alitaskiran
Üye
Merhaba arkadaşlar, sporun yeni üyesi olduğum gibi sitenin de yeni üyesiyim. Çok uzun zamandır hep aklımdaydı spora başlamak, nasip bu zamanymış. Daha önce hiç yapmadım ve alt yapım yok. 1.5 ay önce spora başladım ve bundan çok mutluyum. 20 yaşındayım, Boyum 1.69. Kilom başladığımda 67.5 idi. Şu an 62.5 kiloyum. Başladığım zamandan beri yediklerime hep dikkat etmeye çalışıyorum. Haftada 4 gün salona gidiyorum, her gittiğimde önce 25-45 dakika arası 7km/h kardiyo çalışması ve ardından ise 1 saat ağırlık çalışması yapıyorum. Ara öğünlerime önem veriyorum, kahvaltıda genelde 3-5 haşlanmış yumurta beyazı, süzme peynir, 2-3dilim çavdar ekmeği, süt, yeşil zeytin,domates ve salata tarzında yapıyorum. Spor öncesi bir kase süt içerisinde yulaf ezmesi yiyorum. Spordan eve geldiğimde ise genelde bir haşlanmış patates, haşlanmış tavuk göğsü ve yağsız-tuzsuz pilav tercih ediyorum. Bazen tavuk yerine ton balığı yiyorum. Yağsız süt çok tüketiyorum. Meyve olarak genelde yeşil elma ara öğünlerde tercihim.
Şuan 62.5 kilo ve 1.69 boyunda olmama ve 5 kilo vermeme rağmen alt karında çok yağlanma var bunun için hergün yürüyüş şeklinde kardiyo yapıyorum, spor salonuna yürüyerek gidip gelmemde 5km'i bulur. Mekiklerimi aksatmıyorum. Bunlar alt göbeği eritebilmem için yeterli midir? Akşam öğününde sürekli tükettiğim haşlanmış patates ve lapa pilav yağ yakımımı engeller mi? Nasıl bir yol izlemeliyim, neleri doğru neleri yanlış yapıyorum?
Her türlü öneriniz ve tavsiyeniz benim için çok değerli olacaktır. Şimdiden çok teşekkürler, iyi forumlar diliyorum
Şuan 62.5 kilo ve 1.69 boyunda olmama ve 5 kilo vermeme rağmen alt karında çok yağlanma var bunun için hergün yürüyüş şeklinde kardiyo yapıyorum, spor salonuna yürüyerek gidip gelmemde 5km'i bulur. Mekiklerimi aksatmıyorum. Bunlar alt göbeği eritebilmem için yeterli midir? Akşam öğününde sürekli tükettiğim haşlanmış patates ve lapa pilav yağ yakımımı engeller mi? Nasıl bir yol izlemeliyim, neleri doğru neleri yanlış yapıyorum?
Her türlü öneriniz ve tavsiyeniz benim için çok değerli olacaktır. Şimdiden çok teşekkürler, iyi forumlar diliyorum