Spora yeniden başlamalı mıyım ?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan AlbekZ
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

AlbekZ

Üye
Merhaba ;
Arkadaşlar spor yaparken bel ve boynu sakatladım. Spora ara verdim yaklaşık 20 gündür kalça-bacak ve boyun-kol arası yanma tarzında ağrılarım oldu. Şimdi ağrılarım yok gibi arada cereyanda kalınca vs hafif ağrıyor geçiyor.
Şimdi spora dönmek istiyorum biraz daha beklemeli miyim.
Fıtıktan şüpheleniyordum ama fıtık ağrıları kısa sürede geçer mi.
Özel program mı hazırlatmalı mıyım sakıncalı hareketler var mıdır.Yeniden sakatlanmak istemiyorum.
Bana yardım eder misiniz aklım çok karıştı teşekkürler.

Nasıl bir hareket yaparken sakatlandınız?
Kaslarda zorlama-gerilme ya da maalesef fıtığınız olabilir.
Ortopedi ya da fizik tedavi ve rehabilitasyon (ftr) polikliniğine başvurup muayene olmanız gerekiyor.
Doktorunuz MR isteyebilir. Durumunuzu netleştirene kadar spor yapmamanız iyi olur.

Nasıl bir hareket yaparken sakatlandınız?
Kaslarda zorlama-gerilme ya da maalesef fıtığınız olabilir.
Ortopedi ya da fizik tedavi ve rehabilitasyon (ftr) polikliniğine başvurup muayene olmanız gerekiyor.
Doktorunuz MR isteyebilir. Durumunuzu netleştirene kadar spor yapmamanız iyi olur.
Mekik tarzı hareketler yaparken kalça ve bacağımda ağrılar olmaya başladı 10 gün sporu bıraktım ağrılar geçti.1 ay sonra 2. sefer hızlı bisiklet yaptım ağrılar tekrar etti.
Boynumuda lat puldown hareketi yaparken sakatladım sanırım.
Tanıdık doktora telefonda sordum kas ağrısı olabilir, mr çekip boşa radyasyon vs alma dinlen devam ederse azalmazsa ağrıların gel dedi.
Şimdi ağrılarım geçti nadiren yanma şeklinde hafif oluyor.
Sporada dönmek istiyorum o kadar emek verdim boşa gitsin istemiyorum.

Bu sefer başladığında daha iyi ısınmayı dene istersen. Birde haraketleri doğru yaptığına emin ol , kilo düşür ve haraketi bozma. ( Bunlar nasıl çalıştığını bilmeden yürüttüğüm tahminler )

Bu sefer başladığında daha iyi ısınmayı dene istersen. Birde haraketleri doğru yaptığına emin ol , kilo düşür ve haraketi bozma. ( Bunlar nasıl çalıştığını bilmeden yürüttüğüm tahminler )
Isınma olarak 10 dk koşu ardından yapacağım hareketi hafif ağırlıklarla 2-3 set yapıyordum.
Yapacağım hareketleri internetten yapılışına bakıyordum. 4 aydır yapıyorum bu sporu haftada 5 gün gidiyordum ağırlık çok giriyordum belki vücut kaldırmamış olabilir mi.

Olabilir , biraz dinlen haftada 3 gün ile başla yavaş yavaş arttır gör bakalım. Kendin bul dengeyi bence sorunun çözülür.

Mekik tarzı hareketler yaparken kalça ve bacağımda ağrılar olmaya başladı 10 gün sporu bıraktım ağrılar geçti.1 ay sonra 2. sefer hızlı bisiklet yaptım ağrılar tekrar etti.
Boynumuda lat puldown hareketi yaparken sakatladım sanırım.
Tanıdık doktora telefonda sordum kas ağrısı olabilir, mr çekip boşa radyasyon vs alma dinlen devam ederse azalmazsa ağrıların gel dedi.
Şimdi ağrılarım geçti nadiren yanma şeklinde hafif oluyor.
Sporada dönmek istiyorum o kadar emek verdim boşa gitsin istemiyorum.

Hocam muhtemelen kasları çok zorladınız.
Antrenman öncesi iyi ısının. Sadece kardiyo ısınmaya yetmiyor. Çalışacağınız bölgeye de açma-germe egzersizleri yapın.
Haftada 3 gün yapın, hafif başlayın kendinizi çok zorlamayın.
Setler arasında çok ara verip vücudu soğutmayın.
Antrenman bitince hemen ceketinizi sırtınıza alın ve salondan çıkınca boynunuza atkı sarın. Özetle kasları özellikle antrenman sonrası soğuktan koruyun.

Back
Yukarı