Sporcular İçin Değerli Besin: TAVUK

Konusu 'Çeşitli Makaleler' forumundadır ve Despo tarafından 28 Ağustos 2008 başlatılmıştır.

Watchers:
Başlığı izleyen üye sayısı: 15 üye.
  1. Despo
    Offline

    Despo ADMIN Yönetici Admin

    Katılım:
    30 Mart 2004
    Mesajlar:
    7.966
    Beğenileri:
    6.095
    Ödül Puanları:
    123
    Cinsiyet:
    Bay
    Meslek:
    Serbest
    Yer:
    Danimarka
    baykan, Rpac, rockybalboa7 ve diğer 13 kişi bunu beğendi.
  2. Gray Wolf
    Offline

    Gray Wolf Üye

    Katılım:
    14 Nisan 2008
    Mesajlar:
    533
    Beğenileri:
    267
    Ödül Puanları:
    0
    benim dikkatimi çeken taşlık oldu yağ oranı oldukça düşük olmasına rağmen protein oranıda bi o kadar yüksek bi alıp denemek lazım demek ki...
     
  3. gaddarkemal
    Offline

    gaddarkemal Yeni Üye

    Katılım:
    30 Temmuz 2008
    Mesajlar:
    994
    Beğenileri:
    756
    Ödül Puanları:
    0
    Yer:
    İstanbul
    Taşlık yemekte mide ister :D

    Şekle göre en iyisi but baget ve daaabiki göğüs.

    Bir gün bizde kanatlancaz bu kadar tavuk yeneye devam edersek :D
     
  4. matiasdelgado
    Offline

    matiasdelgado Üye

    Katılım:
    13 Ağustos 2008
    Mesajlar:
    63
    Beğenileri:
    40
    Ödül Puanları:
    0
    Sakatat çeşitlerinden uykuluğu bilirmisiniz bilmiyorum ama tadınında güzel olmasıyla beraber 100 gr sin de 28 gr protein ve yanlış hatırlamıyosam 0.04 gr yani sıfıra yakın yağ içeriyor.Ben bol bol yiyorum tavsiye ederim :D
     
  5. born2win
    Offline

    born2win Üye

    Katılım:
    25 Şubat 2008
    Mesajlar:
    287
    Beğenileri:
    222
    Ödül Puanları:
    53
    Meslek:
    inşaat muh.
    Yer:
    istanbul
    "but"un daha çok yağ içerdiğini düşlünürdüm hep.gayet iyimiş.

    "uykuluk" ne matiasdelgado? oranları mükemmelmiş..
     
  6. omeralkan
    Offline

    omeralkan Üye

    Katılım:
    5 Ağustos 2008
    Mesajlar:
    24
    Beğenileri:
    6
    Ödül Puanları:
    0
    Meslek:
    şağlık
    Yer:
    ankara
    gögüs bence bun grup içinde en ideali :)
     
  7. matiasdelgado
    Offline

    matiasdelgado Üye

    Katılım:
    13 Ağustos 2008
    Mesajlar:
    63
    Beğenileri:
    40
    Ödül Puanları:
    0
    Öncelikle uykuluk nedir, hangi hayvanın neresinden çıkar, ne kadar çıkar?
    Uykuluk dana ya da kuzunun gerdan, yürek, ciğer ya da bağırsak gibi yerlerinden çıkar ve bir hayvanda ortalama 80-100 gram kadar bulunur. Birkaç farklı çeşidi vardır, her biri ayrı isimlendirilir. Gerdan uykuluğu iyidir, yürek uykuluğu kalkan balığına benzer nispeten daha iyidir, ciğer uykuluğu sinirli olur. En lezzetlisi bağırsaktan çıkan fındık uykuluktur. Fındık uykuluk sadece küçükbaş hayvanlarda bulunur. Bir de çene uykuluğu vardır ama o çok sert olur, o yüzden pek tercih edilmez.


    Uykuluğun birçok çeşit pişirme şeklide vardır.İstanbul Sütlüce nin de uykulukçuları meşhurdur.Acaip lezzetli birşey :D
     
    erkan7 ve born2win bunu beğendi.
  8. rocco676767
    Offline

    rocco676767 Üye

    Katılım:
    15 Ocak 2007
    Mesajlar:
    34
    Beğenileri:
    3
    Ödül Puanları:
    0
    tavuk yemek kadar nasıl yenmesi gerektiğinide bilmek gerek ..
     
  9. rockybalboa7
    Offline

    rockybalboa7 Üye

    Katılım:
    28 Temmuz 2008
    Mesajlar:
    2.262
    Beğenileri:
    4.482
    Ödül Puanları:
    0
    gennelikle but ve gögüsü tercih ederim doğru tavuğun nasıl yenmesini bilmek gerekli özellikle evinizde misafir varsa
     
  10. makineci
    Offline

    makineci Üye

    Katılım:
    31 Ağustos 2008
    Mesajlar:
    213
    Beğenileri:
    57
    Ödül Puanları:
    0
    peki bu değerler pişmiş 100gr için mi yoksa çiğ 100gr için mi?
     
  11. gaddarkemal
    Offline

    gaddarkemal Yeni Üye

    Katılım:
    30 Temmuz 2008
    Mesajlar:
    994
    Beğenileri:
    756
    Ödül Puanları:
    0
    Yer:
    İstanbul
    Başka bir başlıkta bu ve diğer besinlerde besin değerlerinin çiğ haldeki değeri olduğu yazıyordu. Forumu sürekli takip edince insan ilerde kafasına takılacak şeylerin bile cevabını alabiliyor.
     
  12. makineci
    Offline

    makineci Üye

    Katılım:
    31 Ağustos 2008
    Mesajlar:
    213
    Beğenileri:
    57
    Ödül Puanları:
    0
    peki pişmişinde ne oluyor acaba bu oran?
     
  13. gaddarkemal
    Offline

    gaddarkemal Yeni Üye

    Katılım:
    30 Temmuz 2008
    Mesajlar:
    994
    Beğenileri:
    756
    Ödül Puanları:
    0
    Yer:
    İstanbul
    Protein açısından konuşursak çok pişirme ya da başka (bozulma vb.) sebeplerle protein yapısı ve oranı bozulmazsa. 100 gr çiğ tavuk piştiğinde haliyle protein miktarında değişim olmuyor dolayısıyla protein oranı artıyor. Ama pişirme tekniği de farkettirir çünkü tam bilmiyorum ama haşlarsak suya protein geçebilir mi ? Bence mümkün ama eser miktarda olsa gerek.
     
  14. bonatschi
    Offline

    bonatschi Özel Üye

    Katılım:
    10 Ocak 2006
    Mesajlar:
    3.857
    Beğenileri:
    4.944
    Ödül Puanları:
    123
    Yer:
    Londra
    100 gram çiğ göğüs eti suda haşlanıktan sonra ortalama 75-80 gram geliyor.
    Yani ağırlığının 4'te 1'i oranında su kaybediyor et pişince..

    Bu gözardı etmemek gerek.
     
    jimraynor bunu beğendi.
  15. Crespo
    Offline

    Crespo Yeni Üye

    Katılım:
    30 Aralık 2006
    Mesajlar:
    608
    Beğenileri:
    222
    Ödül Puanları:
    0
    Meslek:
    öğrenci
    ben kızartıyorum tavuğu teflon tavada şahsen , salça da koydunmu süper
     
  16. makineci
    Offline

    makineci Üye

    Katılım:
    31 Ağustos 2008
    Mesajlar:
    213
    Beğenileri:
    57
    Ödül Puanları:
    0
    o zaman eğer haşlanınca protein yapısı bozulmadan kalırsa 100gr haşlanmış tavukta 40gr'a çıkıyor protein oranı.
     
  17. ahmetuygur
    Offline

    ahmetuygur Üye

    Katılım:
    14 Mart 2006
    Mesajlar:
    219
    Beğenileri:
    14
    Ödül Puanları:
    28
    Cinsiyet:
    Bay
    Meslek:
    işletmeci
    gunde kac gram protein almalıyız
     
  18. makineci
    Offline

    makineci Üye

    Katılım:
    31 Ağustos 2008
    Mesajlar:
    213
    Beğenileri:
    57
    Ödül Puanları:
    0
    kg başına 2gr
     
  19. bonatschi
    Offline

    bonatschi Özel Üye

    Katılım:
    10 Ocak 2006
    Mesajlar:
    3.857
    Beğenileri:
    4.944
    Ödül Puanları:
    123
    Yer:
    Londra
    100 gram çiğ tavukta 20-25 gram proteinden hesaplarsan 100 gram pişmiş tavuk göğsünde 30 gram civarı protein vardır denebilir.
     
    Akay bunu beğendi.
  20. seti80
    Offline

    seti80 Üye

    Katılım:
    18 Kasım 2008
    Mesajlar:
    39
    Beğenileri:
    42
    Ödül Puanları:
    28
    Yer:
    Izmir

    Haşlamada etten yaklaşık %20-22 civarında bir kayıp olur çok büyük bir kısmı su olur fakat sadece kayba su demek yeterli değildir. Aksi taktirde et suyu tavuk suyu diye birşey olmazdı. Haşlama suyunu et proteinlerinden myoglobin proteinleri (yanlış hatırlamıyorsam merak eden için yarın detaylı bakabilirim) suya bir miktar geçer. Sadece protein ve benzerleri değil mineraller ve vitaminlerde suya geçer.

    Haşlanmadaki uygulanan sıcaklıkla proteinlerin sindirimi çok az da olsa artar.
     
    gaddarkemal ve yabanci bunu beğendi.

Sayfayı Paylaş