Squat olmazsa olmaz mı ?

Aynı soru benim de aklimdaydi. Belimdeki problem nedeniyle agirlikla squat giremiyorum. Alternatif için merdivende antreman yaptım, 100 metre sprint antremani yaptım ikisi de aynı verimi vermedi. Step up denememistim hiç bir denemek lazim.

HTC Desire X cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Hicbir hareket olmazsa olmaz degil. Bekci cok guzel ve aciklayici yanit vermis. En etkili bacak hareketi squat ancak yine de olmazsa olmaz degil.

Barbell lunge, leg press, leg extension yapilabilir.

Squat temel hareketlerdendir. Bacak icin yapilir ama karindan bele kadar tum vucudu guclendirir. Yapmanizi tavsiye ederim

Squat bacak için en temel harekettir . Bu hareketi tek formda düşünmemek lazım farklı formlarda farklı kas grupları çalıştırılabilir . Ex; Eskimo squat , military squat , iron squat vs ..... omuza bar alarak , yada dumbell kullanarak , yada sadece vücut ağırlığını kullanıp hareketi zorlaştırarak yapılabilir . Genel olarak bacak gelişimi için quadro , calf ve diğer bacak kaslarının gelişimi için en yararlı bacak antremanıdır ( bana göre ) .

Bence squat olmazsa olmaz değil hack squat daha faydalı denge olayını ortadan kaldırıyo. Çalıştığın salonda hack squat makinesi varsa denemeni öneririm

Back
Yukarı