Squat 140 kg

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan emretkd
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Youtube sayfandaki videolara baktım ve neredeyse hepsinde form çok kötü.

Bir salon hocasıysan bu işi öğrenmen lazım. Bacaklarım fazla büyümesin diye Quarter Squat yapan bir salon hocası, salondaki yeni yetmelerin de formunu katleder. Ve bu spora kötü formla başlayanların sonradan düzelmesi çok zor oluyor, hatta çoğu zaman imkansız. Gençlerin vebali senin üstüne kalır.

Youtube'dan hareketleri öğreniyorsan, Squat için zebil gibi kaynak var. Boş bar ile bir süre form çalış. Squat'ı böyle kısa tuttuğun için muhtemelen boş barla bile tam çömelmeye kalkınca esneklik ile ilgili sıkıntılar yaşayacaksın. Ama onları da nasıl çözeceğin ile ilgili bir çok kaynak var.

Squat, egzersizlerin kralıdır. Madem bu mesleği yapacaksın, bu hareketi doğru yapmamak gibi bir lüksün yok.

Son düzenleme:
yapmıyım ben bu sporu beslenme yanlış kür yanlış hareket yanlış...öğreten doğru öğretmediyse benim suçum ne ?

salonda benden daha fazla bişey bilen yok...okulunu okuyorum..bugün bize alna presi puluover olarak gösterdiler buna ne dersin?

benim tek hocam youtube...hareket ismini yazıyorum izliyorum uyguluyorum.....

çünkü karşımda tecrübeli biri yok...

kür için bu olurmu diyorum bi dövmediğiniz kalıyor.. ne yapacağımı sapıttım :(((((

https://www.youtube.com/watch?v=1tDTlFvAT6E

bakın buda 3 ayımda yaptığım bencpress..ilk başaladığım boş barı kaldıramıyordum..kendi çabamla bu kadar artırdım..şimdi ise buna 25 kilo daha ekledim..ama hala bilmiyorum

SCHWARZXXL a sonuna kadar katılıyorum.

Ben de squat'ın yapılışını internetten öğrendim. Bütün kaynaklar doğru olanın iyice çömelmek olduğunu söylüyordu. Yarım squat'ın sağlıklı yaşam merkezlerinin uydurduğu bir hareket olduğunu bile okudum.

Burda tam çömelmiyorsun. Deadlift yaparken de sırtın düz değil. Başka bir başlıkta haftada 6 gün olan antremanını gördüm. Yeterince dinlenmiyorsun. Paylaştığın videolarda hareketlerin nizami olmadığını nasıl yapman gerektiğini söylüyor herkes. Bunları değiştirmekle başlamalısın.

Ağır kaldıracaksın diye tekrar sayından, antremanından ödün verme. Mesele ağır kaldırmak değil adeleyi çalıştırmak.

squat rack olmadığı için squatı smith machine de yapıyordum.ama squat rack olarak dips sehpasını kullanmak hiç aklıma gelmemişti.bir dahaki bacak antrenmanımda deneyeceğim.teşekkürler emretkd.

fakat diğer arkadaşların da dediği gibi çok fazla cheating ( hile ) yapıyorsunuz.yani hareketten çalıyorsunuz.

kalkıp bacak çalışcağım birazdan sırf video çekmek için...tekvando milli takım kondisyoneri bize böyle gösterdi siz tekvandocusunuz böyle yapacaksınız.tam yaparsanız kalçanız büyür yavaşlarsınız diye...ben aynı kiloyla tamda yaparım yaptımda..bunu bize diyen vg de 3. kademe antrenör...

yarım squat yapman neyse de, deadlift formun kabul edilemiyecek derecede..! bence belini düşünüyorsan formunu geliştir, düzgünleştir.

uzun vadede bu sporun felsefesi çok fazla ağırlık kaldırmak değil, ciddi şekilde sakatlanmadan yıllar boyu antreman yapmaya devam edebilmektir. kolay gelsin...

Youtube daki yorumlara baktım da gerçekten arkadaki mideye çekiş yapan arkadaş çok kötü yapıyor.

emrekd yanlış anlama ama niye böyle bir meslek seçtin? yani senin kür günlüğüne falan da bakmıştım saçma sapan kürler yapıp sağlığından olacaksın birde kürlü vücudun buysa bence fazla zorlama çünkü herkes arnold olacak diye bir kural yok.bence sen salonda' ben hocayım burada en ağır benim girmem lazım' gibi bir düşünce içindesin ve bana kalırsa bu düşünceden bi an önce kurtul.belkide gelişememenin sebebinin temeli budur

Emrekd, bence video güzel.. yarım squat yapılmaz diye bir şey yok, triceps çalışmak için nasıl ki bench press yarım yapılıyorsa squat'da aynı mantıkla bana göre yarım yapılıyor burda.. forumdaki arkadaşların yaptıkları yorumlarda yapıcı olmaktan çok yıkıcı, tarzı sevmedim doğrusu böyle destek olmaz sporcular birbirine..

Emrekd nacizane tavsiyem eleştrilere hep ne kadar ağırlık kaldırabildiğini gösteren videolarla cevap verme, hareketlerin formuna çalış, bodybuilding.com çok güzel bir kaynak ben zamanında üniversitenin hazırlığında ingilizce öğreneyim diye dalmıştım içine yabancı dil varsa bu işin fundamental'ını öğrenmek için çok yardımcı olur.. Biz galiba hepimiz milletçe bu ben şu kadar güçlüyüm hastalığından muzdaribiz hepimiz bu egomuzu bi dizginleyebilirsek daha iyi sonuçlar alacağız sanki.. herkese iyi çalışmalar..

Yarim squat vardir evet,
ama bunu şoyle yapsan daha mantıklı olacağını düşünüyorum
3 set full squat yap, sonra 2 set veya tek olarak yarım squat yap
tavugun üstüne kırmızı biber dökmüssün ama birde karabiber lazım buda onun gibi.
kolay gelsin

hareket tam squat olmamıs yanı daha da egılmenız lazım .

yapmıyım ben bu sporu beslenme yanlış kür yanlış hareket yanlış...öğreten doğru öğretmediyse benim suçum ne ?

salonda benden daha fazla bişey bilen yok...okulunu okuyorum..bugün bize alna presi puluover olarak gösterdiler buna ne dersin?

benim tek hocam youtube...hareket ismini yazıyorum izliyorum uyguluyorum.....

çünkü karşımda tecrübeli biri yok...

kür için bu olurmu diyorum bi dövmediğiniz kalıyor.. ne yapacağımı sapıttım :(((((

bakın buda 3 ayımda yaptığım bencpress..ilk başaladığım boş barı kaldıramıyordum..kendi çabamla bu kadar artırdım..şimdi ise buna 25 kilo daha ekledim..ama hala bilmiyorum
BENCH PRESS İDE DOĞRU YAPMIYORSUN Kİ

Yarım squat istenen amaca göre yapılmayacak hareket değil ama bence form da yanlış dizlere yük binmemesi için ayaktan dize kadar olan baldırın öne gitmemesi kalçanın geriye doğru gelmesi lazım videoda tam tersi gözüküyor. Bu şekilde dizlerde problem olması büyük ihtimal birde Squat bence squattır yani full olarak. Diğer varyasyonları kilo artırmak için veyahut hareketin zayıf olunan bölümlerini çalışmak için kullanılır. Bu benim görüşümdür isteyen istediği gibi çalışır ama bide kafama takılan bişey var popo büyüdü demişsin yanlış anlama zaten 140 kilo ile yarım yapıyosun muhtemelen full olarak 100 120 arası yaparsın fazlası olmaz bu kilo ile ne kadar büyütebilirsin ki yapmayın. Bırak büyüsün önce kaba kütleyi inşa et ondan sonra olmayan yerleri traşlarsın.
Bişey daha eklemek istedim bir izleyici gözlemci olarak bi hareketi izlediğim zaman eğer form iyi değilse kaldırılan kilonun benim için çok bi anlamı olmuyor bilmiyorum ben mi takıntılıyım ama sanırım herkeste az çok vardır bu bırak kilo az olsun ama harekete kimse laf edemesin.

Back
Yukarı