Squat ve Deadlift Dumbell ile Bar arasındaki fark?

Temel olarak aynı aslında ama bar ile ağırlık arttırmak daha rahat. Ayrıca belli bi süre sonra dumbell ağırlıkları yetmemeye başlar. Çünkü bunlar yüksek ağırlıklarla yapılan hareketler

Z barda tutuştan dolayı bazı farklılıklar oluyor sanırım. Tamamen düz tutulamadığı için farklı şekilde vuruyor. Squat olmaz büyük olasılıkla yada tam enseye oturturtman gerekir onda sakat olabilir bilemedim şimdi. Ama z bar yapısı gereği bir tık daha kısa olduğundan squatta tutuş zorluğuna yol açabilir. Dikkat etmek lazım.

Moto G (4) cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Düz barda düz bir şekilde tuttuğun için bilek ve üstündeki bölge de kasılıyor ama zbar da tutuş hafif açılı olduğundan o bölgeye vurmuyor sanırım. Yada ben öyle hissediyorum. Tabi bu z/düz bar curl yaparken hissettiğim fark. Hiç deadlift yapmadım z ile

Moto G (4) cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Tamam o zaman düz bar ile yaparım. Birde Deadlift videolarını çokça kez izledim nasıl yapılır diye gayet kolay zor bir yanı yok. Sadece alışman lazım. Aynı şekilde Squat'ta öyle. Kemer taktığımız zamanda hiçbir sorun olmuyor. Allah'a şükürler olsunki.

Back
Yukarı