Sporla birlikte yağ yakımı ve beslenme

hail12

Üye
Arkadaşlar herkese iyi günler,

Spora ve diyete başladım,spor kısmında yorumlar ve internetten videolarla birlikte gerekli bilgileri öğreniyorum ama beslenme olarak çok kısıtlı ve bence değişken bilgiler mevcut.Boyum 1.78 kilom 81,vücut görüntüsü olarak çok şişman bir yapım yok ama göbek kısmı çok yağlı,çok fazla şekerli şeyler tüketiyordum(kola nerdeyse günde 1 lt.,çay vb),şimdi hepsini sıfırladım,şuan yaptığım program şu şekilde

KAHVALTI
6 TANE SİYAH ZEYTİN
1 UFAK PARÇA BEYAZ PEYNİR
2 TANE YUMURTA
1 DİLİM EKMEK
1 BARDAK ŞEKERSİZ ÇAY

ÖĞLEN
2 PARÇA BAGET
1 TABAK SALATA(DOMATES,KIVIRCIK TARZI)
1 AYRAN STANDART

AKŞAM
AKŞAM OLARAK ÇOK FAZLA BİR ŞEY BULAMIYORUM AMA TAVUK SOTE,TAVUK GÖĞSÜ,MAKARNA TARZI ŞEYLER YİYORUM.DESTEĞE İHTİYACIM OLDUĞU BÖLÜMDE BU,ŞUANDA KENDİMİ BİRAZ AÇ HİSSEDİYORUM,DURULMAYACAK BİR AÇLIK DEĞİL AMA BU BENİM KİLO VERMEMİ VEYA KAS GELİŞİMİMİ ETKİLER Mİ ? ÇOK FAZLA BİR ŞEY YEMEDİĞİM İÇİN EKMEĞİ FALAN ÇOK FAZLA KESMEDİM,1 EN FAZLA 2 DİLİM YİYORUM.SABAH ŞUNU EKLE,ÖĞLEN ŞUNU YE FALAN DEDİĞİNİZ BİR ŞEY VARSA ÇOK SEVİNİRİM.

Az yiyince bazal metabolizma hızının da altında kalori alma ihtimali var. Bu da sizin kilo vermenizi engeller. öğlen 2 parça bagetin yanında bir sebze yemeği ya da baklagil de ekleyebilirsiniz. Sabah kahvaltıda 15 16 zeytin yiyebilirsiniz. Beyaz peyniri de kısmaya gerek yok. 70 gr iyidir. Akşam için bence değişikliğe gerek yok. Akşam zaten az yemek lazım. ama diyetteyseniz makarna yemeyin ya da esmer makarna yiyin. Tabi bunlar benim düşüncelerim. Başka fikirlerde gelir umalım ki.

Az yiyince bazal metabolizma hızının da altında kalori alma ihtimali var. Bu da sizin kilo vermenizi engeller. öğlen 2 parça bagetin yanında bir sebze yemeği ya da baklagil de ekleyebilirsiniz. Sabah kahvaltıda 15 16 zeytin yiyebilirsiniz. Beyaz peyniri de kısmaya gerek yok. 70 gr iyidir. Akşam için bence değişikliğe gerek yok. Akşam zaten az yemek lazım. ama diyetteyseniz makarna yemeyin ya da esmer makarna yiyin. Tabi bunlar benim düşüncelerim. Başka fikirlerde gelir umalım ki.

aslında az yemiyorum,normalde bundan çok daha az yemek yiyordum,sabah 1 poğaça,öğlen yarım döner,akşam ne varsa gibi,şuan daha düzenli yemek yiyorum.

Üstadım ben de sizle yaklaşık aynı ölçülere sahibim
Spora başladığımda yap oranı 24 tü en son 14 ölçüldü, kilo değişmedi
Yaşım 42
Uzun süredir aşağıdaki gibi besleniyorum
Spor harici 2000 kalori 120 protein, spor günleri ise 2300 kalori 150 protein şeklinde

Kahvaltı:
1 tam yumurta ve 4 yumurtanın beyazı
1 kase yulaf ezmesi bal ve süt ile
1 dilim light peynir
Domates salatalık

Ara öğün:
4-5 badem, 2 ceviz, 1 hurma
Yeşil çay

Öğlen:
Tavuk,et,hindi,baklagil hangisi olursa
1 kase yoğurt
Salata

Ara öğün:
Nar suyu
Kahve
Spor günleri muz

Akşam:
Öğlen gibi, eğer antremana aç gidersem ton balığı veya kuru et

Ara öğün:
1 Avuç kabaköekirdeği

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Üstadım ben de sizle yaklaşık aynı ölçülere sahibim
Spora başladığımda yap oranı 24 tü en son 14 ölçüldü, kilo değişmedi
Yaşım 42
Uzun süredir aşağıdaki gibi besleniyorum
Spor harici 2000 kalori 120 protein, spor günleri ise 2300 kalori 150 protein şeklinde

Kahvaltı:
1 tam yumurta ve 4 yumurtanın beyazı
1 kase yulaf ezmesi bal ve süt ile
1 dilim light peynir
Domates salatalık

Ara öğün:
4-5 badem, 2 ceviz, 1 hurma
Yeşil çay

Öğlen:
Tavuk,et,hindi,baklagil hangisi olursa
1 kase yoğurt
Salata

Ara öğün:
Nar suyu
Kahve
Spor günleri muz

Akşam:
Öğlen gibi, eğer antremana aç gidersem ton balığı veya kuru et

Ara öğün:
1 Avuç kabaköekirdeği

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

teşekkürler cevabın için tavsiyene uyacağım.

Back
Yukarı