Stronglift hakkında yardım istiyorum

Merhaba arkadaşlar.
Yaklaşık 1 buçuk yıldır aşağı yukarı düzenli sayılan bir spor hayatım vardı. Eylül ayında eşimin doğumu , Türkiye'ye giit gel vs derken 5 aydan fazla spordan uzak kaldım. 2018 eylül ayında 86 kiloydum ve 110kg bench press, 120kg squat, 150kg deadlift i cok rahat kendi başıma yapabiliyordum. şimdi inanılmaz motivasyon kaybım var ve 80kg bench pressi ancak yapabiliyorum. squatı denedim 110 kg üzerine cıkamadım. deadlift 110-120kg arası dolanıyor.
boyum 185cm. suan ki kilom 96. ölçüler omuz 132, gögüs 115, bel 105, kol 41cm. salondaki arkadaşlarım niye bu kadar hafif calısıyorsun diyor hacim olarak gayet hacimliiyim ama gücüm yok.
Acaba diyorum stronglift 5x5 e geçsem mi? dün programını indirdim güncel kaldırabildigim kiloları girdim bana squata 60 kilo ile başlayacaksın diyor.
acaba bir yanlışlık mı var? zaten suan 110 kg kalbırabiliyorum 5 tekrarda.
80kg bent over row yapıyorum bana 40 ile baslayacaksın diyor.
Ne dersiniz bu şekilde başlayayım mı? yani tekrar 110 kiloya gelene kadarki geçen sürede acaba düşük ağırlıklarla çalıştığım için daha da kötü bir duruma gelmekten korkuyorum açıkçası. bu arada vücudumdaki en sevdigim yerim bacaklarım ve omuzlarım.

Stronglift 5x5 biraz daha yeni başlayan seviyesinde. O yüzden ağırlıkları olabildiğince düşük başlatıyor. İlk 5-6 hafta çok rahat gidiyor ama ileri ki haftalara hazırlıyor, sonrasında zorlamaya başlıyor. Eskiden severdim ama şuan çok mantıklı gelmiyor. Periyodizasyon yok, deload yok, kendi kontrolünde değil vs. 4 gün gidebilirsen 5/3/1 e bakmanı tavsiye ederim. 3 gün için 5x5 in ağırsağlamın yaklaşımı bir tık daha doğru geliyor. Ağırlık arttırma kısmında kararı kişiye bırakıyor.

şimdi onu inceledim ağırlık dips ve barfiks var. barfikste maalesef ki 6-7 tekrardan sonra ellerim barda tutunamıyor ve açılıyor. deadliftte 150 kg a kadar strap kullanmamıştım ellerimdeki sinirler buna alışsın diye.

Back
Yukarı