Sporda 1 Senemi doldurdum Profesyonel abilerimi içeriye davet ediyorum.

Merhaba kolay gelsin.Ben eylül 1 de fitness da 1 seneyi tamamladım beni sorularım olacak size cevaplarsanız sevinirim.
1- Her gün tavuk göğüsü yiyorum yanında bulgur sürekli aynı yemeği yersem gelişim durur mu ?
2-Bulk döneminde antreman sonu 2km koşu vücuda zarar verir mi ?
3-Göğüs kol vb. bölgelerim çok iyi büyüyor omuzum dar genetiğim de dar iskelet dar bu açığı kapatmak için omuzu nasıl antreman etmeliyim ?
4-Bilek antremanını hangi bölge ile birlikte çalışmalıyım ?
5-Protein tozu amino asit vb. hiçbirşey kullanmıyorum sadece doğal besinlerle besleniyorum supplament desteği alabilir miyim
6-Sırt günü arka omuza çok yükleniyoruz Omuz antremanında arka omuz çalışmalımıyım ?
7-Omuzlarım dar birçok kişi trapez çalışma daha dor gösterir diyorlar doğru mudur çalışmalımıyım ?
8-Günde 150 gram protein tüketiyorum bunun 73 kiloyum kaç gr karbonhidrat almalıyım ve hangi besinlerden almalıyım ?
9-Bicaps antremanında kaç hareket önerirsiniz büyütmek için ?
10-Arka kol için kaç hareket yeterlidir arka kolu parçalamaya hangi hareket en etkilisidir ?
Şimdilik sorularım bu kadar gerçekten bilen yardımcı olabilecek bi abimiz varsa buyursun lütfen ben her türlü şeye açığım dinlerim.Bu arada ölçüler şu şekilde
Omuz : 124
Göğüs : 117
Kol : 37.5
Bel : 84
Bilek : 31
Teşekkür ederim iyi forumlar konu yanlış yere açılmışsa affola.

Profesyonel değilim ama yardımcı olmak isterim.

1-hayır ama sağlığına zararlı.
2-kişisel bir soru olmuş.genelde sabah hafif kardiyo ve aksam agırlık şeklinde antrenmanı ayırmak daha iyi,veya ayrı bir gün hit şeklinde.(yoğunluğu,km sini kimse birşey diyemez)
3-bench,military press gibi hareketleri daha ağır girebilirsin.(ki ölçüye göre omuzun çok dar değil boyun uzun değilse)
4-kol olan gün ant sonu çalışabilirsin.Yalnız ön kol ve üst kol farkın çok az,dengesizlik var.
5-İsteğe göre alabilirsin sana kalmış.Öyle çok ahım şahım ürünler değiller zaten.
6-Sırt günü arka omuza yükleniyoruz derken? Arka omuz iyi şekilde izole çalışılması gerek sırt günü arka omuza vuruyorsan yanlıs bir durum var.Omuz günü daha iyi.
7-Trapez çalışmak omuz çatını dar göstermez ama omuz adaleni küçük gösterebilir.(trapezinin bu etkiyi göstermesi için çok gelişmiş olması lazım onun için boşver çalış)
8-Kalori hesabını yapıp miktarları belirleyebilirsin.Kilo almada kilo x 4-6 arası, kilo vermede kilo x 3,2,1 gr şeklinde sırayla düşürebilirsin.Genelde komplex karbonhidratlar...
9-Fazla harekete gerek yok 2 yeterli olur genelde.
10- 2 hareket yeter,eğer ihityaç duyarsan 3 yapabilirsin.Dipsler,dar tutuş bench press triceps için çok faydalı.

Back
Yukarı