SQUAT vs Fıtık ?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan ace1
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

ace1

Üye
Ustadlar ben de hafiften fitik baslangici var korkudan squat yapmiyorum. bb yapiyorum ama squat yapmadan bosa kurek cekiyorsun diyorlar. squt bb nin babasi vs. gibi. acaba squat fitigimi iyice zorlar mi veya squatin yerini tutacak baska bir hareket var mi beli zorlamiyan... ?

Doğru yapılan egzersizlerin fıtığa zararı değil yararı olur, bunu bizzat boyun fıtığı rahatsızlığım sebebi ile başvurduğum ortopedi ve fizik tedavi uzmanlarından duydum. Burada dikkat edeceğin iki husus var: kesinlikle hareketin formunu bozma ve ikincisi de asla fazla ağırlık kullanma (fazla derken senin kaldırabileceğinden fazla). Bir müddet, formu oturtuncaya kadar boş barla çalış, daha sonra yavaş yavaş ağırlık artırırsın. Kemer kullanman da iyi olur.

Doğru yapılan egzersizlerin fıtığa zararı değil yararı olur, bunu bizzat boyun fıtığı rahatsızlığım sebebi ile başvurduğum ortopedi ve fizik tedavi uzmanlarından duydum. Burada dikkat edeceğin iki husus var: kesinlikle hareketin formunu bozma ve ikincisi de asla fazla ağırlık kullanma (fazla derken senin kaldırabileceğinden fazla). Bir müddet, formu oturtuncaya kadar boş barla çalış, daha sonra yavaş yavaş ağırlık artırırsın. Kemer kullanman da iyi olur.
Anladim. peki deadlift. Bu söylediklerin deadlift icinde gecerli mi. cunku deadlift direk bele odakli.yoksa dead yapmiyim mi

Deadlift, squat vs bel pozisyonunu ayarliyamaz isen fitigin olup olmamasi onemli degil zaten beline zarar verirsin. Yapman gereken hareketin formlarini yerine getir. Ayrica hareketlerden once belini iyice isit.

anla
Deadlift, squat vs bel pozisyonunu ayarliyamaz isen fitigin olup olmamasi onemli degil zaten beline zarar verirsin. Yapman gereken hareketin formlarini yerine getir. Ayrica hareketlerden once belini iyice isit.
anladim hareketleri dogru yaparsam bi sikinti olmaz. tesekkurler...

kesinlikle ağırlıkla çalışma ilk başta boş barla çalış uzun bi süre hem hareketi öğren hem kaslar az kuvvetlensin yavaş yavaş ağırlık eklersin.

Back
Yukarı