadece bogazındakı kurulugu gıder suyun vucunda fazla bır etkısı olmaz ama yormaz seni. süreklı tuketme suyu. ayakta ıcme suyu yere comelerek tuket vucudundakı akısı daha ıyı olur.

bilip bilmeden konuşmayın, 3 günlük geçmişinizle öğüt vermeye kalkmayın, dehidrasyon çok tehlikeli bir şeydir, ne demek o öyle antreman sırasında bişey içme, ne kadar tehlikeli birşey yazdığının farkında bile değilsiniz...

antremanda, set aralarında, setler sırasında, periyodik olarak su yudumlanır, yudumlanmalıdır da...hatta suyunuzun içine limon sıkarsanız daha iyi bile olur. mineral ve elektrolit dengesi sağlanır.

thums:

dehidrasyon la ne alakası var dehidrasyon olayı o kadar kolay bir iş degil
http://www.aktuelblog.com/dehidrasyon-sivi-kaybi/

ilk paragrafı iyice okumalısın. dehidrasyon la sporda yudum yudum su içmek alakası yok sadece giden suyu gidermek için spor yapan biri için aşırı su kaybı oluşmaz zaten günlük su ıhtıyacı bu dengeyı saglar. dehidrasyon yaşayan biri zaten vg ye devam edemez. suyunu antreman sonrası içsede dehidrasyon olayı ortadan kalkar.
suyu antreman esnasında içmek o anki su ihtiyacını karşılar.

insan susamaya başladığında ve daha ilerisi ağzı kuruduğunda dehidrasyon başlamış demektir ve aslında bu gecikmiş su içmenin belirtisidir..antreman esnasında su içilmelidir..

*

thums:

Set aralarında su içmeyi ihmal etmiyordum iyi bir şeymiş demek. Bir sorum var. Kulaktan duymaya göre hareket etmek istemediğim için. Set aralarında kuru üzüm diyen bir arkadaşım vardı. Fikriniz nedir hakkında. Suya limonda sıkarım bundan sonra.

Back
Yukarı