squat ile yağ yakımı

herkeze merhaba arkadaşlar . forumda yeniyim ve ilk konu acısım. 4 seneyi askın vg ile ugrasıorum . sormak istediğim ise hafif ağırlıkta ( 20 kg ) ile uzun tekrar ve uzun setler halinde yapılan squat hareketi kardiyo görevini görebilir mi ? yağ yakımını önemli derecede sağlar mı ?
Arkadaslar ilginiz icin simdiden tesekkür ederim
 
yağı kas yakar, squat doğası gereği vücuttaki en büyük kas gruplarını çalıştıran bileşik bir harekettir, vgciler büyüme hormonu üretmeye vücudu teşviği dolayısıyla çok severler, sonuç olarak evet acayip yakar, hatta yurtdışındaki forumlarda cardioya alternatif olarak vücut ağırlığıyla günde 250 full range squat öneriyorlar, bende 150 civarı yapıyorum her gün, acayip kondisyon istiyor, bir sette 40a zor vardım diyebilirim.[DOUBLEPOST=1402607188][/DOUBLEPOST]Belirli nabız aralığında çalışan kardiyo severler için yine vücut ağırlığı squatı tekrar aralığı güzel ayarlanırsa başarılı bir hareket oluyor, nabızın çöküş ve kalkış güçlerinin farkı olmasından dolayı biraz inişli çıkışlı olması dezavantaj gibi gözükse de, koşu bandı ya da açık havaya ihtiyaç duymaması, olduğu yerde hiçbir araca sahip olmadan sadece topuğu olan bir ayakkabıyla yaplabilmesi bnve muheşem bir hareket olmasını sağlıyor. Kış İşyerinde üşüdüğümde 25-30 çeker ısnırdım :) Yalnız dizlere dikkat
 
Son düzenleme:
Bir de uzun süreli cardio antremanlarının yağın yanında kas yaktığına inananlardanım, o yüzden squat candır.

marathoner-vs-sprinter-female.jpg
 
hem fikir oldugumuz ortada cevaplarınız için teşekkür ediyorum arkadaşlar.

Üstad ayrıca bende bir eklemede bulunmak istiyoruz hem yağ yakımını arttırabilecek, hem bacak kaslarına esneklik kazandırabilecek şekilde kardioyu squat ile şu şekilde şekillendir ben öyle yapıyorum açıkçası, ayrıca sürekli aynı hareketi yapmak da sıkıcı olabilir onun da önüne böylece geçebilirsin.

Öncelikle bacak kasları ve vücut ağırlığı ile herhangi bir tekrar saymana gerek yok, normal squat bile zaten diğer adelelerden daha fazla tekrar ile yapılır bacaklar çok güçlü olduğu için. Senin 3-4 set bence yapman gereken şöyle diyebiliriz.

Jump squat ile başla, dediğim gibi tekrar sayma ama illa bir hedef istiyorsan tekrar yerine süre kullan örneğin kesintisiz 2-3 dk kadar gibi ve bunu olabiliğince hızlı yapmaya çalış, ardından bacaklarındaki yanmadan sonra yeterince yorulduğuna kanaat getirince tempoyu düşürerek full squat olarak devam et, asıl show burda başlıyor, bu toplam kcal haricinde bacak kaslarının dayanıklılığı ve genel kardiovasculer sistem için muazzam yararlı, heraketin sonlarına doğru örneğin 2 dk da böyle devam ettikten sonra ağır tempo ile, sonrasında tekrar tempoyu yükseltip lunch ile devam et yapabileceğin limite ulaşınca da, mountain climbers ile noktala veya tercihe göre burpees de ekleyebilirsin. 8-10 dk arası kesintisiz olarak bunu kardio gününde istersen ilk başta 1 set ile başlayıp haftalar geçtikçe süreleri de ayarlayarak 3-4 sete çıkarabilirsin. Bazı arkadaşlar bacak bölgesinin overtraning olması hakkında korku duyabilir ayrıyetten bacak günü antremanı da eklendiğinde, ama 1 gün öncesi veya 1 gün sonrası olmadıktan sonra bu daha çok aerobik bir egzersiz olup dayanıklılık ile ilgili oluğu için herhangi bir sorun yapmayacaktır.
 
hafif ağırlıkla yapılan squat yada ağırlıksız squat yağ yakımı yapar ama jump squat yağ yakımı için daha ideal

Katılıyorum bende, zaten üst iletide de onu anlatmaya çalışmıştım birkaç farklı bacak egzersizi benzeri earobik ilaveler ve süreyle yarışma prensibi, hem kardiovasküler dayanıklılık, hem de total harcanan kcal miktarında artmaya gideceği için genel anlamı ile yağ yakma konusunda düz kardiodan daha etkili olacaktır
 
Back
Yukarı