Öncelikle merhaba 17 yaşımdayım ve 5.5 ay gibi bir süredir fitness yapmaktayım 54 kilo başladığım spor sonucu şu an 67.5 kiloyum ektomorf vücut tipine sahip olduğum için 5.5 ay lık süreçte beslenmekte çok zorlandım özellikle okul beslenmemi çok etkiliyor. Yardım istediğim konu ise 5.5 ay gibi bir süreçte genel görünümüm tabiki değişti ve ölçülerim arttı vücudumdan memnunum sporada devam edeceğim ancak bu süreçte kasın yanında yağ alımımda oldu özellikle 54 kiloyken hiç yağ yokken şu an özellikle göbek çevrem (aşırı değil) çıktı. tişört giydiğimde felan belli olacak kadar değil ama yağlanma olduğunu anlayabiliyorum. Etrafımda kimileri devam et önemli değil derken kimileri yağ yak diyor ama boyum 1.78 ve hedefimdeki kilo 80 yani daha 13 kiloluk bir yolum var. Öncelikle kasla birlikte bir miktar yağ olması normalmi ? Şimdiden yağ yakma vb işlerle uğraşmalımıyım yoksa devam edip bu işlemi yüksek ve boyumla orantılı kilolara ulaştığımdamı yapmalıyım ? Bu arada yediğim besinler genel olarak ev yemekleri günde 5 öğün yiyorum (evimizde bol yemek çeşidi olduğu için ekstra yemek hazırlatmıyorum) ekstra olarak kendim kuruyemiş , muz , yoğurt , peynir , bol bol yumurta tarzı şeyler tüketiyorum. Son konu olarak ise spora başladığımdan itibaren 2 kez gainer kullanmış bulunmaktayım yağlanmada etkisi olmuş olabilir mi ? 5.5 ay gibi bir süreç oldu protein tozuna başlamalımıyım ? Maddi olarak toz vb şeyleri karşılayabilecek durumdayım. Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler.