squat ve deadlift korkusu

zoparrat

Üye
evet ikisi de gerçekten süper hareketler, temel hareketler. ama yanımda 1 hatta 2 yardımcı olsa bile bu hareketi yapmaya çekinirim. :) çünkü yararlı olduğu kadar risklide... korktuğum için hiç yapmayı denemedim zaten.

hadi deadlift neyse o nispeten daha az riskli. ama squat.... bu hareketleri yapsam bile yeterli ağırlıklarla çalışamam korktuğum için.

ama bu hareketleri, özellikle de deadlift'i yapmayı hep çok istemişimdir. (hakkıyla ama)

sadece söylemek istedim :)

Bu kadar korkulacak hareketler değil, doğru yapıldığı takdirde neden sakatlığa yol açsın. Ben mesela deadlifti 1 ay boyunca boş barla yaptım, hep aynadan kendimi takip ettim ve bir yerden sonra hissediyorsun evet bu hareketi oturttum artık ağırlık artırabilirim diye.

air squat ile başla, formu öğren. zamanla alışacaksın.

en az korktuğum hareketlerden biri squat,rack varsa hiç panik yapmaya gerek yok baktın kalkamıyosun bırak kendini yere az bi ses çıkar en fazla ben nedense leg pressden çok korkuyorum :D

Squat o kadar korkutmaz beni aslında, çünkü ağırlık nede olsa sabit duruyor omuzlarında ters giden bir şey olduğunu farkedersen, at gitsin yere. Kendini sakatlamaktan önemli mi ? Ben press hareketlerinden tırsarım, bazen tekrar sayım bitsede, tekrarları yaparken bende bitsemde. Yinede son bir tekrar daha der ıkına ıkına kaldırmaya çalışırımm.. Umarım bi gün kafama inmez :)

Squat o kadar korkutmaz beni aslında, çünkü ağırlık nede olsa sabit duruyor omuzlarında ters giden bir şey olduğunu farkedersen, at gitsin yere. Kendini sakatlamaktan önemli mi ? Ben press hareketlerinden tırsarım, bazen tekrar sayım bitsede, tekrarları yaparken bende bitsemde. Yinede son bir tekrar daha der ıkına ıkına kaldırmaya çalışırımm.. Umarım bi gün kafama inmez :)

press hareketlerinde birini yanınıza çağırmanız faydalı olacaktır :)

Bende makinada bench press yapmaktan korkuyorum kafamı sıkıştırıcam diye arada makina geliyor ağırlığı kaldırırken sehpaya doğru :)

en az korktuğum hareketlerden biri squat,rack varsa hiç panik yapmaya gerek yok baktın kalkamıyosun bırak kendini yere az bi ses çıkar en fazla ben nedense leg pressden çok korkuyorum :D

bende squat'ı rahat yapıyorum cok agır kilo girmeden baslayınca sorun olmuyor.Leg press nedense benide korkutuyo agırlıgın altına girmekte zorlanıyorum kaldırmaya baslayınca rahatlıyorum...

Ben ağır kilo ile squat yapacaksam salondaki hoca yardımcı olur. Hareket esnasında arkama geçer ve kanatlardan göğüs kafesini sıkarak tutar. Bende bayaa fark ettiriyor hocanın yardımı:) Ayrıca squat ta ağırlıktan dolayı kalkamadığım oldu ama dedikleri gibi at ağırlığı gitsin. En kötüsü arkadaşlarda demiş leg press. 3 yılda 2 defa leg presste makinede sıkıştım :) Bende yardım edin diye bağırınca salonda saolsun hocalar falan gelip kurtarıyor 2 dir :)

Back
Yukarı