Spordan önce yapılması gerekenler

Ben hergün vücut çalışır birde açık havada koşu yapıyorum yani bu işe kafayı taktım ne olursa olsun vücut yapacam benim öğrenmek istediğim spordan önce ne yapılması gerekilir örneğin su içme, ısınma hareketleri filan

eklem ısındırma hareketelerı yaparsan mesela 3 dk kosu bandında cardıo 2 dk bisiklet 1*30 mekık 2 dk acma germe hareketlerı ve sonra vucudun hazır olur ;)

Hergün yaparsan normal çalışan kişiler 10 günde hedeflerine ulaşırlarsa sen 5 günde ulaşmayacaksın..aksi taktirde daha geç ve az gelişmiş olarak varacaksın...

İlk olarak kafay atakman,hırs yapman güzel,ancak biraz müsade verki kasların gelişsin..dinlendir onları ...

kas grupları dinlenerek gelişirler...

idman öncesi tek tavsiyem..

karbonhidrat ağırlıklı beslenme olacaktır..idmandan 1,5-2 saat önce ye öyle git..

kolay gelsin...

yani 1 gün spor yapıp 1 gün dinlenmem mi lazım ?

Pazartesi-salı idman
çarşamba-off
perşembe idman
cuma off
cumartesi idman
pazar off

bu şekilde yapabilirsin..

veya..

pazartesi-salı ...idman
çarşamba...offf
perşembe-cuma...idman
cumartesi pazar ...offf

şeklinde olabilir...

hocam her gün düzenli spor yararlı olmuyacak anlıyacağım yarar derken kasların belirginleşmesi

Yok öyle değil..direk hergün idman yararlı olmaz diyemeyiz..ancak herkesçe bilinen şey ; kaslar dinlenerek büyür ve gelişir..işte biz bu dinlenmeyi,gerek uyku ve gerekse off geçirdiğimiz günlerde sağlarız..bu nedenle hergün idman yaptığında haliyle gelişme uzatacaktır...

S- Antreman öncesi öğünüm nasıl olmalı?
C-Antremandan 1,5-2 saat kadar önce uzun süre enerji verebilecek kompleks karbonhidrat içeren gıdalar mutlaka öğüne dahil edilmelidir.öte yandan günlük ihtiyacımız olan protein,vitamin,mineral,yağdan bu öğüne düşen miktarda yer verilebilir.

S- Antremandan öncesinde yapılması gerekenler nelerdir?
C- Antreman öncesi kavramı antremandan önceki öğün ile antremana başladığınız an arasında süreçtir..Antremandan 2 saat önce mutlaka kompleks karbonhidrat içeren bir öğün yapılmalıdır..
İçmeniz gereken 3-4 lt. suyu güne yaymakla beraber antremandan 30 dk. önce de 500 ml su içmelisiniz..
Antremana başlamadan tempolu ısınma hareketleri ile vücudu ısıtmalısınız.
Gerekli açma germe hareketlerini yaparak kas ve tendonları ağırlık çalışmasından önce hazırlamalısınız.
Son olarak antremanda yapacağınız ilk harekete çok hafif kilo , çok tekrarla (20 tekrar kadar) yada boş barla çok tekrarla başlamalısınız..

S- Antreman sonrasında yapılması gerekenler nelerdir?
C- Antremandan hemen sonra , antremandan öncede yaptığınız stretching tabir edilen esneme ve germe hareketlerini yapmalısınız.Aksi halde ellerde ve ayaklarda kan birikmesi, veya baş dönmesi gibi problemlerle karşılaşabilirsiniz.
Daha sonra , yükselen kortizol hormonunun kas yıkımını önlemek için 500 ml basit şeker ihtiva eden soğuk olmayan içeçek içmelisiniz.
Duşa girilecekse terli vücutla hemen girmemelidir.
Yanınızda getirmişseniz protein,amino yada creatini içmelisini
https://www.bodyforumtr.com/vbforum/antreman-ile-lgili-en-ok-t11362.html

Hocam ben beslenmeyi yapamıyorum galiba çünkü spordan sonra tavuk vb yiyecekler yiyemiyorum, protein kullanmıyorum sizce ne yapmam lazım ben protein kullanmayı düşünüyorum fakat çoğu kişi tehlikeli olduğunu söylüyor, böbreklerin iflas etmesi vücudun aşırı şişmesi gibi...

Hocam ben beslenmeyi yapamıyorum galiba çünkü spordan sonra tavuk vb yiyecekler yiyemiyorum, protein kullanmıyorum sizce ne yapmam lazım ben protein kullanmayı düşünüyorum fakat çoğu kişi tehlikeli olduğunu söylüyor, böbreklerin iflas etmesi vücudun aşırı şişmesi gibi...
şehir efsanesi onlar 8 4 yaşında kız cocugu var akrabam gunde 6 ölcek proteın ıcıyor doktor ıcmeısnısoylemıs aynı sekılde avrupada hamıle kadınlra doktorlar proteın tozu verıyor bunun nesı zararlı peynır suyunun arındırılmış saf proteın halı yerınde zamanında kullanırsan zararı olmaz faydası olur yıllardır kullananlar var hıcbırınde sorun yok aynı sekılde 1 senedır ben kullanıyorum hıcbır sorunla karsılasmadım

siz öğünleri atlıyorsanız dogru beslenmıyorsanız sadece proteın tozu sıze yardım edemez beslenme duzenı olması gerek soncuda bunlar ek besın

Back
Yukarı